Social trading met Etoro

Beleggen in opties

Een optie in de beleggingswereld valt qua beleggingsproduct in de categorie derivaten. Een optie voorziet in het recht om een bepaald product te kopen of verkopen tegen een vooraf bepaalde prijs of tijdstip. De waarde van opties zijn met name gebaseerd op de koers van de onderliggende waarde, de looptijd van het optiecontract en de mate van spreiding van de koers. Ontdek dit uitdagende product in het onderstaande artikel van Strategisch-beleggen!

Snel beginnen met handelen? Dit zijn onze top broker keuzes:
Lage kosten en commissies Gebruiksvriendelijk platform Internationale markttoegang Uitgebreide educatieve bronnen
Onze score
Let op: beleggen gaat gepaard met risico’s, u kunt uw inleg (deels) verliezen.
Bekroonde klantenservice Diverse geavanceerde handelsplatformen & Uitgebreide investeringsmogelijkheden Trainingsmogelijkheden zodat u snel kunt leren hoe u de handelsdiensten van FXFlat optimaal gebruikt U kunt al vanaf 200 euro een account openen
Onze score
Gebruiksvriendelijk platform Unieke sociale handelsfuncties Breed scala beleggingsproducten Actieve gebruikersgemeenschap
Onze score
76% van particuliere handelaren verliest geld bij het handelen in CFD's met deze dienstverlener. Ga na of u begrijpt hoe CFD's werken en overweeg of u zich het hoge risico voor verlies van uw geld kunt veroorloven.

Hoe werken opties?

Binnen de wereld van opties valt er onderscheid te maken in een tweetal verschillende soorten opties, namelijk:

  • Call opties
    Een call optie geeft het recht om aandelen tegen een vooraf afgesproken koers te kopen. U koopt call opties voornamelijk wanneer u verwacht dat er een koersstijging plaats zal gaan vinden. Wanneer u besluit een call optie te nemen, verkoopt u als het ware het kooprecht. Dit houdt in dat u de verplichting aangaat om aandelen te verkopen tegen een prijs die in een eerder stadium wordt vastgesteld.

  • Put opties
    Een put optie geeft het recht om aandelen tegen een vooraf afgesproken koers te verkopen. U koopt put opties voornamelijk wanneer u de verwachting heeft dat de koers zal gaan dalen. Door middel van een put optie kunt u profiteren van de koersdaling die verwacht wordt en u kunt het aandelenbezit beschermen tegen een mogelijke koersdaling.

Bovenstaande opties beschikken, zoals u kunt lezen, over hun eigen unieke kenmerken. Welke optie het meest geschikt is, verschilt per belegger.

Waarom beleggen in opties?

Door gebruik te maken van opties kunt u geheel zelf uw risico's bepalen. Hiervoor dient u echter wel te beschikken over de nodige dosis basiskennis. Zoals reeds besproken valt een optie te onderscheiden in zowel call als put opties. Beide opties zijn hoe dan ook voorzien van een expiratiedatum. Dit is een beursbegrip wat betrekking heeft op de datum waarop een financieel product, in dit geval een optie, afloopt. Standaard wordt voor de expiratiedatum uitgegaan van de derde vrijdag van de afloopmaand. Echter wilt dit binnen de Nederlandse optiebeurs nog met regelmaat verschillen.

U wilt opties kopen?

In opties beleggen is heel eenvoudig. Maak uw keuze uit een van de volgende brokers. In onze broker vergelijking kunt u snel en gemakkelijk de diverse brokers met elkaar vergelijken. Via onderstaande button gaat u direct naar de broker vergelijking.

Beleggen met Degiro
Zoek de beste broker voor u!Vergelijk alle brokers Naar vergelijker
Disclaimer - Handelen brengt risico's met zich mee. Zet niet meer kapitaal op het spel dan u bereid bent te verliezen. In het verleden behaalde rendementen bieden geen garantie voor de toekomst. Dit is geen beleggingsadvies.
Sluiten [x]
Tijdelijke kans - Profiteer nu van kennis van anderen en start met traden in grondstoffen als gas, olie en granen via het social trading netwerk van Etoro >>
Start nu met beleggen in commodities of aandelen via het Social trading netwerk van Etoro >>
Toch nu direct starten met beleggen in grondstoffen of aandelen via het social trading platform van Etoro?