Social trading met Etoro

Beleggen in notes

U kunt beleggen in opties of aandelen, maar bijvoorbeeld ook een combinatie daarvan: beleggen in notes. Notes zijn beleggingsproducten die zijn samengesteld. Ze bestaan dus uit een combinatie van andere beleggingsproducten, meestal opties en obligaties. Beleggers gebruiken opties vanwege het hogere te verwachten rendement en obligaties om in ieder geval het beginkapitaal te behouden. Wat gebeurt er dan met notes als dat een combinatie is van beide producten? De onderliggende waarden bepalen de hoogte van het rendement. Dit zijn de effecten waarop notes betrekking hebben. Bij notes zijn de onderliggende waarden uiteenlopend: aandelen, indexes, commodities (grondstoffen) en valuta.

Snel beginnen met handelen? Dit zijn onze top broker keuzes:
Lage kosten en commissies Gebruiksvriendelijk platform Internationale markttoegang Uitgebreide educatieve bronnen
Onze score
Let op: beleggen gaat gepaard met risico’s, u kunt uw inleg (deels) verliezen.
Bekroonde klantenservice Diverse geavanceerde handelsplatformen & Uitgebreide investeringsmogelijkheden Trainingsmogelijkheden zodat u snel kunt leren hoe u de handelsdiensten van FXFlat optimaal gebruikt U kunt al vanaf 200 euro een account openen
Onze score
Lage kosten Veel rapportagemogelijkheden Online begeleiding voor (grote) traders
Onze score

Eigenschappen van notes

De variatie van de producten is zeer groot. Dit komt doordat er veel combinaties mogelijk zijn om de notes mee samen te stellen. Toch zijn er wel een aantal gemeenschappelijke kenmerken te beschrijven. Notes hebben bijvoorbeeld een vaste looptijd (vier tot zeven jaar). Verder belegt men met notes veelal indirect in aandelen, indexen, commodities of valuta. De onderliggende waarde bepaalt het rendement. Dit rendement zal de bank aan het einde van de looptijd aan de belegger geven. Een laatste gemeenschappelijk kenmerk is de verhouding tussen risico en rendement. Dit risico kunt u veranderen door de notes anders samen te stellen.

Wat zijn de voordelen van beleggen in notes?

Beleggen in notes heeft een doel, namelijk het tegemoet komen aan de wensen en eisen van de beleggers als het gaat om risico en rendement. Met een enkel instrument, zoals aandelen, kan een bank vaak niet aan die wensen voldoen. Door de combinatie van instrumenten is dit wel mogelijk. Met beleggen in notes kunt u voor een kleine inleg inspelen op de trends van de financiële wereld, terwijl direct beleggen (niet in notes) vaak te duur is voor particuliere beleggers.

Notes kopen: Selecteer een broker

Beleggen in notes en notes kopen gaat vandaag de dag heel eenvoudig. Dankzij de brokers, financiële tussenpersonen, is het voor een individuele belegger heel eenvoudig gemaakt om te kunnen beleggen in notes en andere beleggingsproducten. De brokers hebben een eigen website waarop alles helder staat uitgelegd. Vaak beschikken brokers ook nog over een eigen specifieke app. Klik hieronder op de button om brokers te vergelijken en een keuze te maken.

Beleggen met Degiro
Zoek de beste broker voor u!Vergelijk alle brokers Naar vergelijker
Disclaimer - Handelen brengt risico's met zich mee. Zet niet meer kapitaal op het spel dan u bereid bent te verliezen. In het verleden behaalde rendementen bieden geen garantie voor de toekomst. Dit is geen beleggingsadvies.
Sluiten [x]
Tijdelijke kans - Profiteer nu van kennis van anderen en start met traden in grondstoffen als gas, olie en granen via het social trading netwerk van Etoro >>
Start nu met beleggen in commodities of aandelen via het Social trading netwerk van Etoro >>
Toch nu direct starten met beleggen in grondstoffen of aandelen via het social trading platform van Etoro?