Social trading met Etoro

Beurzen

Beleggen op een beurs kan een effectieve manier zijn om uw vermogen te laten groeien. Maar misschien wilt u eerst weten wat is een beurs is. Wij hebben antwoord op deze vraag: Een beurs is een officieel erkende en gereguleerde markt waar investeringsproducten, zoals aandelen en obligaties, worden verhandeld op basis van vraag en aanbod. Voor Nederland is Euronext Amsterdam de organisatie die de beurs beheert. Het is als het ware de plek waar kopers en verkopers samenkomen om effecten te verhandelen.

Beleggen met Degiro

De verschillende indices op de beurs

Op de beurs zijn er verschillende indices die als referentiepunten dienen. De bekendste in Nederland zijn de AEX, AMX, en AScX. Deze indices vertegenwoordigen gewogen gemiddelden van de aandelen die erin zijn opgenomen. De AEX-index, bijvoorbeeld, bestaat uit de 25 meest verhandelde aandelen op de Amsterdamse beurs en wordt vaak gezien als de graadmeter voor de Nederlandse economie.

De geschiedenis van de beurs

De beurs heeft een rijke historie die teruggaat tot ver in het verleden. De Nederlandse beurs speelde een cruciale rol in de ontwikkeling van de moderne beurs zoals we die nu kennen. Een mijlpaal in de geschiedenis was de oprichting van de Verenigde Oost-Indische Compagnie (VOC) in 1602, die als eerste bedrijf ter wereld openbaar verhandelbare aandelen uitgaf.

Van Fysieke Trading Floors naar Digitale Platforms

In de beginjaren vonden transacties op de beurs plaats op fysieke handelsvloeren, waar handelaren elkaar ontmoetten en onderhandelden over prijzen. Met de opkomst van digitale technologieën zijn deze fysieke handelsvloeren grotendeels verdwenen en hebben online platforms de rol van tussenpersonen overgenomen. Dit heeft de handel op de beurs sneller, efficiënter en toegankelijker gemaakt voor een breder publiek.

Beleggen op Internationale Beurzen

Met de globalisering van de financiële markten hebben beleggers nu toegang tot beurzen over de hele wereld. Platforms zoals DEGIRO, Saxo bank en Easybroker bieden beleggers de mogelijkheid om te handelen op meer dan 50 beurzen in meer dan 30 landen. Dit opent de deur naar een breed scala aan beleggingsmogelijkheden en stelt beleggers in staat om hun portfolio's te diversifiëren.

Zoek de beste broker voor u!Vergelijk alle brokers Naar vergelijker
Disclaimer - Handelen brengt risico's met zich mee. Zet niet meer kapitaal op het spel dan u bereid bent te verliezen. In het verleden behaalde rendementen bieden geen garantie voor de toekomst. Dit is geen beleggingsadvies.
Sluiten [x]
Tijdelijke kans - Profiteer nu van kennis van anderen en start met traden in grondstoffen als gas, olie en granen via het social trading netwerk van Etoro >>
Start nu met beleggen in commodities of aandelen via het Social trading netwerk van Etoro >>
Toch nu direct starten met beleggen in grondstoffen of aandelen via het social trading platform van Etoro?