Social trading met Etoro

Waarom beleggen in aandelen?

Het beleggen in aandelen is slechts één van de vele mogelijkheden die u als belegger heeft om uw spaargeld meer waard te laten worden. Ten opzichte van de alternatieven bieden aandelen het meest hoge rendement aan hun beleggers. Zodoende is er géén enkele andere belegging die op lange termijn meer rendement kan garanderen dan aandelen. Wél dient u rekening te houden met het feit dat aandelen redelijk volatiel kunnen reageren op mogelijke veranderingen die zich voordoen in financiële markten. Volatiel houdt in dat de waarde, van in dit geval een aandeel, op korte termijn sterk kan terugvallen. Wanneer u over de nodige kennis beschikt over één specifieke branche, bedrijf of andere zaken kunt u hiervan profiteren door juist hierin te beleggen met uw aandelen.

Beleggen met Degiro

Beschikt u over de nodige dosis informatie?

Als belegger in aandelen bent u gebaat bij de nodige dosis gemoedsrust. U dient namelijk in het bezit te zijn van de nodige hoeveelheid stressbestendigheid. De aandelenmarkt kan namelijk, vanwege de constante schommelingen, op momenten behoorlijk stressvol zijn. Wanneer u meteen in paniek raakt bij de eerste beste terugval zal uw spaargeld als sneeuw voor de zon verdwijnen. Om dit te voorkomen is het raadzaam om, voordat u besluit te gaan beleggen, uzelf te voorzien van de nodige dosis aan basiskennis en informatie op het gebied van beleggen in aandelen. Op deze wijze krijgt u beter inzicht in de ontwikkelingen die zich zoal in de markt voordoen. Wanneer u dit combineert met geduld, discipline en een kritische blik zult u al de kans op succes vergroten. Ook is het relevant om te begrijpen op welke wijze de markt is ingedeeld en hoe er onderling geconcurreerd wordt door bedrijven. Op deze manier beschikt u over alle mentale elementen om het spel als goede aandelenbelegger te kunnen spelen.

De risico's van beleggen

Het beleggen in aandelen kan, vanwege de mogelijke opbrengsten, enorm aantrekkelijk zijn. Echter is ook het beleggen in aandelen niet geheel zonder risico. Zoals reeds vermeldt kunnen aandelen door zowel interne als externe factoren behoorlijke schommelingen op de keurs doormaken. Om dit alles enigszins te kunnen beperken kunt u ervoor kiezen om uw aandelen enigszins te verspreiden over diverse fondsen, beleggingen, sectoren of bedrijven.

Zoek de beste broker voor u!Vergelijk alle brokers Naar vergelijker
Disclaimer - Handelen brengt risico's met zich mee. Zet niet meer kapitaal op het spel dan u bereid bent te verliezen. In het verleden behaalde rendementen bieden geen garantie voor de toekomst. Dit is geen beleggingsadvies.
Sluiten [x]
Tijdelijke kans - Profiteer nu van kennis van anderen en start met traden in grondstoffen als gas, olie en granen via het social trading netwerk van Etoro >>
Start nu met beleggen in commodities of aandelen via het Social trading netwerk van Etoro >>
Toch nu direct starten met beleggen in grondstoffen of aandelen via het social trading platform van Etoro?