Social trading met Etoro

Laten beleggen of beheerd beleggen

Wilt u graag geld beleggen maar heeft u geen tijd om dit te doen of beschikt u over te weinig financiële kennis? Dan is het laten beleggen van uw activa een goede mogelijkheid. Met laten beleggen, ook wel beheerd beleggen, worden de werkzaamheden uit handen genomen door een beleggingsexpert. Deze zal uw geld op de beurs investeren. Zo is laten beleggen een mooi alternatief voor sparen, waarbij u een hoog rendement kan behalen zonder enige moeite te doen.

Beleggen met Degiro

Zelf beleggen of laten beleggen?

De keuze om zelf te beleggen of laten beleggen hangt met name af van uw affiniteit en inzet voor de beurs. Beschikt u over veel financiële kennis? Heeft u ervaring met beleggen? En bent u in het bezit van voldoende tijd om uw beleggingen te onderhouden? Dan kan beleggen zonder begeleiding interessant voor u zijn. U geniet met zelf beleggen immers van veel vrijheid en bepaalt zelf welke beleggingen u doet. Als dit u niet aanspreekt dan is laten beleggen een veel betere keuze. Bij beheerd beleggen sluit u zich aan bij een beleggingsfonds of vermogensbeheerder. Deze beschikt over de benodigde vaardigheden en kennis om te beleggen tegen een gecalculeerd risico. Zo wordt beleggen voor iedereen mogelijk.

Hoe werkt beheerd beleggen?

Met laten beleggen geeft u het hele beleggingsproces aan een beleggingsinstelling. Dit doet u door aan te geven hoeveel u wilt inleggen, wat uw doel is op welk termijn en tegen welk risico u bereid bent te beleggen. Op basis van uw wensen ontvangt u een beleggersprofiel. Dit profiel wordt vervolgens gekoppeld aan bepaalde beleggingsfondsen of portefeuilles. Hoeveel u per maand wilt beleggen bepaalt u zelf. Daarentegen geniet u bij beheerd beleggen in tegen tot andere beleggingsvormen verder van vrijwel geen vrijheid. U heeft niet de mogelijkheid om zelf te bepalen waarin u investeert en u ontvangt geen daadwerkelijke effecten. Daartegenover staat dat u tegen een relatief laag risico investeert en hier een hoog rendement voor kunt terugkrijgen. 

Voordelen beheerd beleggen

Omdat er bij het laten beleggen van uw geld de belegging aan professionals wordt overgelaten, levert deze vorm van beleggen meerdere voordelen op.

Professionele strategie

Door uw inzet te laten beleggen, profiteert u van de professionele strategie en kennis van experts. Deze beleggers hebben al jaren ervaring in het beleggen van geld en weten hoe de beurs in elkaar zit. Zij gaan op zoek naar de juiste belegging tegen een acceptabel risico. Hiermee heeft u meer kans op het verkrijgen van winst en wordt het risico op verlies van uw inzet verlaagd.

Voor iedereen toegankelijk

Beleggen kan lastig zijn, zeker wanneer men als beginneling aan de slag wilt gaan. De beurs is immers complex, wat het behalen van een hoog rendement in de weg kan staan. Het kan hiermee jaren duren voordat u beleggen onder de knie gaat krijgen. Doordat er bij beheerd beleggen de lastige beleggingstaken aan professionals wordt overgedragen, wordt beleggen voor iedereen toegankelijk. Het volgen van de markt, het berekenen van beleggingsrisico's en het gevoel van stress zijn hiermee niet van de orde.

Risico's en kosten laten beleggen

Naast voordelen kent het laten beleggen van uw geld ook enkele nadelen, zoals bijkomende kosten voor vermogensbeheerders.

Beheerkosten

Het overlaten van uw beleggingen aan vermogensbeheerders komt met een meerprijs. Het beheren van uw geld door beleggingsfonds is immers niet gratis. Vermogensbeheerders vragen daarom een beheervergoeding en servicekosten. Deze moet u daarom op uw verkregen rendement in rekening brengen, waardoor u uiteindelijk een lagere winst overhoudt.

Geen rendement zekerheid

Ondanks dat vermogensbeheerders over veel financiële kennis beschikken, biedt dit geen zekerheid voor een hoog rendement. Beleggen gaat immers hand en hand met risico's, waardoor het verlies op uw inleg altijd aanwezig is. Bovendien is de waarde van de beleggingen afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markt. Beleggingen brengen dus geen enkele garantie met zich mee.

Start met beheerd beleggen

Het laten beleggen van uw geld is mogelijk met behulp van een broker. Brokers helpen u uw geld te investeren op de beurs. Er zijn een groot aantal brokers waar u zich voor beheerd beleggen kan aansluiten. Het is daarom belangrijk goed onderzoek te doen en te kiezen voor een betrouwbare broker. Door brokers met elkaar te vergelijken in de brokervergelijker, vindt u eenvoudig een passende broker voor beheerd beleggen.

Zoek de beste broker voor u!Vergelijk alle brokers Naar vergelijker

Veel gestelde vragen

Wat is beheerd beleggen?

Met laten beleggen laat u het hele beleggingsproces over aan een beleggingsinstelling. U geeft aan hoeveel u wilt inleggen, wat uw doel is op welk termijn en tegen welk risico u wilt beleggen. Op basis van uw wensen ontvangt u een beleggersprofiel. Dit profiel wordt gekoppeld aan beleggingsfondsen of portefeuilles.

Moet ik kiezen voor zelf beleggen of laten beleggen?

De keuze om zelf te beleggen of laten beleggen hangt met name af van uw affiniteit en inzet voor de beurs. Wanneer u veel financiële kennis heeft, ervaring heeft met beleggen en voldoende tijd heeft om uw portefeuilles te onderhouden, dan kan zelf beleggen interessant zijn. Heeft u dit niet? Laat het beleggen over aan professionals en kies voor beheerd beleggen.

Wat zijn de voordelen van laten beleggen?

Met laten beleggen geniet van de professionele strategie en kennis van experts. Deze beleggers hebben ervaring met de beurs en kennen de risico's. Hiermee heeft u meer kans op het verkrijgen van winst en wordt het risico op verlies van uw inzet verlaagd. Bovendien geeft dit de mogelijk aan iedereen om te starten met beleggen.

Disclaimer - Handelen brengt risico's met zich mee. Zet niet meer kapitaal op het spel dan u bereid bent te verliezen. In het verleden behaalde rendementen bieden geen garantie voor de toekomst. Dit is geen beleggingsadvies.
Sluiten [x]
Tijdelijke kans - Profiteer nu van kennis van anderen en start met traden in grondstoffen als gas, olie en granen via het social trading netwerk van Etoro >>
Start nu met beleggen in commodities of aandelen via het Social trading netwerk van Etoro >>
Toch nu direct starten met beleggen in grondstoffen of aandelen via het social trading platform van Etoro?