Binck fundcoach

Online brokers

Vandaag de dag is het online beleggen erg gemakkelijk en zodoende ook populair. Wanneer je wenst geen gebruik te maken van vastgoedfondsen om te beleggen of je vermogen niet wilt laten beheren door een vermogensbeheerder, kun je ervoor kiezen om zelf op de beurs te gaan beleggen of via een broker ETF's of aandelenfondsen te kopen. In alle gevallen is er een (online) broker nodig die je orders moet uitvoeren. Deze online brokers voorzien in beleggingstransacties en vragen in ruil voor transacties een vast bepaald tarief. Dit tarief wordt bepaald aan de hand van het aantal transacties dat per maand wordt uitgevoerd en het product waarin belegd wordt. In dit artikel staan we stil bij de activiteiten van brokers, de kosten van brokers en andere overwegingen.

Filteren
Type broker
Markten & instrumenten
Handels mogelijkheden
Deposito
Tools & Hulpmiddelen
Regulatie
Overige opties
Support via
Beveiliging
Sorteren op: Populariteit Gebruiksgemak Kosten Score

Welke diensten biedt een online broker aan?

Een online broker kan zowel een persoon als bedrijf zijn. Een persoon is in dit geval degene die actief handelt en de beleggingstransacties uitvoert. Wanneer er gesproken wordt over een online broker in de vorm van een bedrijf gaat het om een organisatie die handelaren in dienst heeft. Een online broker vergaart zijn inkomsten op basis van commissies bij transacties en heeft zelf geen direct belang bij de beurskoers. Wanneer je zelfstandig wilt beleggen kun je er ook voor kiezen om een beleggingsrekening te openen bij een online broker. Ook kan een online broker als een soort 'makelaar' fungeren en zodoende koper en verkoper met elkaar in contact brengen, of zelf grote orders op de beurs verhandelen. Tot slot is er ook nog een full service online broker. Deze vorm van broker biedt cliënten tal van verschillende diensten aan waaronder effectenonderzoek en beleggingsadvies. Zodoende rekent een full service broker ook regelmatig met een hogere commissie. In ruil daarvoor krijg je wel de beschikking over meer diensten.

De kosten van brokers vergelijken

De verschillende type brokers zijn inmiddels bekend. Logischerwijs is het prijskaartje van een broker gebaseerd op de activiteiten waarin het voorziet. Ook hanteert iedere broker zijn eigen voorwaarden waaraan je je dient te houden. Een andere belangrijke kostenpost waar je rekening mee dient te houden zijn de beheerkosten. Deze zogeheten 'service fee' wordt als extra kostenpost gerekend bij de investering middels een beleggingsfonds. Hierom is het verstandig om eerst uitgebreid onderzoek te doen naar een geschikt beleggingsfonds. Houdt hierbij rekening met de regel dat hoe hoger de beheerkosten zijn, hoe beter het fonds dient te presteren om winst te kunnen maken. Online heb je de keuze uit tal van verschillende websites die brokers met elkaar vergelijken om uiteindelijk de meest geschikte broker samen te stellen. Ook op de website van strategisch-beleggen worden de meest relevante verschillen van diverse brokers besproken.

Andere overwegingen voor je broker keuze

Naast de kostenpost zijn er tal van andere overwegingen die je jezelf kunt aanleren omtrent het selecteren van een geschikte broker. Zo zijn de gebruiksvriendelijkheid en klantenservice voorbeelden van aspecten die de doorslag kunnen geven bij de keuze voor een bepaalde broker. Het is hierbij van belang om ook goed in beeld te hebben hóe actief je van plan bent om te gaan beleggen. Dit speelt namelijk mee in hoeverre een portaal bijvoorbeeld voor jouw situatie dient te voorzien in gebruiksvriendelijkheid en service. Echter is het natuurlijk wel belangrijk dat je altijd terecht kunt bij een portaal zodra er zich vragen of mogelijke problemen voordoen. Ditzelfde geldt op het gebied van de gebruiksvriendelijkheid van een portaal. Je wilt geen foute beslissingen maken vanwege onduidelijkheid bij de broker.

Beleggingsfondsen

Via de website van strategisch-beleggen.nl kun je ook de nodige brokers vinden die zich specifiek richten op beleggingsfondsen. Het deelnemen aan een beleggingsfonds is hoe dan ook het overwegen waard. Bij beleggingsfondsen kun je namelijk gespreid je vermogen beleggen. Dit gebeurt samen met het vermogen van andere deelnemers. Je belegt zodoende samen in meerdere aandelen, onroerend goed, obligaties of een combinatie van reeds genoemde. Ieder beleggingsfonds kan gekenmerkt worden door zijn eigen specialisaties en specificaties. Een ander bijkomstig voordeel is het feit dat je jouw vermogen kunt verspreiden. Door deze spreiding daalt of stijg je waarde doorgaans minder snel. Hierdoor is het beleggen in beleggingsfondsen ook vele malen veiliger. Enkele aanbieders die gespecialiseerd zijn op het gebied van beleggingsfondsen zijn:

  • AEGON
  • ABN-Amro
  • FitVermogen
  • Brand New Day
Disclaimer - Handelen brengt risico's met zich mee. Zet niet meer kapitaal op het spel dan u bereid bent te verliezen. In het verleden behaalde rendementen bieden geen garantie voor de toekomst. Dit is geen beleggingsadvies. De prijzen van cryptovaluta kunnen sterk fluctueren. Daarom passen cryptovaluta niet bij alle beleggers. De handel in cryptovaluta staat niet onder toezicht van enige regelgevende EU-instantie.
Sluiten [x]
Tijdelijke aanbieding - Profiteer nu van deze DeGiro Actie!
Zelf beleggen bij DeGiro - ook voor uw pensioen een goede keuze!
Toch nu direct starten met beleggen bij DEGIRO?