Social trading met Etoro

XTB review

Onze beoordeling over XTB:

Als u op zoek bent naar een betrouwbare online broker, is XTB een naam die u kunt tegenkomen. XTB, gevestigd in Warschau en opgericht in 2002, heeft de afgelopen jaren een solide reputatie opgebouwd in de internationale en Nederlandse beleggingswereld. De broker is bekend om het handelsplatform xStation 5, waarbij gebruikers toegang krijgen tot meer dan 1500 CFD-handelsinstrumenten. Of XTB voor u een goede keuze is heeft echter met veel meer factoren te maken, zoals klantenservice, educatieve materialen en natuurlijk kosten. Wij hebben XTB daarom onderzocht op alle aspecten van hun dienstverlening.

Bekijk deze broker 81% van particuliere handelaren verliest geld bij het handelen in CFD's met deze dienstverlener. Ga na of u begrijpt hoe CFD's werken en overweeg of u zich het hoge risico voor verlies van uw geld kunt veroorloven.
Let op: screenshot alleen ter illustratie
Inhoud Voor- en nadelen Onze beoordeling Veel gestelde vragen Specificaties Gebruikerservaringen
Bekijk deze broker 81% van particuliere handelaren verliest geld bij het handelen in CFD's met deze dienstverlener. Ga na of u begrijpt hoe CFD's werken en overweeg of u zich het hoge risico voor verlies van uw geld kunt veroorloven. Beleggen in aandelen via Etoro
Onze beoordeling over XTB
Eindoordeel 6.63
⭐ XTB Bekijk deze broker
Platform & Tools 7
Commissies en kosten 6
Beleggingsmogelijkheden 6
Klantenservice 7
Gebruiksgemak 7
Storten & uitbetaling 7
Educatie 6
Mobiel beleggen 7

Platform en gebruiksgemak

Overweegt u om een account aan te maken bij XTB? Dan is het handig te weten dat XTB meerde account types aanbied. Loopt u met ons mee door de verschillende soorten accounts die XTB aanbiedt, ontdek hoe hun handelsplatform werkt en bekijk het registratie- en verificatieproces.

Soorten accounts

Bij XTB kunt u kiezen uit twee verschillende accounttypen, elk ontworpen om te voldoen aan de specifieke behoeften van verschillende beleggers.

Standard account: Dit accounttype is ideaal nieuwe traders. Enkele van de kenmerken zijn:

 • Spreads vanaf 0.35 pips
 • Geen commissies op transacties
 • Een minimale eerste storting van €250

Pro account: Voor de ervaren traders die veel traders gebruiken is er het Pro Account. Het biedt:

 • Marktspreiding vanaf 0 pips
 • Commissies vanaf €3.5 per uitgevoerde order
 • Ook hier is een minimale eerste storting van €250 vereist

Het handelsplatform: xStation 5

XTB heeft het xStation 5 ontwikkeld, een intuïtief en gemakkelijk te navigeren handelsplatform. Enkele kenmerken van dit platform zijn de uitgebreide grafiektools en realtime marktanalyse. Beschikbaar voor zowel desktop als mobiel, is xStation5 altijd te gebruiken.

Registratie- en verificatieproces

Het aanmaken van een account bij XTB is vrij standaard en vergt geen extra kennis. Het proces is als volgt:

 1. Vul het online registratieformulier in
 2. Verstrek de gevraagde documenten ter verificatie van uw identiteit en adres
 3. Wacht op goedkeuring van XTB (dit duurt doorgaans slechts enkele uren)
 4. Na goedkeuring kunt u geld storten op uw account en beginnen met beleggen

Let op, er is een minimale eerste storting van €250 vereist.

Kosten en tarieven

Het kiezen van een broker is geen haastklus. Eén van de belangrijkste aspecten om in overweging te nemen zijn de kosten en tarieven van de broker. We zullen een blik werpen op de kostenstructuren die XTB hanteert en deze vergelijken met andere online brokers.

Overzicht van kosten en prijzen

Bij XTB zijn er verschillende kosten waar u rekening mee moet houden, afhankelijk van het soort account dat u kiest:

Standard Account: Er zijn geen commissies op de trades. In plaats daarvan omvatten de kosten van een transactie spreads, die vanaf 0.35 pips beginnen.

Pro Account: Bij dit type account betaalt u een commissie vanaf €3.5 per uitgevoerde order, samen met marktspreidingen vanaf 0 pips.

Bij beide accounts is er een minimale eerste storting van €250 nodig.

Let op: XTB rekent ook een inactiviteitsvergoeding aan als uw account inactief is gebleven voor een periode van 12 maanden. Meer informatie over de actuele kostenstructuur vindt u op de website. Raadpleeg deze altijd!

Vergelijking van XTB's kosten met andere online brokers

Het is altijd waardevol om de kosten en tarieven van verschillende brokers te vergelijken alvorens een beslissing te nemen. Hoewel de specifieke kosten per broker variëren, is het veilig om te stellen dat XTB concurrerend is in de prijsstructuur, zeker met hun Standard Account.

Vestigingsland: Polen
Adres: -
Telefoon: -
Bestaat sinds: 2002
Regulatie: -
Gratis demo: Nee
Minimum storting:

Klantenservice en ondersteuning

Als belegger weet u dat een uitstekende klantenservice van cruciaal belang is. Of u nu hulp nodig heeft bij technische problemen, vragen heeft over uw account, of gewoon begeleiding wilt bij het navigeren van het platform, XTB staat voor u klaar.

Overzicht

XTB biedt een scala aan ondersteuningsdiensten aan om uw ervaring zo soepel mogelijk te maken:

 • Klantenservice: XTB heeft een toegewijd klantenserviceteam dat klaar staat om u via telefoon of e-mail te helpen met iedere vraag die u heeft.
 • Live Chat: Voor directe ondersteuning, heeft XTB een live chatfunctionaliteit op hun website. U kunt snel en gemakkelijk een gesprek starten met een van hun service agenten.

Responsiviteit en bereikbaarheid

Een van de belangrijkste meetpunten voor elke klantenservice is snelheid en bereikbaarheid. We zijn blij te kunnen rapporteren dat de klantenservice van XTB hoog scoort op beide gebieden.

Wanneer u een vraag of probleem heeft, heeft XTB meerdere kanalen om te zorgen dat u de hulp krijgt die u nodig heeft, wanneer u die nodig heeft.

Educatieve bronnen en hulpmiddelen

Investeren is een complexe bezigheid, maar met de juiste hulp en informatie kunt u doordachte en geïnformeerde beslissingen nemen. Daarom biedt XTB een breed scala aan educatieve bronnen, bedoeld om traders bij te staan.

Overzicht van educatieve bronnen

XTB begrijpt het belang van verder leren in de wereld van investeren en handelen. Daarom bieden ze een uitgebreid educatiecentrum aan met tal van leerzame middelen:

 • Webinars: Regelmatig gehost door XTB's team van experts en special guest traders, deze webinars dekken diverse topics zoals markttrends en handelsstrategieën.
 • Trading Academy: Een uitgebreide leeromgeving met educatieve modules voor zowel beginners als gevorderde CFD traders.
 • E-books en artikelen: Een rijke bron van geschreven materiaal, ideaal voor diegenen die in hun eigen tempo willen leren.
 • Video tutorials: Deze video's bieden visuele begeleiding bij verschillende handelsaspecten en platformgebruik.

Beoordeling van de kwaliteit van deze bronnen

De educatieve bronnen aangeboden door XTB zijn van hoge kwaliteit en bieden waardevolle informatie. De content wordt helder en beknopt gepresenteerd, waardoor het gemakkelijk te volgen is, ongeacht uw ervaringsniveau met CFD’s.

De diversiteit aan leermiddelen betekent dat er iets passends is voor elke leerstijl. Of u nu de voorkeur geeft aan het lezen van artikelen, het bekijken van video's of het deelnemen aan live webinars, XTB heeft voldoende aanbod.

Veiligheid en regulatie

Het kiezen van een broker is een belangrijke beslissing in uw beleggingsreis. Bij deze keuze draait alles om vertrouwen en veiligheid. In dat licht zullen we de licenties, regelgeving en veiligheidsmaatregelen van XTB onder de loep nemen.

Licenties en regelgeving

XTB is een gereguleerde broker, die onder toezicht staat van gerenommeerde financiële instanties wereldwijd. Hier zijn enkele belangrijke feiten:

 • XTB is geautoriseerd en gereguleerd door de Financial Conduct Authority (FCA), het toporgaan voor financiële regelgeving in het Verenigd Koninkrijk.
 • Ook voldoet XTB aan de normen van de Autoriteit Financiële Markten (AFM), de regelgevende instantie voor financiële markten in Nederland.
 • XTB is ook gereguleerd door de Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC).

Deze reguleringen betekenen dat XTB verplicht is om te voldoen aan strenge financiële normen, waaronder kapitaaladequaatheidseisen.

Veiligheidsmaatregelen bij XTB

Veiligheid is een topprioriteit bij XTB. Er zijn verschillende maatregelen genomen om de gelden van klanten te beschermen:

 • Segregatie van fondsen: Klantgelden worden gescheiden gehouden van de operationele fondsen van XTB. Dit betekent dat uw geld beschermd is, zelfs in het onwaarschijnlijke geval dat de broker failliet gaat.
 • Bescherming van persoonlijke gegevens: XTB maakt gebruik van geavanceerde encryptietechnologie om ervoor te zorgen dat uw persoonlijke en financiële informatie veilig blijft.

Vergelijking van XTB vs concurrerende brokers

Het kiezen van de juiste broker is belangrijk voor uw succes als belegger. Om de keuze te vergemakkelijken vergelijken we XTB met een aantal andere vergelijkbare en/of populaire brokers: FXFlat, EasyBroker, Etoro, Plus500, Capital.com, DEGIRO, Markets.com, en Flatex. We baseren onze vergelijking op drie belangrijke criteria: kosten en commissies, aanbod van beleggingsproducten, en gebruiksgemak.

Kosten en commissies

XTB werkt met een transparante prijsstructuur, bestaande uit lage spreads en er zijn geen kosten voor inactiviteit. Daarentegen kunnen brokers zoals Plus500, Markets.com en Etoro kosten in rekening brengen bij inactiviteit. DEGIRO biedt zeer lage kosten voor aandelenhandel, maar de kosten voor andere producten kunnen variëren. Flatex en FXFlat zijn concurrerend wat betreft kosten, maar kunnen commissies in rekening brengen.

Aanbod van beleggingsproducten

XTB onderscheidt zich door hun uitgebreide aanbod van beleggingsproducten. Let wel op dat het hier CFD’s betreft en niet het onderliggende beleggingsproduct. Het omvat niet alleen aandelen en forex, maar ook grondstoffen, indexen, en cryptocurrencies. Etoro en Capital.com hebben een vergelijkbaar aanbod. DEGIRO, Plus500, en Markets.com bieden een brede reeks producten aan, maar missen enkele opties die XTB wel aanbiedt. Flatex en FXFlat focussen zich meer op bepaalde niches.

Gebruiksgemak

XTB's platform is zeer gebruiksvriendelijk, met een intuïtief design en uitgebreide klantenservice. Dit geldt ook voor Etoro en Plus500. DEGIRO en Flatex bieden meer gestroomlijnde interfaces die kunnen appelleren aan sommige beleggers. FXFlat en EasyBroker hebben misschien een steilere leercurve voor beginners.

Geschiktheid van XTB voor verschillende soorten beleggers

Het is belangrijk om te weten dat XTB bruikbaar is voor verschillende niveaus van CFD traders, zowel voor de starters als voor de ervarenen, en voor iedereen daar tussenin.

Beginnende individuele beleggers

CFD’s zijn door het hoge risico voor beginnende beleggers niet geschikt. Wij raden dan ook af om voor XTB te kiezen, indien u geen enkele beleggingservaring hebt.

Ervaren Individuele Beleggers

Voor de meer ervaren beleggers die willen starten met CFD’s stelt XTB in staat om toegang te krijgen tot geavanceerde handelsinstrumenten. Met mogelijkheden, zoals directe markttoegang, biedt het platform diepe liquiditeit en strakke spreads waardoor het een favoriet is onder doorgewinterde handelaars.

Actieve Beleggers

XTB biedt snelle uitvoeringen en mogelijkheden voor geautomatiseerd handelen, waardoor het een populaire keuze is voor actieve beleggers die constant aan het handelen zijn.

Passieve beleggers

Voor beleggers die een meer hands-off benadering van beleggen hebben, is XTB niet geschikt, omdat CFD’s een actieve handelsstrategie vereisen.

Groeibedrijfs- en waardebeleggers

Of u nu een groeibedrijfsbelegger bent die zoekt naar bedrijven met hoge groeipotenties of een waardebelegger die ondergewaardeerde bedrijven zoekt om te investeren, XTB's uitgebreide productaanbod en krachtige analytische hulpmiddelen kunnen aan uw behoeften voldoen.

Is XTB de juiste broker voor u?

De basisfuncties van XTB, zoals de gebruiksvriendelijke interface, diepgaande educatieve bronnen en geavanceerde handelsinstrumenten, hebben ervoor gezorgd dat het wordt gezien als een solide keuze onder CFD traders van verschillende niveaus. Dit wordt gecombineerd met een hoogwaardige klantenservice waardoor XTB een aantrekkelijke keuze is voor veel beleggers.

Overweeg de volgende sterke en zwakke punten om te bepalen of XTB voldoet aan uw persoonlijke beleggingsbehoeften:

 • Sterke punten van XTB: XTB biedt een breed scala aan handelsinstrumenten en markten om uit te kiezen. Het heeft een intuïtief platform dat eenvoudig te gebruiken is, en de uitgebreide educatieve bronnen maken het genuanceerd genoeg voor zowel ervaren als beginnende beleggers.
 • Zwakke punten van XTB: Hoewel XTB een breed scala aan handelsinstrumenten en markten heeft, kunnen de kosten voor sommige handelsopties hoger zijn dan bij andere brokers. Bovendien biedt het een beperkt aantal handelsinstrumenten vergeleken met sommige andere grote brokers.

Aanbevelingen voor Soorten Beleggers

Voor beleggers die starten met CFD trading, kan XTB een uitstekende keuze zijn vanwege zijn uitgebreide educatieve middelen en gebruiksvriendelijk platform. Let op dat CFD’s een hoge mate van risico inhouden en niet geschikt zijn voor onervaren beleggers.

Voor ervaren traders kan XTB's diversiteit aan handelsinstrumenten aantrekkelijk zijn.

Voor actieve beleggers zal de snelle uitvoering en de mogelijkheid voor geautomatiseerd handelen aantrekkelijk zijn, terwijl voor passieve beleggers de broker niet geschikt is.

XTB komt dus tegemoet aan een breed scala van beleggingsstijlen en -behoeften. Uiteindelijk, de beslissing of XTB de juiste keuze voor u is, hangt af van uw individuele beleggingsdoelen en -behoefte.

Veel gestelde vragen

Wat zijn de unieke voordelen van XTB?

XTB biedt verschillende unieke voordelen aan beleggers:

 • Gebruiksvriendelijk en intuïtief handelsplatform
 • Breed scala aan handelsinstrumenten en markten
 • Uitgebreide educatieve bronnen voor zowel beginnende als ervaren beleggers
 • Snelle uitvoering van transacties
 • Geavanceerde handelsinstrumenten voor ervaren beleggers
 • Responsieve en behulpzame klantenservice
Welke soorten accounts biedt XTB aan?

XTB biedt twee hoofdtypen handelsaccounts aan:

 1. Standard Account: Dit account is ideaal voor beginnende beleggers en biedt geen commissies op aandelen en ETF's. De spreads zijn echter breder dan bij het Pro-account.
 2. Pro Account: Dit account is bedoeld voor meer ervaren beleggers die op zoek zijn naar lagere spreads en directe markttoegang. Het Pro-account heeft een commissie op aandelen en ETF's.
Wat zijn de handelskosten met XTB vergeleken met anderen?

Handelskosten variëren bij XTB, afhankelijk van het soort account dat u heeft. Over het algemeen zijn de kosten concurrerend in vergelijking met andere brokers. In het Pro-account zijn de spreads vaak lager, maar er zijn commissies op aandelen en ETF's.

Vergeet niet om de kostenstructuur van XTB te vergelijken met die van andere brokers om te bepalen of het de beste keuze is voor uw beleggingsbehoeften.

Wat zijn de functies van de handelsplatform van XTB?

XTB's handelsplatform, xStation 5, biedt een breed scala aan functies, waaronder:

 • Real-time koersgegevens
 • Geavanceerde grafieken en analytische hulpmiddelen
 • Snelle uitvoering van transacties
 • Een persoonlijk aanpasbare interface
 • Geautomatiseerd handelen
 • Mobiele en tablet-apps voor handelen onderweg
Welke educatieve bronnen biedt XTB aan?

XTB biedt een uitgebreide selectie educatieve bronnen aan beleggers, waaronder:

 • Webinars geleid door experts
 • Video tutorials
 • Handelscursussen voor beginners en gevorderden
 • Artikel- en blogposts met marktinzichten en analyses
 • Een gratis demo-account om te oefenen met virtueel geld
Hoe responsief en behulpzaam is de klantenservice van XTB?

De klantenservice van XTB wordt vaak geprezen om zijn responsiviteit en behulpzaamheid. U kunt contact opnemen met de klantenservice via telefoon, e-mail en livechat, waarbij de medewerkers doorgaans snel en efficiënt reageren op vragen en problemen.

Hoe veilig is mijn geld bij XTB?

XTB is een gereguleerde broker en valt onder het toezicht van verschillende regelgevende instanties, zoals de FCA (VK), ASIC (Australië) en CySEC (Cyprus). Dit betekent dat het bedrijf voldoet aan strikte regels en voorschriften om de veiligheid van uw geld te waarborgen. Bovendien worden de tegoeden van klanten gescheiden gehouden van bedrijfsmiddelen, wat betekent dat uw geld veilig is in geval van faillissement van het bedrijfs.

Is XTB iets voor u?Maak nu een (gratis) account aan! Naar de website van XTB 81% van particuliere handelaren verliest geld bij het handelen in CFD's met deze dienstverlener. Ga na of u begrijpt hoe CFD's werken en overweeg of u zich het hoge risico voor verlies van uw geld kunt veroorloven.
Specificaties
BelegCFD's
LanguageEngels
RegulationAFM (Nederland)FCA (Verenigd Koninkrijk)CySEC (Cyprus)
SecurityData encryptie
SupportLive chat
TransactionGemiddeld
TypeZelf beleggen

Gebruikers over XTB

XTB wordt door onze gebruikers gemiddeld beoordeeld met een: 0 / 10 0 reviews

Wat vind u van XTB?

Welke beoordeling zou u XTB geven?
Bekijk deze broker
Disclaimer - Handelen brengt risico's met zich mee. Zet niet meer kapitaal op het spel dan u bereid bent te verliezen. In het verleden behaalde rendementen bieden geen garantie voor de toekomst. Dit is geen beleggingsadvies.
Sluiten [x]
Tijdelijke kans - Profiteer nu van kennis van anderen en start met traden in grondstoffen als gas, olie en granen via het social trading netwerk van Etoro >>
Start nu met beleggen in commodities of aandelen via het Social trading netwerk van Etoro >>
Toch nu direct starten met beleggen in grondstoffen of aandelen via het social trading platform van Etoro?