Social trading met Etoro

Beleggen in bitcoins

Sinds 2009 is er een nieuwe virtuele munt op de markt. Vele mensen, bedrijven en organisaties waren door de komst van een virtuele munt op de markt geschokt. Door het opmerkelijke concept was de media aandacht er zeker over te spreken. Het concept werd zelfs zo populair dat de koersstijging van de Bitcoins in korte tijd enorm steeg. De wisselkoers was zelfs zo hoog geworden dat investeerders het kopen van bitcoins niet meer als rendabel zagen. Toen de Bitcoin op de markt kwam werden ze verkocht voor €1,00 per stuk. In november/december 2017 heeft het zijn voorlopige top bereikt : een bitcoin had op dat moment een waarde van ruim € 19.000! Bitcoin is veruit het bekendste en populairste voorbeeld van cryptocurrency.

Snel beginnen met handelen? Dit zijn onze top broker keuzes:
Bekroonde klantenservice Diverse geavanceerde handelsplatformen & Uitgebreide investeringsmogelijkheden Trainingsmogelijkheden zodat u snel kunt leren hoe u de handelsdiensten van FXFlat optimaal gebruikt U kunt al vanaf 200 euro een account openen
Onze score
Gebruiksvriendelijk platform Unieke sociale handelsfuncties Breed scala beleggingsproducten Actieve gebruikersgemeenschap
Onze score
76% van particuliere handelaren verliest geld bij het handelen in CFD's met deze dienstverlener. Ga na of u begrijpt hoe CFD's werken en overweeg of u zich het hoge risico voor verlies van uw geld kunt veroorloven.
Gratis account met commissie-vrij handelen in spaarplannen en ETF's (Prime ETF's vanaf €250 orderwaarde) Eenvoudige en veilige software Volledig Nederlandstalige website en klantenservice Uitgebreid en divers aanbod aan handelsproducten
Onze score
Let op! Er zijn risico's verbonden aan beleggen.

Wat is cryptocurrency?

Cryptocurrency is virtuele valuta op de markt,  en daarvan is Bitcoin een specifiek voorbeeld. Bitcoin is tevens de naam van de opensource software die de munt hebben ontworpen. Deze virtuele munteenheid kan worden bewaard in een wallet op uw persoonlijke computer. Het beheer van uw account wordt beheerd door een virtuele bank, oftewel een portemonneedienst. Deze portemonnee dienst beveiligt de transactiedatabase aan de hand van cryptografie (geheimschrift).Transacties kunnen hierdoor veilig plaatsvinden, en ook criminele organisaties hebben veel minder vat op het systeem.

Cryptocurrency koers: Bitcoin waarde

De koers en waarde van cryptocurrency is erg wisselvallig. Dit kan wederom het beste worden beschreven aan de hand van de Bitcoin. De waarde van een Bitcoin fluctueert enorm. In een maand kan een Bitcoin makkelijk 20% dalen. Terwijl een maand eerder een Bitcoin nog flink was gestegen qua prijs. Wanneer een persoon een andere persoon wil betalen met behulp van Bitcoins is het voor die persoon goed mogelijk om het exacte bedrag te betalen. Want ook kleinere bedragen zijn te verzenden met Bitcoins. Het is dus mogelijk om delen van een Bitcoin te verzenden. 

Waarom Bitcoins?

Investeerders die geïnvesteerd hebben in Bitcoins zien er zeker waarde in. Wat zij fijn vinden aan het concept is dat niets of niemand het voor het zeggen heeft over de Bitcoins. Er worden u geen regels opgelegd, maar die regels die zorgen voor een goed verloop worden wel door iedere investeerder geaccepteerd. Investeerders zien in de Bitcoins vele voordelen. Om u een beeld te geven van wat deze voordelen zijn, zetten we hieronder de belangrijkste neer:

Voordelen Bitcoin

  • Aangezien er geen gebruikt wordt gemaakt van tussenpersonen, is het verloop van transacties niet alleen maar gemakkelijker en het verloopt ook een stuk sneller, het geeft u ook de nodige extra privacy.
  • In het huidige valutasysteem hebben we te maken met vele obstructies die men bij de transacties van Bitcoin niet heeft. Het kost zelden veel geld en is vaak ook gratis.
  • Bitcoin is overal te gebruiken. Er zijn geen geografische voorwaarden die er bij komen kijken.
  • Internationale betalingen kunnen zowel klein als groot makkelijk gratis worden verzonden naar de desbetreffende persoon.
  • Het beheren van Bitcoins is gratis en kan op meerdere plaatsen bewaard worden.
  • Bitcoin vergemakkelijkt de bescherming van uw Bitcoins tegenover diefstal. De technologie die achter Bitcoins zit is vele maler beter en veiliger dan bij banken en creditcardmaatschappijen.
  • Het is niet mogelijk om Bitcoins te vervalsen.

Is er een toekomst voor Bitcoin?

Dit was de vraag die gesteld werd aan verschillende ondernemers en Bitcoin specialisten. `Ja die is er`, antwoordden de meesten, maar die toekomst kan pas een feit worden als de acceptatie er is. Vele ondernemingen zijn volgens specialisten al aan het vissen betreft de mogelijkheden van Bitcoin. Met name webshops hebben interesse in deze virtuele munteenheid, en ook grote ondernemingen binnen Nederland zien deze betalingsmanier zeker zitten. Waarom ze dit betalingssysteem zien zitten? Vanwege het gebruikersgemak en de makkelijke manier van betalen. Specialisten verzekeren de waarde van Bitcoin in onze economie. ``De voordelen van Bitcoin zijn zo gigantisch groot dat u er als onderneming en persoon moeilijk omheen kan``. Ook criminele organisaties gaan gebukt wanneer er gebruik gemaakt gaat worden van Bitcoin. Er wordt nog zelden gebruik gemaakt van tastbaar geld, waardoor criminele activiteiten als het witwassen van geld ook aanzienlijk minder wordt. Kortom: Het is erg interessant voor overheden.

Handelen in bitcoins

Op dit moment zijn er in Amerika vele discussies over Bitcoin. Kan Bitcoin een behoefte vervullen die de huidige munteenheid niet doet? Of is Bitcoin een hype die waarschijnlijk toch overwaait? Indien u interesse heeft in het cryptocurrency en bitcoin concept en er vertrouwen in heeft, dan is beleggen in bitcoins wellicht een optie. U kunt in Bitcoins handelen via online brokers als Etoro. Lees hier meer over op de website van Etoro en start vandaag nog.

Beleggen met Degiro
Zoek de beste broker voor u!Vergelijk alle brokers Naar vergelijker
Disclaimer - Handelen brengt risico's met zich mee. Zet niet meer kapitaal op het spel dan u bereid bent te verliezen. In het verleden behaalde rendementen bieden geen garantie voor de toekomst. Dit is geen beleggingsadvies.
Sluiten [x]
Tijdelijke kans - Profiteer nu van kennis van anderen en start met traden in grondstoffen als gas, olie en granen via het social trading netwerk van Etoro >>
Start nu met beleggen in commodities of aandelen via het Social trading netwerk van Etoro >>
Toch nu direct starten met beleggen in grondstoffen of aandelen via het social trading platform van Etoro?