Social trading met Etoro

Beleggen in turbo's

Turbo's zijn te vergelijken met beleggingsproducten als speeders en sprinters. Het zijn allemaal zogenaamde derivaten. De verschillende namen zijn ontstaan door de verschillende uitgevers die het product telkens van een andere naam voorzien. In het geval van turbo's spreken we ook wel van ABN Amro of Royal Bank of Scotland turbo's, aangezien deze door hen worden uitgegeven. Ieder product beschikt over een hefboomeffect, waardoor zowel stijgingen als dalingen op een versnelde wijze uitvergroot kunnen worden. Vandaar dat al dit soort hefboomproducten namen hebben die deze snelheid benadrukken. Turbo's zijn beschikbaar in combinatie met diverse beleggingsproducten. Denk hierbij aan aandelen, indexes, valuta's, obligaties, beleggingsfondsen en grondstoffen. Ontdek de opties met turbo's op Strategisch Beleggen!

Snel beginnen met handelen? Dit zijn onze top broker keuzes:
Lage kosten en commissies Gebruiksvriendelijk platform Internationale markttoegang Uitgebreide educatieve bronnen
Onze score
Let op: beleggen gaat gepaard met risico’s, u kunt uw inleg (deels) verliezen.
Bekroonde klantenservice Diverse geavanceerde handelsplatformen & Uitgebreide investeringsmogelijkheden Trainingsmogelijkheden zodat u snel kunt leren hoe u de handelsdiensten van FXFlat optimaal gebruikt U kunt al vanaf 200 euro een account openen
Onze score
Geavanceerde handelsplatformen Uitgebreide beleggingsproducten Educatieve bronnen Uitstekende klantenservice
Onze score

Voor wie zijn turbo's geschikt?

Turbo's zijn met name geschikt voor actieve beleggers die over de nodige dosis aan ervaring binnen de beleggingswereld beschikken. Dit mede vanwege de risico's die het hefboomeffect met zich meebrengt. Hier dient u als turbo belegger mee akkoord te gaan. Wanneer u wenst te beleggen in turbo's dient u de bereidheid te hebben om uzelf te verdiepen in de complexe manier waarop turbo's werken, de wijze waarop de handel plaatsvindt en de verschillende handelsplatformen waarop turbo's worden aangeboden. Op deze wijze kunt u een bepaalde dosis aan bruikbare basisinformatie opdoen. U dient namelijk inzicht te verkrijgen in de mogelijke risico's die u loopt en hoe u hier het beste op kunt anticiperen.

Voor wie zijn turbo's ongeschikt?

Turbo's zijn in mindere mate geschikt wanneer u als belegger het streven heeft om vermogensopbouw op de lange termijn te realiseren. Ook wanneer u niet thuis bent in de wereld van hefboomproducten is het beleggen in turbo's niet geschikt. Het is namelijk een beleggingsproduct waarin u zich dient te verdiepen alvorens u succesvol kunt zijn. Tot slot zijn turbo's niet geschikt wanneer u op zoek bent naar een belegging waarbij uw belegging geheel of gedeeltelijk beschermd wordt. Het risico is namelijk vele malen groter dan bij een 'normale' belegging.

Turbo long

Een long turbo kan van pas komen wanneer u een verwachte stijging van de onderliggende waarde verwacht. Een turbo long stijgt namelijk wanneer de onderliggende waarde ook een stijging ondergaat. De hefboom bepaalt hierbij de hoogte van de stijging.
Bij de aankoop van turbo long koopt de uitgevende partij, alias de bank, de onderliggende waarde aan. De kosten worden hierbij deels gefinancierd door de bank, het overblijvend deel betaalt de belegger middels de waarde van de turbo long. Over het gefinancierde deel van de bank betaalt u als belegger een rente. Dit is rechtstreeks het verdienmodel van de bank. Wanneer de onderliggende waarde stijgt, neemt de waarde van de turbo long in verhouding sneller toe. Dit betekent dat wanneer de onderliggende waarde daalt, de waarde van de turbo long ook sneller afneemt en hiermee de investering gevaar loopt. Om dit te voorkomen beschikt elke turbo over een zogenoemde stoploss. Op het moment dat de koers onder de vooraf gestelde onderliggende waarde daalt, geeft stoploss een order de turbo te verkopen. Zo loopt de bank als investeerder geen gevaar, en kan u als belegger nooit méér verliezen dan uw inzet. In uitzonderlijke gevallen kan het voorkomen dat de onderliggende waarde toch onder de afgesproken koers eindigt. In dit geval moet de uitgevende partij het verlies dragen.

Short turbo's

Wanneer u een koersdaling van één van de reeds genoemde onderliggende waardes verwacht, kunt u hierop inspelen door een short turbo te kopen. Wanneer de onderliggende waarde namelijk daalt, stijgt de turbo short. Met dit type turbo kan er dus ingespeeld worden op verwachte dalingen in koersen betreffende aandelen, indices, valuta's, obligaties, beleggingsfondsen en grondstoffen. Net zoals bij een turbo long, wordt de belegger bij een short turbo beschermd met een stoploss. Wanneer de onderliggende waarde het vooraf afgesproken punt bereikt, zal de bank de onderliggende waarde terugkopen. U kunt als belegger van een short turbo hierdoor nooit meer kapitaal verliezen dan dat u heeft ingelegd.

Diverse soorten turbo's

Turbo's worden door diverse banken in verschillende landen uitgegeven. Afhankelijk van het soort bank worden turbo's onder diverse andere namen aangeboden, zoals speeders, sprinters en mini-future. Naast deze verschillende benamingen zijn er ook speciale varianten van turbo's op de markt te vinden.

Limited turbo's

Waar alle soorten turbo's een onbeperkte looptijd hebben, hebben Limited turbo's, vaak ook wel Limited speeders genoemd, een vaste looptijd, die alvorens de belegging is vastgesteld. De stoploss bij deze turbo's is gelijk aan het financieringsniveau en de uitoefenprijs blijft gedurende de looptijd constant. Dit geeft de mogelijkheid om als belegger meer rendement te behalen. Bij het behalen van rendement wordt  het positieve verschil tussen de beurswaarde, met aftrek van het door de bank gefinancierde deel, aan u als belegger uitgekeerd. Limited turbo's worden uitgegeven door de Duitse Commerzbank en de Amerikaanse bank Citi.

Quanto turbo's

Ook Quanto turbo's, beter bekend als Quanto speeders, verschillen van de standaard turbo's, speeders en sprinters. Deze turbo's op buitenlandse aandelen hebben valutarisico's die gedragen worden door de bank. Hierdoor wordt het risico op verlies van uw inzet ingeperkt. Deze risicoverlaging wordt echter verwerkt in de prijs van Quanto turbo's, die u als belegger dan ook zal betalen.

BEST turbo's

BEST turbo's zijn een mooie combinatie van de normale turbo's en Limited turbo's. BEST, voluit Barrier Equal Strike, zijn turbo's die zich kenmerken door een onbepaalde looptijd. Doordat het stoplossniveau gelijk is aan het financieringsniveau, wordt er bij BEST turbo's de maximale hefboom geboden. Hierdoor loopt u als belegger van BEST turbo's een groter risico, dan gewone turbo's, speeders of sprinters.

Hoe turbo's kopen?

Turbo's en andere beleggingsproducten kopen gaat heel eenvoudig. Beleggen in turbo's is bovendien mogelijk voor iedereen. Het is een kwestie van kiezen voor een broker. een broker fungeert als tussenpersoon. Via de broker kunt u bepalen waarin u wilt beleggen. Wilt u beleggen in turbo's? Ga dan naar ons broker vergelijk en maak uw keuze. Vervolgens kunt u snel van start.

Beleggen met Degiro
Zoek de beste broker voor u!Vergelijk alle brokers Naar vergelijker
Disclaimer - Handelen brengt risico's met zich mee. Zet niet meer kapitaal op het spel dan u bereid bent te verliezen. In het verleden behaalde rendementen bieden geen garantie voor de toekomst. Dit is geen beleggingsadvies.
Sluiten [x]
Tijdelijke kans - Profiteer nu van kennis van anderen en start met traden in grondstoffen als gas, olie en granen via het social trading netwerk van Etoro >>
Start nu met beleggen in commodities of aandelen via het Social trading netwerk van Etoro >>
Toch nu direct starten met beleggen in grondstoffen of aandelen via het social trading platform van Etoro?