Saxo fundcoach

Social trading

Al een tijdje wordt het begrip social trading gebruikt. Het idee van social trading is simpel. Alle transacties die gedaan worden van alle traders worden bijgehouden over het hele handelsplatform. Door dit bij te houden en de traders te positioneren naar winst en verlies, ontstaat een top 10. Deze top 10 kan van verschillende onderwerpen zijn, bijvoorbeeld op meeste winst, meeste aandelen verkocht en ga zo maar door. Voor de traders is het mogelijk om elkaar te volgen en de handelsstrategie van de concurrent te kopiëren. Hiervoor dient wel betaald te worden. Enkele brokers die deze manier van handelen in enige vorm aanbieden zijn Etoro en Zulutrade.

Snel beginnen met handelen? Dit zijn onze top broker keuzes:
Zeer betrouwbaar Mogelijkheid om andere gebruikers te kopi�ren Gebruiksvriendelijke interface Actieve community
Onze score
68% van particuliere handelaren verliest geld bij het handelen in CFD's met deze dienstverlener. Ga na of u begrijpt hoe CFD's werken en overweeg of u zich het hoge risico voor verlies van uw geld kunt veroorloven.
Hogere hefboom functie Demo account Diverse verhandel platformen Realtime koersen volgen
Onze score
Let op! Handelen brengt risico's met zich mee. Zet niet meer kapitaal op het spel dan u bereid bent te verliezen.
Tijdbesparing dankzij signaalprovider Risico verminderd doordat ervaren traders gevolgd kunnen worden Gratis demo account Live handeltransacties uitvoeren
Onze score

De mogelijkheden van social trading

Het is een nieuwe manier van toegang zoeken tot de financiële markt voor de detailhandel en beleggers. Het idee erachter is dat meerdere mensen samen meer weten dan een handelaar alleen. Handelaren van over de hele wereld kunnen zich aansluiten bij dit netwerk en hun ervaringen, standpunten en transacties delen met anderen. Het netwerk kan gezien worden als lijm, die alle handelaren bijeenhoudt. Het is namelijk bekend dat er maar een klein aantal handelaren consistent succesvol ondernemen. Door het ontstaan van sociale trading netwerken krijgt u de mogelijkheid om snel en direct handelaren te vinden die u aanspreken en mogelijk willen investeren in u.

Twee vormen van social trading

Bij social trading wordt onderscheidt gemaakt tussen self-trade en auto-trade. Bij self-trade maakt de handelaar zijn eigen beslissingen en transacties, terwijl bij auto-trade ervoor wordt gekozen om een andere handelaar te volgen en zijn strategie te kopiëren. Een social trading network laat u niet alleen maar informatie bekijken, analyseren en commentaar geven op prestaties van andere handelaren. Maar u krijgt de transacties automatisch op uw rekening wanneer een handelaar uw handelsstrategie besluit te kopiëren.

Beleggen met Degiro
Zoek de beste broker voor u!Vergelijk alle brokers Naar vergelijker
Disclaimer - Handelen brengt risico's met zich mee. Zet niet meer kapitaal op het spel dan u bereid bent te verliezen. In het verleden behaalde rendementen bieden geen garantie voor de toekomst. Dit is geen beleggingsadvies.
Sluiten [x]
Tijdelijke aanbieding - Profiteer nu van deze DeGiro Actie met tijdelijk tot maximaal €50 GRATIS transactietegoed!
Zelf beleggen bij DeGiro - Nu met maximaal €50 gratis transactietegoed!
Toch nu direct starten met maximaal €50 GRATIS transactietegoed voor beleggen bij DEGIRO?