Social trading met Etoro

Wat zijn voor mij de juiste beleggingsproducten?

U bent van plan te beleggen als beginner. Maar wat is beleggen nu eigenlijk? Beleggen is het investeren van geld in o.a. aandelen met als doel winst te behalen. Maar zo gemakkelijk is beleggen voor beginners niet. Daarom hebben wij ovor u een stappenplan voor de startende belegger gemaakt. Gebruik deze om de juiste keuzes te maken voor u daadwerkelijk gaat instappen. Zo is het verstandig een doel te stellen en hierop uw keuzes af te stemmen met betrekking tot risico en tijd. In het kort de zaken waarmee u rekening moet houden:

Snel beginnen met handelen? Dit zijn onze top broker keuzes:
Geavanceerde handelsplatformen Uitgebreide beleggingsproducten Educatieve bronnen Uitstekende klantenservice
Onze score
Lage kosten en commissies Gebruiksvriendelijk platform Internationale markttoegang Uitgebreide educatieve bronnen
Onze score
Let op: beleggen gaat gepaard met risico’s, u kunt uw inleg (deels) verliezen.
Overzichtelijk dashboard Uitstekende klantenservice
Onze score

Beleggingsvormen

Er zijn verschillende beleggingsproducten. De meest voorkomende vormen zijn het handelen in aandelen, beleggen in beleggingsfondsen, obligaties en ETF's, het handelen in opties of CFD's. Natuurlijk zijn er nog veel meer beleggingsvormen, zoals futures, turbo`s en trackers. Deze zijn veel meer risicovol. Voor deze vormen van beleggen heeft u de juiste kennis en ervaring nodig.

Aandelen kopen : Hoe werkt het?

Zelf beleggen en behorend tot de beginners? Denkt u dan eens aan het beleggen in aandelen, obligaties of beleggingsfondsen. Dit zijn grofweg de drie meest "veilige" beleggingsproducten. De risico's zijn relatief laag, het rentement daarentegen ook. Wanneer u besluit aandelen te kopen bent u eigenaar van een aandeel van een onderneming. U wordt in feite mede-eigenaar van dat bedrijf. U heeft medezeggenschap binnen het bedrijf door de deelname aan de aandeelhoudersvergaderingen en u profiteert mee van de winst. Bij winst krijgt elke aandeelhouder een percentage dividend uitgekeerd. De waarden van de aandelen veranderen en kunnen stijgen wanneer het bedrijf goede zaken doet. Er zal dan meer vraag zijn naar aandelen van het betreffende bedrijf. Wanneer u uw aandeel verkoopt zult u profiteren van de binnengehaalde koerswinst. Maar daarentegen kan de koers van het aandeel natuurlijk ook dalen, waardoor uw aandeel minder waard is.

Obligaties - Weinig risico met rentevergoeding

Het beleggen in obligaties is een goede vorm van beleggen voor een beginner. Dit brengt weinig risico met zich mee. U koopt een obligatie, leent daarmee uw geld uit en u krijgt hetzelfde bedrag na een bepaalde periode terug. Het voordeel is de rentevergoeding, die hoger ligt dan geld dat op uw spaarrekening is gezet. Het enige risico is het gevaar dat de onderneming van uw obligaties failliet gaat.

Beleggingsfondsen : Specialisten beleggen voor u

Als beginner wilt u beleggen in beleggingsfondsen. Een zeer slimme keuze. Beleggingsfondsen beschikken over specialisten die beleggen in verschillende effecten in vele verschillende ondernemingen, waardoor er een goede risicospreiding plaatsvindt. Wanneer u belegt in een beleggingsfonds, zal deze uw geld beleggen. U kunt al deelnemen met een klein bedrag en het is daardoor erg geschikt voor de beleggende beginner. Wel moet u rekening houden met het feit dat u het fonds moet betalen en dat de winst minder hoog zal zijn.

Beleggen in derivaten: meer risico

Minder geschikt voor een beginnend belegger, maar voor de volledigheid noemen we deze categorie beleggingsproducten toch even: derivaten. Derivaten is een moeilijk, abstracte naam voor de verzameling aan beleggingsproducten die vaak cpmplex in elkaar steken en daarmee een hoger risico met zich meebrengen. Ze bestaan, omdat het bijbehorend rendement vele malen hoger is dan de wat meer behoudende producten, zoals aandelen en obligaties. Bij derivaten kunt u denken aan producten als hefboomproducten, CFD's, opties, turbo's, speeders, sprinters en dergelijke. Meer gedetailleerde informatie per product vindt u op de pagina beleggingsproducten.

Alternatieve beleggingen

Er zijn beleggers die afstappen van de gebaande paden. Ze zijn op zoek naar manieren om met zo min mogelijk risico een zo hoog mogleijk rendement te behalen. Deze beleggers zijn actief in alternatieve beleggingen. Daarbij kunt u denken aan zaken als real assets, hedgefunds, private equity en cryptocurrency. Real assets zijn waardevaste producten of objecten. Voorbeelden hiervan zijn vastgoed, goud, en andere mineralen, wijn, klassieke auto's en dergelijke. 

Vermogensbeheer en private banking

Vermogensbeheer en private banking zijn er speciaal op gericht om te voorzien in beleggings- en investeringsmogelijkheden voor klanten en beleggers met veel vermogen. De mate waarin men vervolgens zelfstandig en dus actief zelf te werk gaat of zich meer passief wil laten adviseren en voor zich wil laten beleggen, bepaalt of er wordt gekozen voor enerzijds vermogensbeheer of anderzijds private banking. Meer informatie over vermogensbeheer vindt u hier en meer informatie over private banking vindt u op deze pagina.

De juiste beleggingsportefeulle samenstellen

U bent een beginner bij beleggen? Wilt u niet te veel risico nemen en gaat u voor goed risicobeheer, maar wel graag al investerend geld verdienen? Met onze hulp & een goede cursus beleggen stelt u de juiste beleggingsportefeulle samen die past bij het risico dat u bereid bent om te nemen.

Beleggen met Degiro
Zoek de beste broker voor u!Vergelijk alle brokers Naar vergelijker
Disclaimer - Handelen brengt risico's met zich mee. Zet niet meer kapitaal op het spel dan u bereid bent te verliezen. In het verleden behaalde rendementen bieden geen garantie voor de toekomst. Dit is geen beleggingsadvies.
Sluiten [x]
Tijdelijke kans - Profiteer nu van kennis van anderen en start met traden in grondstoffen als gas, olie en granen via het social trading netwerk van Etoro >>
Start nu met beleggen in commodities of aandelen via het Social trading netwerk van Etoro >>
Toch nu direct starten met beleggen in grondstoffen of aandelen via het social trading platform van Etoro?