Social trading met Etoro

Swaps

Bij het beleggen kunt u kiezen tussen veel verschillende soorten investeringen. Een beleggingsvorm dat op de beurs wordt verhandeld zijn swaps. Hierbij worden waarden en risico's tussen twee partijen uitgewisseld, zoals rentes, wisselkoersen en prijzen van aandelen.

Snel beginnen met handelen? Dit zijn onze top broker keuzes:
Bekroonde klantenservice Diverse geavanceerde handelsplatformen & Uitgebreide investeringsmogelijkheden Trainingsmogelijkheden zodat u snel kunt leren hoe u de handelsdiensten van FXFlat optimaal gebruikt U kunt al vanaf 200 euro een account openen
Onze score
Beleggen in liefst 24 landen wereldwijd Lage transactiekosten
Onze score
Lage transactiekosten: €1 per transactie Gratis handelen in aandelen, ETF's en beleggingsfondsen Eenvoudige en gebruiksvriendelijke app Geen accountkosten of andere verborgen kosten
Onze score

Wat zijn swaps?

Een swap is letterlijk vertaald het 'omwisselen' van een goed. Swaps zijn derivaten, waarbij de waarde van een swap wordt bepaald door een rentestand of wisselkoers. Een swap is dus simpelweg niet meer dan een financieel instrument om een risico, valuta of kastroom te wisselen met een andere partij. De twee producten die het onderwerp van de swap zijn worden ook wel de legs van de swap genoemd. Een swap contract wordt niet publiek verhandeld, waardoor de handel in swaps niet gereguleerd is. Hiermee gaan swaps beleggingen gepaard met een hoger risico in vergelijking met bijvoorbeeld futures. Over het algemeen wordt gesteld dat er een standaard hoog risico vast hangt aan beleggingen in swaps.

Soorten swaps

Er zijn verschillende soorten swaps waarin belegd kan worden.

Renteswap

Renteswaps worden door beleggers gebruikt om het renterisico dat ze op dat moment lopen te beheersen of af te dekken. Hierbij worden rentebetalingen tussen twee partijen uitgewisseld voor een bepaalde periode, die voorafgaand aan de looptijd wordt afgesproken.

Valutaswap

Bij een valutaswap komen twee partijen overeen om voor een zekere tijd een bepaalde hoeveelheid valuta te ruilen voor andere valuta. Dergelijke swaps worden uitgevoerd om ongunstige liquiditeitsposities onder controle te houden.

Credit default swap

Een credit default swap kan worden gehanteerd voor bescherming tegen wanbetaling van een partij of bedrijf. Tegen betaling zal de koper van de credit default swap het risico op wanbetaling overdragen aan de verkoper van de swap. Hierdoor is de koper voor een bepaalde periode beschermd. In geval van faillissement van een bedrijf moet de verkoper van de swap de schuld van het failliete bedrijf vergoeden aan de koper.

Total return swap

Total return swaps geeft de koper van de swap alle opbrengsten van een bepaalde asset. De verkoper krijgt hiervoor een vaste vergoeding, De hoogte van deze betaling wordt voorafgaand aan de swap vastgelegd.

Equity swap

Een equity swap is te vergelijken met een total return swap. Wederom verkrijgt de koper hierbij de volledige opbrengst van in dit geval aandelen of een deel van de aandelen. De koper zal echter ook hierdoor de financiële voor- en nadelen van de aandelen bezitten. Ondanks het bezit van aandelen, verkrijgt de afnemer geen stemrecht.

Beleggen in swaps

Bent u geïnteresseerd in het beleggen van swaps? Als particuliere belegger bent u verplicht om aan de hand van een broker te beleggen. Brokers zijn vertegenwoordigers van financiële instellingen die uw beleggingstransacties uitvoeren en u daar waar gewenst kunnen adviseren tijdens uw belegging. Er zijn veel brokers die gespecialiseerd zijn in het investeren in swaps. Vergelijk alle brokers eenvoudig met onze brokervergelijker.

Beleggen met Degiro
Zoek de beste broker voor u!Vergelijk alle brokers Naar vergelijker
Disclaimer - Handelen brengt risico's met zich mee. Zet niet meer kapitaal op het spel dan u bereid bent te verliezen. In het verleden behaalde rendementen bieden geen garantie voor de toekomst. Dit is geen beleggingsadvies.
Sluiten [x]
Tijdelijke kans - Profiteer nu van kennis van anderen en start met traden in grondstoffen als gas, olie en granen via het social trading netwerk van Etoro >>
Start nu met beleggen in commodities of aandelen via het Social trading netwerk van Etoro >>
Toch nu direct starten met beleggen in grondstoffen of aandelen via het social trading platform van Etoro?