Binck fundcoach

Beleggen in turbo's

Turbo's zijn te vergelijken met beleggingsproducten als speeders en sprinters. Het zijn allemaal zogenaamde derivaten. De verschillende namen zijn ontstaan door de verschillende uitgevers die het product telkens van een andere naam voorzien. Ieder product beschikt over een hefboomeffect, waardoor zowel stijgingen als dalingen op een versnelde wijze uitvergroot kunnen worden. Vandaar dat al dit soort hefboomproducten namen hebben die deze snelheid benadrukken. Turbo's zijn beschikbaar in combinatie met diverse beleggingsproducten. Denk hierbij aan aandelen, indexes, valuta's, obligaties, beleggingsfondsen en grondstoffen. Ontdek de opties met turbo's op Strategisch-beleggen!

Snel beginnen met handelen? Dit zijn onze top broker keuzes:
Top beleggingsplatform Stabiele bank met goede klantenservice gebruiksgemak en de toegankelijkheid
Onze score
Platform is relatief gemakkelijk in gebruik U kunt razendsnel een rekening openen bij deze broker Toegang tot veel internationale markten, wereldwijd
Onze score
Let op: beleggen gaat gepaard met risico’s, u kunt uw inleg (deels) verliezen.
Geavanceerd handelsplatform Meer dan 100 beurzen wereldwijd
Onze score

Voor wie zijn turbo's geschikt?

Turbo's zijn met name geschikt voor actieve beleggers die over de nodige dosis aan ervaring binnen de beleggingswereld beschikken. Dit mede vanwege de risico's die het hefboomeffect met zich meebrengt. Hier dient u als turbo belegger mee akkoord te gaan. Wanneer u wenst te beleggen in turbo's dient u de bereidheid te hebben om uzelf te verdiepen in de complexe manier waarop turbo's werken, de wijze waarop de handel plaatsvindt en de verschillende handelsplatformen waarop turbo's worden aangeboden. Op deze wijze kunt u een bepaalde dosis aan bruikbare basisinformatie opdoen. U dient namelijk inzicht te verkrijgen in de mogelijke risico's die u loopt en hoe u hier het beste op kunt anticiperen.

Voor wie zijn turbo's ongeschikt?

Turbo's zijn in mindere mate geschikt wanneer u als belegger het streven heeft om vermogensopbouw op de lange termijn te realiseren. Ook wanneer u niet thuis bent in de wereld van hefboomproducten is het beleggen in turbo's niet geschikt. Het is namelijk een beleggingsproduct waarin u zich dient te verdiepen alvorens u succesvol kunt zijn. Tot slot zijn turbo's niet geschikt wanneer u op zoek bent naar een belegging waarbij uw belegging geheel of gedeeltelijk beschermd wordt. Het risico is namelijk vele malen groter dan bij een 'normale' belegging.

Short & long turbo's

Wanneer u een koersdaling van één van de reeds genoemde onderliggende waardes verwacht, kunt u hierop inspelen door een short turbo te kopen. Wanneer de onderliggende waarde namelijk daalt, stijgt de turbo short. Met dit type turbo kan er dus ingespeeld worden op verwachte dalingen in koersen betreffende aandelen, indices, valuta's, obligaties, beleggingsfondsen en grondstoffen.

Een long turbo kan van pas komen wanneer u een verwachte stijging van de onderliggende waarde verwacht. Een turbo long stijgt namelijk wanneer de onderliggende waarde ook een stijging ondergaat. De hefboom bepaalt hierbij de hoogte van de stijging.

Hoe turbo's kopen?

Turbo's en andere belegginsproducten kopen gaat heel eenvoudiog. Beleggen in turbo's is mogleijk voor iedereen. Het is een kwestie van kiezen voor een broker. een broker fungeert als tussenpersoon. Via de broker kunt u bepalen waarin u wilt beleggen. Wilt u beleggen in turbo's? Ga dan hieronder naar de broker vergelijking en maak uw keuze. Vervolgens kunt u snel van start.

 

Mexem aanbieding
Zoek de beste broker voor u!Vergelijk alle brokers Naar vergelijker
Disclaimer - Handelen brengt risico's met zich mee. Zet niet meer kapitaal op het spel dan u bereid bent te verliezen. In het verleden behaalde rendementen bieden geen garantie voor de toekomst. Dit is geen beleggingsadvies. De prijzen van cryptovaluta kunnen sterk fluctueren. Daarom passen cryptovaluta niet bij alle beleggers. De handel in cryptovaluta staat niet onder toezicht van enige regelgevende EU-instantie.
Sluiten [x]
Tijdelijke aanbieding - Profiteer nu van deze DeGiro Actie!
Zelf beleggen bij DeGiro - ook voor uw pensioen een goede keuze!
Toch nu direct starten met beleggen bij DEGIRO?