Social trading met Etoro

Geldmarktfonds

Wanneer u besloten heeft om uw geld te investeren, zijn er veel verschillende soorten beleggingen waaruit u kunt kiezen. Zo kunt u beleggen in een geldmarktfonds. Bij een geldmarktfonds wordt het geld van deelnemers in een deposito of andere geldmarktproduct belegd, waarbij er rendement wordt verkregen in de vorm van rente. Doordat deze investering een hoog rendement op kan leveren tegen een relatief laag risico, kan een belegging in een geldmarktfonds erg aantrekkelijk zijn.

Beleggen met Degiro

Wat is een geldmarktfonds?

Een geldmarktfonds is een vorm van een beleggingsfonds. Hoewel beleggingsfondsen investeren in langlopende effecten, beleggen geldmarktfondsen in liquide instrumenten, te denken valt aan geld, schuldpapier of niet-bancaire financiële instellingen. In ruil voor deze kortlopende investering in een geldmarktfonds verkrijgen beleggers de winst in de vorm van rente. Het rendement is hierbij afhankelijk van de rentepercentages die aan verandering onderhevig zijn. 

Voordelen geldmarktfondsen

Doorgaans bieden geldmarktfondsen meer rendement ten opzichte van de geldmarkt en heeft deze beleggingssoort een laag risicoprofiel. Ze zijn gecreëerd om minstens het geïnvesteerde bedrag te retourneren met daarbovenop de verkregen rente. Het te ontvangen rendement is gebaseerd op rente die veelal hoger is dan de rente op normale spaarrekeningen. Een geldmarktfonds is voordelig wanneer u over geld beschikt dat u voor een slechts een korte tijd wilt beleggen. 

Nadelen van een geldmarktfonds

Bij elke belegging zijn er naast voordelen ook nadelen, zo ook bij een geldmarktfonds. Het grootste nadeel bij een belegging in een geldmarktfonds is dat, ondanks het lage risico, de fondsen niet federaal verzekerd zijn. Dit betekent dat er geen garantie wordt geboden dat het geïnvesteerde bedrag wordt terugverdiend. Hoewel het fonds met de intentie gecreëerd is om de belegde waarde te behouden, is verlies op inzet dus mogelijk.

Beleggen in een geldmarktfonds

Bent u geïnteresseerd in het beleggen in een geldmarktfonds? Voor particuliere beleggers is het verplicht te beleggen middels een broker. De broker, oftewel een vertegenwoordiger van een financiële instelling, helpt u bij de beleggingstransacties. Voor deze diensten betaalt u vervolgens een bepaald bedrag. Er zijn veel brokers met verschillende tarieven die zich aanbieden op de beleggingsmarkt. Bekijk met onze brokervergelijker alle brokers overzichtelijk en kies de broker die bij u past.

Zoek de beste broker voor u!Vergelijk alle brokers Naar vergelijker
Disclaimer - Handelen brengt risico's met zich mee. Zet niet meer kapitaal op het spel dan u bereid bent te verliezen. In het verleden behaalde rendementen bieden geen garantie voor de toekomst. Dit is geen beleggingsadvies.
Sluiten [x]
Tijdelijke kans - Profiteer nu van kennis van anderen en start met traden in grondstoffen als gas, olie en granen via het social trading netwerk van Etoro >>
Start nu met beleggen in commodities of aandelen via het Social trading netwerk van Etoro >>
Toch nu direct starten met beleggen in grondstoffen of aandelen via het social trading platform van Etoro?