Binck fundcoach

Brand New Day review

Onze beoordeling over Brand New Day:

Het in 2010 opgerichte Brand New Day heeft naast beleggingsrekeningen ook in pensioenoplossingen en spaarrekeningen. Met een online beleggingsrekening van Brand New Day kunt u beleggen in een aantal indexfondsen. Brand New Day heeft een selectie van tien indexfondsen. Brand New Day hanteert 'eigen' fondsen die op onderliggende wijze beleggen in de indextrackers van Vanguard. Om enige vorm van ondersteuning te kunnen bieden bij de te nemen beleggingsbeslissingen kan er middels een online rekening gebruik worden gemaakt van voorbeeldprofielen. Deze profielen mixen de eigen indexfondsen op basis van risico. In deze profielen valt vervolgens onderscheid te maken tussen defensief en zeer offensief. Bovendien maakt Brand New Day het mogelijk om naast het opbouwen van een pensioen ook te kiezen voor lifecycle beleggen. Hiermee kunt u het beleggingsrisico als het ware laten afnemen naarmate u dichterbij de pensioenleeftijd komt. Brand New Day brengt geen extra kosten in rekening voor deze service.

Bekijk deze broker
Let op: screenshot alleen ter illustratie
Inhoud Voor- en nadelen Onze beoordeling Veel gestelde vragen Specificaties Gebruikerservaringen
Onze beoordeling over Brand New Day
Eindoordeel 7.38
⭐ Brand New Day Bekijk deze broker
Platform & Tools 8
Commissies en kosten 8
Beleggingsmogelijkheden 6
Klantenservice 9
Gebruiksgemak 8
Storten & uitbetaling 8
Educatie 6
Mobiel beleggen 6
Voordelen
Overzichtelijk dashboard Uitstekende klantenservice
Nadelen
Geen demo account

Het platform

Middels het handelsplatform van Brand New Day kan geheel eenvoudig belegd worden in de indexfondsen van Brand New Day. Hierbij heeft u de keuze uit 10 verschillende indexfondsen waarin u kunt beleggen. Het handelsplatform is met name geschikt voor de die niet actief bezig wil zijn met zijn geld: de passieve belegger. De kosten die gemaakt worden gedurende het beleggen zijn geheel afhankelijk van het handelsgedrag waarin producten gekozen worden.

Slim beleggen dankzij Brand New Day

Ook wanneer u dus geen ervaring op het gebied van beleggen heeft kunt u slim beleggen. Brand New Day belegt uw geld nauwkeurig middels een wetenschappelijke manier. Dit houdt in tegen zeer lage kosten en met tal van verschillende aandelen en obligaties wereldwijd. Zodra u uw rekening opent kunt u beginnen met beleggen in de zogeheten 'standaardfondsen'. Uw investering komt vervolgens automatisch terecht in een aantal van de 2100 grootste beursgenoteerde aandelen en in 1700 obligaties wereldwijd. U kunt naar eigen wens kiezen in welke type fonds met aandelen of obligaties u wenst te beleggen.

Vestigingsland: Nederland
Adres: Hoogoorddreef 15, 1101 BA Amsterdam-Zuidoost
Telefoon: 020 758 5300
Bestaat sinds: 2010
Regulatie: AFM en DNB
Gratis uitproberen: Nee
Minimum storting: -

Wat kost beleggen bij Brand New Day?

Het kosten zijn relatief laag. Zo worden er géén kosten in rekening gebracht wanneer u besluit een rekening af te sluiten. Ook iedere denkbare wijziging op persoonlijk vlak of rekeningen is geheel kosteloos. U betaalt slechts éénmalig een percentage van 0,50% op de geldstorting die u besluit te doen. Daarnaast betaalt u per jaar een percentage van 0,59% aan beheerkosten. Deze kosten worden berekend aan de hand van de beleggingen in de standaardfondsen van Brand New Day. Zodoende betaalt u alleen stortingskosten en beheerkosten. Dit zorgt voor vermijding van verrassingen omtrent vage kostenposten die andere aanbieders nog wel eens in rekening willen brengen.

Veel gestelde vragen

✔️ Is Brand New Day een goede broker?

Brand New Day is geschikt voor de passieve belegger: Een belegger die niet actief bezig wil zijn met zijn beleggingen. Brand New Day biedt namelijk alleen indexfondsen aan, waarbij het beheer 100% door Brand New Day zelf wordt gedaan. U heeft de keuze uit 10 Brand New Day fondsen samengesteld op basis van een thema die onderliggend beleggen in indextrackers van de Amerikaanse vermogensbeheerder Vanguard. Ter ondersteuning kunt u gebruik maken van voorbeeldprofielen om zo uw beslissingen makkelijker te maken. De voorbeeldprofielen bestaan uit een mix van de eigen indexfondsen. De profielen variëren van zeer defensief t/m zeer offensief. U hoeft dan dus alleen te kiezen hoe offensief of defensief uw geld belegd mag worden. In onze Brand New Day review gaan we verder in op de voor en nadelen van deze manier van beleggen zodat u een goede afweging kunt maken of Brand New Day voor u de geschikte broker is. Lees deze en open dan een rekening.

🎯 Is Brand New Day geschikt voor beginnende beleggers?

Brand New Day biedt alleen indexfondsen aan en richt zich daarmee op de passieve belegger en particulieren & ZZP'ers die aan (extra) pensioenopbouw willen doen. U hoeft dus niet zelf allerlei losse aandelen kopen maar heeft de keuze uit een aantal fondsen die door Brand New Day worden beheerd. Dit is ideaal voor als u liever zelf geen onderzoek doet en liever een keuze wil maken op basis van gemiddelde rendementen uit het verleden. Daarnaast zijn de kosten die hiervoor gerekend worden relatief laag en is het platform waarmee u uw beleggingen bij kunt houden zeer gebruikersvriendelijk. Educatie is voor deze manier van beleggen niet echt van belang. Lees onze Brand New Day review om alle voor en nadelen goed af te kunnen wegen en te bepalen of Brand New Day de juiste broker voor u is. Ook vindt u hier actuele Brand New Day welkomstacties indien beschikbaar.

⏱ Hoe lang duurt het om een beleggingsrekening bij Brand New Day te openen?

U heeft de keuze uit een beleggingsrekening, een pensioenrekening beleggen of een ZZP rekening. Een beleggingsrekening openen is eenvoudig en over het algemeen binnen 10 minuten geregeld. In een aantal stappen wordt u gevraagd naar de benodigde gegevens. De stappen zien er als volgt uit: Eerst kiest u of u de rekening wil openen op 1 naam of op 2 namen. Vervolgens geeft u uw persoonlijke gegevens en een eventuele doeldatum op. De doeldatum wordt gebruikt om u een verwacht eindkapitaal te kunnen tonen op basis van de inleg en het risico dat u wil lopen (verdeling tussen oa aandelen & obligaties). Deze einddatum is echter niet verplicht. het verwachte eindkapitaal is een schatting en op basis van historische data. In een overzicht kunt u inleg, risico & looptijd aanpassen. Heeft u een keuze kunnen maken voor uw situatie dan kunt u de rekening openen. Dit is overigens op elk moment weer aan te passen. Identiteitsgegevens kunnen later worden toegevoegd (niet vergeten!). Een Brand New Day beleggingsrekening openen kan hier.

Tip: Een ZZP rekening wordt pas goedkoper vanaf 15.000 euro op uw rekening. U kunt dus gewoon beginnen met een beleggingsrekening en deze later (kosteloos) om laten zetten naar een ZZP rekening.

🔒 Is Brand New Day een veilige broker?

Brand New Day is in 2010 opgericht door de oprichters van BinckBank en heeft dus de nodige ervaring op gebied van beleggen & vermogensbeheer. Brand New Day Vermogensopbouw NV, waar u uw beleggingsrekening opend, staat onder toezicht van de AFM en moet zich aan regels houden voor beleggingsinstellingen. Dit betekend dat het geld dat u in de BND-beleggingsfondsen belegt, juridisch is afgescheiden van Brand New Day Vermogensopbouw NV. Dit afgescheiden vermogen staat op naam van Stichting Klantvermogen Brand New Day. Eventuele schuldeisers bij een failisement kunnen dus niet bij uw vermogen. Daarnaast heeft Brand New Day sinds 2017 een bankvergunning en staat daarmee onder toezicht van de Nederlandse Bank. Naast beleggingen kunt u er ook voor kiezen uw geld op een spaarrekening of pensioenrekening-sparen van Brand New Day te plaatsen. Uw geld valt dan onder het Nederlandse depositogarantiestelsel en is daarmee verzekerd tot een bedrag van €100.000. Meer over veiligheid en betrouwbaarheid leest u hier.

💰 Wat kost beleggen bij Brand New Day?

Voor een beleggingsrekening geld: er is een éénmalig percentage van 0,50% op de geldstorting die doet. Daarnaast wordt er 0,59% aan beheerkosten gerekend over uw belegd vermogen. Voor de overige rekeningtypes kijkt u op de website van Brand New Day.

👛 Welke beurzen biedt Brand New Day aan?

Brand New Day heeft 10 indexfondsen waar u uit kunt kiezen. Een compleet overzicht van de beschikbare indexfondsen vindt u HIER.

Is Brand New Day iets voor u?Maak nu een (gratis) account aan! Naar de website van Brand New Day
Specificaties
BelegBeleggingsfondsen
Cost categoryBewaarloon
LanguageNederlands
Other optionsBankvergunning NLAangesloten bij KIFID
RegulationAFM (Nederland)
Security1-staps verificatie
StortingiDEALBankoverschrijving
SupportTelefoonEmailLive chatSocial Media
ToolsVoorbeeld portefeuille
TransactionLaag
TypeFondsbeleggenPensioenbeleggenIndividueel vermogensbeheer (v/a €100.000)
UitbetalingBankoverschrijving
VerificationRijbewijsIdentificatiebewijsPaspoort

Gebruikers over Brand New Day

Brand New Day wordt door onze gebruikers gemiddeld beoordeeld met een: 0 / 10 0 reviews

Wat vind u van Brand New Day?

Welke beoordeling zou u Brand New Day geven?
Bekijk deze broker
Disclaimer - Handelen brengt risico's met zich mee. Zet niet meer kapitaal op het spel dan u bereid bent te verliezen. In het verleden behaalde rendementen bieden geen garantie voor de toekomst. Dit is geen beleggingsadvies.
Sluiten [x]
Profiteer nu van de laagste tarieven van Nederland!
Zelf beleggen bij DeGiro - Nu met de laagste tarieven van Nederland!
Toch nu direct starten met de laagste tarieven voor beleggen bij DEGIRO?