Social trading met Etoro

Spaarrekening

Een spaarrekening is een bankrekening waar klanten geld op kunnen plaatsen. Hiervoor krijgen ze een vergoeding in de vorm van spaarrekening rente. De meeste mensen plaatsen hun geld op een direct opvraagbare spaarrekening. Dit is een flexibele spaarvorm waarbij men op ieder moment het geld kunt opnemen of storten. De spaarrente is meestal variabel. Dit houdt in dat het rentepercentage ofwel rentetarief kan schommelen. Het rentetarief van een spaarrekening is doorgaans lager dan dat van bijvoorbeeld een spaardeposito. Het voordeel van een spaarrekening is echter dat u zelf kunt beslissen hoeveel en wanneer u geld opneemt of spaart.

Beleggen met Degiro

Wat zijn de alternatieven voor een spaarrekening?

Er zijn enorm veel banken waar u een spaarrekening kunt afsluiten. Vaak kiezen mensen een bank waar ze ook hun betaalrekening hebben lopen, maar door de variabele rentes van spaarrekeningen is het raadzaam om ook eens bij andere banken te informeren naar hun spaarrentetarieven. Het alternatief voor sparen is beleggen. Met beleggen kan men meer rendement behalen, maar men heeft ook meer risico. Wanneer de koersen niet gunstig zijn, loopt u het risico om de gehele inleg kwijt te raken. Een middenweg tussen sparen en beleggen is een spaardeposito: hierbij kunt u sparen tegen een vaste rente en u ontvangt een hoger rentetarief door de mindere mate van flexibiliteit.

Hoe werkt internetsparen?

Internetsparen wordt steeds populairder door het gemak van het geldbeheer, maar ook door de hogere spaarrentes dan bij andere spaarvormen. Ook is het geld op ieder moment beschikbaar en kunnen de verschillen in rentetarieven tussen spaarbanken gemakkelijk vergeleken worden.

Zoek de beste broker voor u!Vergelijk alle brokers Naar vergelijker
Disclaimer - Handelen brengt risico's met zich mee. Zet niet meer kapitaal op het spel dan u bereid bent te verliezen. In het verleden behaalde rendementen bieden geen garantie voor de toekomst. Dit is geen beleggingsadvies.
Sluiten [x]
Tijdelijke kans - Profiteer nu van kennis van anderen en start met traden in grondstoffen als gas, olie en granen via het social trading netwerk van Etoro >>
Start nu met beleggen in commodities of aandelen via het Social trading netwerk van Etoro >>
Toch nu direct starten met beleggen in grondstoffen of aandelen via het social trading platform van Etoro?