Social trading met Etoro

Wat kenmerkt u als belegger?

Iedereen die gaat beleggen, doet dat op zijn eigen manier. Het hangt allemaal af van de keuzes die men maakt vooraf. Door vantevoren goed na te denken over enkele zaken zal dit ervoor zorgen dat afwegingen tijdens het beleggen worden gemaakt met de fundamentele keuzes in het achterhoofd. Welke keuzes en afwegingen dit zijn, gaan we hier behandelen. In het kort is het verstandig om voor uzelf na te gaan wat uw beleggingsdoel is, de mate waarin u risicovol wilt gaan beleggen of juist niet, op welke manier u wilt gaan beleggen, of dat vooral zelfstandig is of meer aan de hand genomen door een adviseur en tot slot welke beleggingsstrategie u gaat hanteren. De eerste stap uit het overzichtelijke stappenplan stipt kort elk onderdeel aan. Elk punt dat hier onder wordt benoemd, is ook nog verder uitgewerkt op een specifieke pagina over dat onderdeel.

Beleggen met Degiro

1. Wat is uw beleggingsdoel?

De meeste mensen gaan starten met beleggen, omdat ze een pebaald doel voor ogen hebben. Veel voorkomende doelen zijn bijvoorbeeld het vergaren van een vermogen om studies voor de kinderen te bekostigen of voorzien in een appeltje voor de dorst wanneer het pensioen is aangebroken. Het is verstandig om een dergelijk doel helder voor ogen te hebben. Het helpt namelijk om tijdens het beleggen dit in het achterhoofd te houden, waardoor u waarschijnlijk minder snel geneigd zult zijn om (onverantwoorde) risico's te nemen om een bepaald rendement te kunnen behalen. Wilt u meer weten over welke beleggingsdoelen er zoal zijn? Op deze manier behoudt u overzicht op uw beleggingsportefeuille en volgt u in hoeverre u uw doelen aan het behalen bent. Meer informatie over beleggingsdoelen? Lees hier verder over beleggingsdoelen.

2. Bepaal uw risicoprofiel

Nu het beleggingsdoel als het goed is duidelijk is, kunt u verder gaan naar het volgende onderdeel in de voorbereiding op het actief beleggen: het bepalen van uw risicoprofiel. Dit gaat over de mate waarin u bereid bent om risico's te nemen bij het beleggen. Het zegt ook meteen iets over de type beleggingsproducten waar u een voorkeur voor heeft. Ook geeft het een indicatie welke beleggingsproducten u beter links kunt laten liggen. Strategisch Beleggen zal in het specifieke artikel over het risicoprofiel stilstaan bij een verstandige risicobepaling voor uw beleggingsprofiel en daarnaast tips geven rondom het bepalen van het risico.

3. Bepaal uw mate van begeleiding en advies die u nodig heeft

Bij dit onderdeel is het belangrijk dat u voor uzelf nagaat in welke mate u begeleiding en advies nodig heeft. U kunt er namelijk voor kiezen om een externe adviseur voor u te laten beleggen of om vooral zelf aan de knoppen te draaien. In het laatste geval bent u zelf meer "in control" dan wanneer u dit uit handen geeft aan een ander. Wanneer u kiest voor meer hulp dan kunt u natuurlijk wel teurgvallen op mensen met meer expertise op het gebied van beleggen en dat kan ook een stuk geruststelling geven. Het is een afweging die voor ieder heel persoonlijk is. Er is in dat opzicht geen goede of slechte keuze. Het zegt meer iets over de mate waarin u actief of passief zult gaan beleggen. Meer weten over dit aspect? Naar de info over brokers.

Ook het kiezen voor bepaalde beleggingsproduicten hangt hiermee samen. Het beleggen in ETF's, in de Forex en in een beleggingsfonds is bijvoorbeeld een vrij passieve manier van beleggen. Met het beleggen in een beleggingsfonds zal de fondsbeheerder onderzoeken welke beleggingen rendement op zullen leveren en deze kiezen. Met het beleggen in een ETF koopt u als belegger in één handeling een gespreide portfolio. Passief beleggen gaat zodoende meestal gepaard met beleggingsadvies. Zodoende is het passief beleggen interessant voor beginnende beleggers. U belegt hier namelijk als het ware samen. Meer informatie over de verschillende beleggingsproducten vindt u hier. Wilt u meer informatie over brokers, ga dan hier naar de broker pagina.

4. Bepaal uw beleggingsstrategie

Het laatste onderdeel dat u in kaart moet brengen, voordat u start met beleggen, is het uitwerken van een beleggingsstrategie. Met een goede beleggingsstrategie werkt u gestructureerd toe naar het behalen van uw beleggingsdoelen. Het zorgt voor houvast en overzicht en laat u voortdurend checken of u nog op de juiste wijze bezig bent met beleggen. Wilt u meer weten over het bepalen van een beleggingsstrategie? Lees dan het volgende artikel over het formuleren van een beleggingsstrategie. Daarin staat Strategisch beleggen uitgebreid stil bij relevante zaken die betrekking hebben op het samenstellen van een geschikte beleggingsstrategie.

Zoek de beste broker voor u!Vergelijk alle brokers Naar vergelijker
Disclaimer - Handelen brengt risico's met zich mee. Zet niet meer kapitaal op het spel dan u bereid bent te verliezen. In het verleden behaalde rendementen bieden geen garantie voor de toekomst. Dit is geen beleggingsadvies.
Sluiten [x]
Tijdelijke kans - Profiteer nu van kennis van anderen en start met traden in grondstoffen als gas, olie en granen via het social trading netwerk van Etoro >>
Start nu met beleggen in commodities of aandelen via het Social trading netwerk van Etoro >>
Toch nu direct starten met beleggen in grondstoffen of aandelen via het social trading platform van Etoro?