Social trading met Etoro

Beleggen in vastgoed

Beleggen in vastgoed betekent het beleggen in panden, zoals woningen, winkels, kantoren of bedrijfsruimte. Goed om te weten: het verschil tussen vastgoed en onroerend goed / zaak is dat onroerend goed alle vastgoed is met inbegrip van de onderliggende grond waarop deze is gebouwd. De term vastgoed of onroerend goed is een directe verwijzing naar het niet-verplaatsbare karakter van de goederen. Omdat ze niet verplaatsbaar zijn en vaak ook erg gewild is vastgoed een uitstekende mogelijkheid om in te beleggen. Bij (online) vastgoed beleggen bestaan er soms grotere risico`s dan de risico`s die te vinden zijn bij beleggingen in bijvoorbeeld aandelen en obligaties. Aan de andere kant zitten er ook veel voordelen aan investeren in vastgoed. Hoe moet men nu duurzaam particulier beleggen in vastgoed, wat zijn de risico`s van vastgoed beleggen, wat zijn de kansen van beleggen in vastgoed en hoe gaat u hier op de juiste wijze mee om?

Beleggen met Degiro

Particulier beleggen in vastgoed

Zoals iedere belegging risico`s kent, kent ook iedere belegging kansen. Kansen die vooral voor beleggingen in onroerend goed gelden zijn dat beleggen in vastgoed inflatiebestendig is en dat de belegging een beter rendement biedt dan een obligatie, maar minder risico. Verder biedt de Nederlandse vastgoedmarkt u veel kansen, omdat ondanks de grote groei van particulieren op de vastgoedmarkt en de sterke toename van het aantal aanbieders in Nederland dit succes ook zijn nadelen heeft. Door de grote groei van beleggers in onroerend goed missen de aanbieders professionaliteit in de beleggingen en zijn de beleggers zich niet voldoende bewust van de risico`s of worden ze onvoldoende geïnformeerd over de risico`s. Wanneer men zich bewust is van alle risico`s en hier op de juiste wijze mee omgaat, zijn er genoeg kansen om een goede vastgoedbelegger te worden.

Vastgoed beleggen: in welke vastgoedsectoren?

Ten eerste is het goed om te weten dat er verschillende sectoren vastgoed zijn waarin u kunt investeren, namelijk woningen en appartementen, recreatiewoningen, winkels, kantoren en bedrijfsruimten. Hierbij is het belangrijk te weten dat iedere sector verschilt in marktontwikkelingen en dat iedere vastgoedsector andere risico`s en kansen heeft. Een belegging in onroerend goed betreft altijd een belegging voor langere termijn (hou minimaal vijf jaar aan). Het rendement op een investering is te onderscheiden in direct rendement (exploitatie-resultaat) en indirect rendement (verkoopresultaat). Net als bij aandelen heeft u bij vastgoed beleggingen ook de keuze uit zelf beleggen of beleggen in vastgoed via een fonds. Bij zelf beleggen in vastgoed heeft u natuurlijk alles onder controle. Dit kan echter ook veel van uw tijd kosten, omdat ook bijkomende taken als huur inning en onderhoud van gebouwen ook bij u zelf terecht komen. Heeft u behoefte aan een minder tijdsinspanning dan is een vastgoed fonds een betere keuze.

Beleggen via een vastgoed fonds

Bij een vastgoed fonds wordt aankoop en verhuur van het vastgoed voor u uit handen gehaald. Daarnaast kunt u meestal ook profiteren van een gediversifieerd vastgoed portefeuille, waardoor het risico van uw investering verder omlaag gaat. Enkele voorbeelden van bekende Nederlandse vastgoed fondsen (Let op! Dit is geen advies) zijn Corum Investments (bezoek de website) dat over 2 vastgoed fondsen beschikt, Vondellaan Vastgoed (bezoek de website) en Synvest (bezoek de website) dat diverse gediversiviseerde fondsen beheerd. Ook bekend is Cortese (bezoek de website), dat gespecialiseerd is in zorgvastgoed, met een unieke focus op gezondheidscentra en zorgwoningen. Met tien fondsen onder hun beheer, bieden ze sociaal relevante investeringsmogelijkheden in de vastgoedmarkt. Het bedrijf onderscheidt zich door zijn maatschappelijke betrokkenheid en vakbekwaamheid in de zorg vastgoedsector. Meer lees hier meer over vastgoed fondsen.

Zelf beleggen in vastgoed: kies een vastgoed makelaar

Voor een goede start met zelf beleggen in vastgoed is het verstandig om te kiezen voor een goede vastgoed makelaar. Deze kan u informeren over alle zaken rondom de aankoop, zoals waardebepaling en structuur in het koop proces. Maar deze kan ook advies geven bij de verhuur van uw aankoop. Kies bijvoorbeeld voor het advies en begeleiding van makelaars die zijn aangesloten bij Beleggingspanden.nl. :

Zoek de beste broker voor u!Vergelijk alle brokers Naar vergelijker
Disclaimer - Handelen brengt risico's met zich mee. Zet niet meer kapitaal op het spel dan u bereid bent te verliezen. In het verleden behaalde rendementen bieden geen garantie voor de toekomst. Dit is geen beleggingsadvies.
Sluiten [x]
Tijdelijke kans - Profiteer nu van kennis van anderen en start met traden in grondstoffen als gas, olie en granen via het social trading netwerk van Etoro >>
Start nu met beleggen in commodities of aandelen via het Social trading netwerk van Etoro >>
Toch nu direct starten met beleggen in grondstoffen of aandelen via het social trading platform van Etoro?