Social trading met Etoro

Beleggen in scheeps CV's

Scheeps CV: wat is dat?

Een scheeps cv (commanditaire vennootschap) is een middel om direct te investeren in de scheepvaart. Bij beleggen in een scheeps cv wordt er met een aantal andere stille vennoten vermogen in (normaal gesproken) één schip geïnvesteerd. Meestal beslaat dit ingelegde vermogen van de beleggers één derde van de waarde van het schip.

Beleggen met Degiro

Wanneer het bij een scheeps cv gaat om een nog te bouwen schip, dan bestaat het rendement uit de opbrengst van het verkochte schip. Het is ook mogelijk om te investeren in een bestaand schip middels een scheepvaart cv. De rendementen bestaan dan buiten de winst uit verkoop, handelsopbrengsten en huuropbrengsten gedurende de looptijd van het scheeps cv.

Scheeps CV: de risico`s

Hoewel de aanbieders van scheeps cv`s meestal hoge rendementen presenteren, zitten er toch ook veel risico`s aan beleggen in een scheeps cv. Het rendement uit een scheeps cv hangt namelijk af van de verkoopprijs van het schip. Deze verkoopprijs is afhankelijk van de markt en deze is, zeker bij de scheepvaartsector, zeer lastig te voorspellen. Ook kent een scheeps cv vaak een lange looptijd (langer dan tien jaar), zodat de markt en verkoopwaarde van het schip moeilijk te voorspellen zijn over zo'n lange periode.

Ook zijn scheeps cv`s moeilijk verhandelbaar. Het gehele stille vennootschap dient hier namelijk toestemming voor te geven. Het geld is daarom niet toegankelijk gedurende de looptijd van een scheeps cv, terwijl dit bij een scheepsbeleggingsfonds wel zo is. Een vastgoed cv is een alternatief, de looptijd hiervan is minder lang en door de stabiele huurprijzen is het rendement stabieler.

Beleggen in scheeps CV's

WIlt u beleggen in scheeps cv's, maak dan gebruik van een broker. Om erachter te komen welke broker u moet kiezen, hebben wij voor u de broker vergelijking gemaakt. Hierin staat per broker vermeld wat de voordelen en nadelen zijn. Zo kunt u eenvoudig brokers met elkaar vergelijken. Klik hieronder op de button om direct naar de broker vergelijking te gaan.

Zoek de beste broker voor u!Vergelijk alle brokers Naar vergelijker
Disclaimer - Handelen brengt risico's met zich mee. Zet niet meer kapitaal op het spel dan u bereid bent te verliezen. In het verleden behaalde rendementen bieden geen garantie voor de toekomst. Dit is geen beleggingsadvies.
Sluiten [x]
Tijdelijke kans - Profiteer nu van kennis van anderen en start met traden in grondstoffen als gas, olie en granen via het social trading netwerk van Etoro >>
Start nu met beleggen in commodities of aandelen via het Social trading netwerk van Etoro >>
Toch nu direct starten met beleggen in grondstoffen of aandelen via het social trading platform van Etoro?