Social trading met Etoro

DEGIRO

Onze beoordeling over DEGIRO:

DEGIRO starte zijn activiteiten als online broker in Nederland in 2013. Het bedrijf is sindsdien gegroeid als kool. Voorheen startte het bedrijf als beleggingsplatform voor professionele beleggers, de overstap naar de particulieren markt werd echter snel gemaakt. DEGIRO is inmiddels in meerdere Europese landen actief. Door financiële kennis te combineren met de nieuwe technologieën, kan het doel om hoogwaardige dienstverlening te leveren gewaarborgd blijven. DEGIRO slaagt hier goed in, met de concurrerende prijzen is het beslist een beleggingsplatform voor elk type belegger. Daarbij heeft u toegang tot vrijwel alle grote financiële markten wereldwijd. Het productaanbod is zeer interessant: van aandelen kopen tot investeren in meer geavanceerde beleggingsproducten zoals opties en futures en hefboomproducten. In deze review zullen wij DEGIRO nader voor u toelichten.

Bekijk deze broker Let op: beleggen gaat gepaard met risico’s, u kunt uw inleg (deels) verliezen.
Let op: screenshot alleen ter illustratie
Inhoud Voor- en nadelen Onze beoordeling Veel gestelde vragen Specificaties Gebruikerservaringen
Bekijk deze broker Let op: beleggen gaat gepaard met risico’s, u kunt uw inleg (deels) verliezen. Beleggen in aandelen via Etoro
Onze beoordeling over DEGIRO
Eindoordeel 7.88
⭐ DEGIRO Bekijk deze broker
Platform & Tools 8
Commissies en kosten 8
Beleggingsmogelijkheden 9
Klantenservice 8
Gebruiksgemak 8
Storten & uitbetaling 7
Educatie 7
Mobiel beleggen 8
Voordelen
Platform is relatief gemakkelijk in gebruik U kunt razendsnel een rekening openen bij deze broker Toegang tot veel internationale markten, wereldwijd
Nadelen
Bij de reguliere accounts kunnen uw effecten door DEGIRO worden uitgeleend aan derden, wat extra risico met zich meebrengt

Software

DEGIRO maakt gebruik van het Webtrader platform. Dit is een online platform waar u altijd toeging heeft tot uw portefeuille en waar u kunt beleggen. Via het Webtrader platform kunt u, met de zoekfunctie, gemakkelijk de juiste fondsen, aandelen en andere financiële instrumenten vinden. De zoekfunctie kan ook gebruikt worden met een ISIN-code. Elk financieel instrument is verstrekt met een unieke code welke gebruikt kan worden om te voorkomen dat u het foute beleggingsproduct koopt.

De software die het trader platform gebruikt is doorgaans erg gebruiksvriendelijk. Andere brokers en trader platforms gebruiken vaak onoverzichtelijke systemen, DEGIRO houdt het echter overzichtelijk en gebruiksvriendelijk. Dit kan gerealiseerd worden omdat DEGIRO de software zelf beheert, hierdoor kunnen er constant verbeteringen doorgevoerd worden.

Het trader platform van DEGIRO is ook in een app voor mobiel uitgebracht. Op zowel IOS als Android kan er eenvoudig, via telefoon of tablet, gehandeld worden.

Beleggingsproducten

U heeft bij DEGIRO toegang tot ruim 60 verschillende beurzen wereldwijd die garant staan voor ruim 2 miljoen producten. Bij DEGIRO kunt u zowel handelen in aandelen, opties, obligaties, futures en hefboomproducten. Daarnaast biedt DEGIRO maar liefst 6000 ETF's aan. Wellicht is DEGIRO één van de meest voordelige brokers in omloop. Natuurlijk vereist het beginnen in beleggen enige kennis. Daarvoor heeft DEGIRO een online kenniscentrum voor beleggen. Maar natuurlijk kunt u ook gebruik maken van ons onafhankelijk adviesplan voor het verkrijgen van de juiste kennis over beleggen. Zo kunt  u samen met ons en DEGIRO de eerste stappen naar financieel succes zetten.

Vestigingsland: Nederland
Adres: Amstelplein 1, 1096 HA Amsterdam
Telefoon: 020 535 3496
Bestaat sinds: 2008
Regulatie: AFM en DNB
Gratis demo: Nee
Minimum storting: €1

DEGIRO betrouwbaarheid en veiligheid

Om complete veiligheid en betrouwbaarheid te kunnen garanderen, wordt het geld ondergebracht in een aparte BV. Op die manier loopt uw geld minimaal gevaar, zelfs als er onverhoopt iets met het bedrijf gebeurt. De aparte firma doet niets anders dan het geld van de beleggers 'bewaren'. Schuldeisers kunnen bij een BV. geen schuld eisen. Dit zorgt dat uw geld veilig is bij DEGIRO. Bij DEGIRO kan er gerekend worden op de zekerheid van het garantiestelsel voor beleggingsondernemingen met een maximum van €20.000,-.

Regulatie / toezicht

DEGIRO staat onder gedragstoezicht van de Autoriteit Financiële Markt (AFM) en prudentieel toezicht van De Nederlandsche Bank (DNB).

Geld opnemen & storten

Het storten van geld op een DEGIRO rekening kan op twee verschillende manieren plaatsvinden. Zo kunt u via iDeal gemakkelijk, via de webtrade, geld overmaken naar de rekening. Het geld staat dan binnen 30 minuten op uw account – u kunt er dan tevens meteen mee gaan handelen. Het is echter ook mogelijk om handmatig via een bankoverschrijving geld over te maken naar uw rekening. Dit duurt overigens iets langer, u zult dan na één werkdag het geld op DEGIRO rekening mogen ontvangen.

DEGIRO maakt gebruik van één vaste tegenrekening. Het is dus alleen mogelijk om vanuit deze rekening een storting te maken. Dit geldt overigens ook voor opnames, alle geld stortingen en opnames kunnen alleen vanuit deze rekening uitgevoerd worden. Deze vaste tegenrekening dient overigens op uw eigen naam te staan om de kans op fraude te verkleinen.

Klantenservice van DEGIRO

De klantenservice van DEGIRO is via diverse kanalen bereikbaar. Zo kunt u tijdens werkdagen van 08:00u tot 22:00u telefonisch contact opnemen. Naast telefoon kunt u ook per mail of social media contact opnemen met DEGIRO. Het hoofdkantoor van DEGIRO is gelegen in Amsterdam, DEGIRO heeft echter ook kantoren in Sofia, Hong Kong en Bulgarije.

Veel gestelde vragen

☝ Is DEGIRO een goede broker?

DEGIRO is een goedkope broker die in Nederland erg populair is geworden vanwege de lage tarieven. De tarieven van DEGIRO zijn veel lager dan veel andere brokers en dit heeft de broker markt in het verleden dan ook compleet op de kop gezet. Echter komen deze goedkope tarieven ook met enkele nadelen. In onze DEGIRO review gaan we op de voor en nadelen in zodat u een goede afweging kunt maken. Lees deze en open dan een rekening.

🎯 Is DEGIRO geschikt voor beginnende beleggers?

DEGIRO heeft een van de laagste tarieven voor beleggen in de markt. Ook is er geen inactivity fee. Het DEGIRO web- en mobiele platform is eenvoudig en gemakkelijk te gebruiken, zelfs voor beginners. Er zijn handleidingen van het handelsplatform en educatieve video's. Deze zijn echter beperkt. Ook zijn de analyse mogelijkheden beperkt en is er geen demo-account beschikbaar. Lees onze DEGIRO review om alle voor en nadelen goed af te kunnen wegen en te bepalen of DEGIRO de juiste broker voor u is. Ook vindt u hier actuele DEGIRO welkomstacties indien beschikbaar.

⏱ Hoe lang duurt het om een beleggingsrekening bij DEGIRO te openen?

Een gratis account openen gaat snel en volledig digitaal. Uw gegevens worden gecontroleerd aan de hand van uw bankrekeningnummer door een verificatiestorting van €0,01 naar de bankrekening van DEGIRO. Zo kunt u binnen 10 minuten een account registreren. Er is geen minimale storting vereist. U kunt altijd geld overboeken o.a. via iDEAL. Dit is vrijwel direct beschikbaar voor te handelen. Overigens: DEGIRO houdt niet langer een wachtlijst bij voor nieuwe gebruikers. Een DEGIRO beleggingsrekening openen kan hier.

🔒 Is DEGIRO een veilige broker?

DEGIRO is een gereguleerde broker gevestigd in Amsterdam conform de statuten. Om veiligheid en betrouwbaarheid te kunnen garanderen, wordt uw gestorte geld ondergebracht in een aparte juridische entiteit. Op die manier loopt uw geld minimaal gevaar, zelfs als er onverhoopt iets met het bedrijf gebeurt. De aparte firma doet niets anders dan het geld van de beleggers 'bewaren'. Tevens heeft u de zekerheid van het garantiestelsel voor beleggingsondernemingen. Meer hierover leest u hier.

In 2020 heeft DEGIRO een boete moeten betalen van 300.000 euro, omdat de belangen van klanten in het verleden onvoldoende zijn geborgd door het bedrijf. DEGIRO werd door de AFM onder meer verweten in de periode 2015-2016 aan klanten onjuiste informatie te verstrekken over cashgeld dat ze bij DEGIRO aanhouden. Dit probleem is destijds door DEGIRO zelf aangedragen en direct opgelost. Daarnaast is DEGIRO eind 2019 overgenomen door de Duitse broker Flatex. Cashgeld zal in de toekomst op een bankrekening worden gestald welke onder het depositogarantiestelsel valt.

💰 Wat kost beleggen bij DEGIRO?

DEGIRO rekent voor elke beurs waarop u handelt €2.50 per jaar aan kosten. Daarnaast zijn er transactiekosten en dividentkosten afhankelijk of u gebruik maakt van het standaard account of het Custody account. Maakt u gebruik van producten uit de DEGIRO kernselectie voor trackers, beleggingsfondsen, obligaties & hefboomproducten dan kunnen deze kosteloos 1x per maand aan- en verkocht worden. De kernselectie vindt u HIER.

👛 Welke beurzen biedt DEGIRO aan?

DEGIRO geeft u toegang tot meer dan 50 beurzen. Beleg op bijvoorbeeld via populaire beurzen als Euronext, Xetra, Nasdaq of NYSE. Een compleet overzicht van beschikbare beurzen vindt u HIER.

Is DEGIRO iets voor u?Maak nu een (gratis) account aan! Naar de website van DEGIRO Let op: beleggen gaat gepaard met risico’s, u kunt uw inleg (deels) verliezen.
Specificaties
BelegTurbo'sSprintersOptiesSpeedersAandelenBeleggingsfondsenETF'sObligaties
Cost categoryStaffelkorting op transactiekostenBrokerkosten voor buitenlandse transactiesAbonnement
HandelHedgingStop lossesLimit ordersTrailing stops
LanguageNederlandsEngels
Other optionsBetaalrekening verplichtMeer dan 50 fondsen in het assortimentAangesloten bij KIFID
RegulationAFM (Nederland)
Security2-staps verificatie
StortingiDEALBankoverschrijving
SupportTelefoonEmailSocial Media
ToolsOnline opleidingenTechnische analyseOptiewijzer
TransactionLaag
TypeFonds beleggenZelf beleggenPensioenbeleggenIndividueel vermogensbeheer (v/a €100.000)
UitbetalingBankoverschrijvingCredit CardiDEAL
VerificationRijbewijsIdentificatiebewijsPaspoort

Gebruikers over DEGIRO

DEGIRO wordt door onze gebruikers gemiddeld beoordeeld met een: 0 / 10 0 reviews

Wat vind u van DEGIRO?

Welke beoordeling zou u DEGIRO geven?
Bekijk deze broker
Disclaimer - Handelen brengt risico's met zich mee. Zet niet meer kapitaal op het spel dan u bereid bent te verliezen. In het verleden behaalde rendementen bieden geen garantie voor de toekomst. Dit is geen beleggingsadvies.
Sluiten [x]
Tijdelijke kans - Profiteer nu van kennis van anderen en start met traden in grondstoffen als gas, olie en granen via het social trading netwerk van Etoro >>
Start nu met beleggen in commodities of aandelen via het Social trading netwerk van Etoro >>
Toch nu direct starten met beleggen in grondstoffen of aandelen via het social trading platform van Etoro?