Social trading met Etoro

Beleggen in warrants

Een warrant is een soort optie, waarbij u het recht heeft om effecten te kopen, vantevoren of op een bepaalde datum. Net als bij opties is er sprake van een call warrant en een put warrant. De call warrant heeft betrekking op het kopen van effecten, de put warrant op het verkopen van effecten. Warrants zijn opties, omdat de houder de mogelijkheid heeft om effecten te kopen, maar niet de verplichting om de effecten ook daadwerkelijk te kopen. Warrants worden uitgegeven door een onderneming of instelling.

Snel beginnen met handelen? Dit zijn onze top broker keuzes:
Bekroonde klantenservice Diverse geavanceerde handelsplatformen & Uitgebreide investeringsmogelijkheden Trainingsmogelijkheden zodat u snel kunt leren hoe u de handelsdiensten van FXFlat optimaal gebruikt U kunt al vanaf 200 euro een account openen
Onze score
Lage kosten Veel rapportagemogelijkheden Online begeleiding voor (grote) traders
Onze score
Geavanceerde handelsplatformen Uitgebreide beleggingsproducten Educatieve bronnen Uitstekende klantenservice
Onze score

Wat zijn call warrants en put warrants?

Bij call warants koopt men het recht om binnen een bepaalde periode een onderliggende waarde te kopen. De prijs en datum zijn vantevoren vastgelegd in een contract. Bij put warrants gaat het juist om het recht binnen een bepaalde periode en voor een bepaalde prijs iets te verkopen.

Warrants versus opties

Misschien ziet u weinig verschil tussen warrants en opties, maar er zijn toch een drietal verschillen.

  • Allereerst worden optiebeurzen uitgegeven door de optiebeurs.
  • Verder is de looptijd van warrants meestal langer dan die van opties.
  • Ten slotte hebben opties die op de beurs worden verhandeld één onderdeel als onderliggende waarde, terwijl beleggers in warrants meerdere soorten en maten hebben.

Soms lijken opties veel op warrants, maar het zijn echte opties als ze via de beurs lopen.

Hoe werken warrants?

Met beleggen in warrants kan men meer stukken kopen tegen dezelfde prijs. Bovendien heeft men bij een goedkope warrant een grotere kans op winst. Maar er zijn ook nadelen, zoals de einddatum van een warrant. Stijgt de koers niet snel genoeg? Dan bent u uw geld kwijt. Ook het handelsvolume van de warrant is nadelig. Mensen beleggen meer in aandelen dan in warrants, waardoor de kans kleiner is dat iemand uw warrants koopt: het is lastig om winst te nemen of verlies te beperken.

Beleggen in warrants

Wilt u gaan beleggen in warrants? Dat kan heel eenvoudig. Selecteer via onderstaande vergelijkingsmodule brokers met elkaar en maak vervolgens uw keuze. Klik hier op de broker vergelijker:

 

Beleggen met Degiro
Zoek de beste broker voor u!Vergelijk alle brokers Naar vergelijker
Disclaimer - Handelen brengt risico's met zich mee. Zet niet meer kapitaal op het spel dan u bereid bent te verliezen. In het verleden behaalde rendementen bieden geen garantie voor de toekomst. Dit is geen beleggingsadvies.
Sluiten [x]
Tijdelijke kans - Profiteer nu van kennis van anderen en start met traden in grondstoffen als gas, olie en granen via het social trading netwerk van Etoro >>
Start nu met beleggen in commodities of aandelen via het Social trading netwerk van Etoro >>
Toch nu direct starten met beleggen in grondstoffen of aandelen via het social trading platform van Etoro?