Social trading met Etoro

Fundamentele analyse

Wat is een fundamentele analyse?

De fundamentele analyse betreft het zoeken naar een divers aantal factoren die invloed hebben op de prijs van een onderliggende waarde. De fundamentele analyse richt zich dus op de financiële en economische situatie van een onderneming. Op deze manier wordt getracht de intrinsieke waarde van de onderliggende waarde te bepaalden. De intrinsieke waarde wordt bepaald door macro-economische, bedrijfseconomische, politieke en sociale factoren. Het jaarverslag van het bedrijf vormt vaak de basis voor de fundamentele analyse. Het gaat dus vaak over langetermijngegevens.

Snel beginnen met handelen? Dit zijn onze top broker keuzes:
Bekroonde klantenservice Diverse geavanceerde handelsplatformen & Uitgebreide investeringsmogelijkheden Trainingsmogelijkheden zodat u snel kunt leren hoe u de handelsdiensten van FXFlat optimaal gebruikt U kunt al vanaf 200 euro een account openen
Onze score
Zeer betrouwbaar Mogelijkheid om andere gebruikers te kopi�ren Gebruiksvriendelijke interface Actieve community
Onze score
79% van particuliere handelaren verliest geld bij het handelen in CFD's met deze dienstverlener. Ga na of u begrijpt hoe CFD's werken en overweeg of u zich het hoge risico voor verlies van uw geld kunt veroorloven.
Lage kosten Veel rapportagemogelijkheden Online begeleiding voor (grote) traders
Onze score
Platform is relatief gemakkelijk in gebruik U kunt razendsnel een rekening openen bij deze broker Toegang tot veel internationale markten, wereldwijd
Onze score
Let op: beleggen gaat gepaard met risico’s, u kunt uw inleg (deels) verliezen.
Top beleggingsplatform Stabiele bank met goede klantenservice gebruiksgemak en de toegankelijkheid
Onze score

Met de fundamentele analyse kan men de aantrekkelijkheid van een aandeel ten opzichte van andere beleggingsmogelijkheden bepalen. Zowel de fundamentele als de technische analyse hebben dus min of meer eenzelfde doelstelling: het voorspellen van de richting die de prijzen of koersen op gaan. Het verschil is dat de fundamenteel analist de oorzaak van marktbewegingen bestudeert, terwijl de technisch analist alleen naar het gevolg kijkt. De technische analist gaat er namelijk vanuit dat koersen trendmatig zijn en volgens patronen veranderen.

Waarom een fundamentele analyse uitvoeren?

Wanneer u gaat beleggen kan de fundamentele analyse u een stuk meer zekerheid bieden, vooral voor de koers van aandelen op langere termijn. Dit komt doordat er in het bedrijf wordt gekeken. Er kunnen een groot aantal factoren zijn die invloed hebben op de prijs van de onderliggende waarde en daardoor het aandeel. Met een fundamentele analyse probeert men de toekomst beter te voorspellen dan de rest van de markt om succesvol te kunnen beleggen.

Beleggen met Degiro
Zoek de beste broker voor u!Vergelijk alle brokers Naar vergelijker
Disclaimer - Handelen brengt risico's met zich mee. Zet niet meer kapitaal op het spel dan u bereid bent te verliezen. In het verleden behaalde rendementen bieden geen garantie voor de toekomst. Dit is geen beleggingsadvies.
Sluiten [x]
Tijdelijke kans - Profiteer nu van kennis van anderen en start met traden in grondstoffen als gas, olie en granen via het social trading netwerk van Etoro >>
Start nu met beleggen in commodities of aandelen via het Social trading netwerk van Etoro >>
Toch nu direct starten met beleggen in grondstoffen of aandelen via het social trading platform van Etoro?