Social trading met Etoro

Easybroker review

Onze beoordeling over Easybroker:

Easybroker is een redelijk recente broker op de Nederlandse markt. Deze allround broker is opgericht in 2014 en heeft sinds oktober 2015 een vergunning. Easybroker onderscheidt zich van andere brokers met haar enorm brede assortiment aan beleggingsproducten die worden aangeboden op ruim 100 beurzen in meer dan 30 landen. Deze broker zit met meer dan 15.000 klanten nog volop in de groei en ontwikkelt constant haar services en aanbod. Daarom leest u in deze review alles wat u moet weten over deze interessante nieuwkomer.

Bekijk deze broker
Let op: screenshot alleen ter illustratie
Inhoud Voor- en nadelen Onze beoordeling Veel gestelde vragen Specificaties Gebruikerservaringen
Onze beoordeling over Easybroker
Eindoordeel 7.75
⭐ Easybroker Bekijk deze broker
Platform & Tools 8
Commissies en kosten 8
Beleggingsmogelijkheden 7
Klantenservice 8
Gebruiksgemak 8
Storten & uitbetaling 8
Educatie 7
Mobiel beleggen 8

Handelsplatform

Easybroker biedt diverse handelsmogelijkheden en tools via het platform van Interactive Brokers. Interactive Brokers Group is beursgenoteerd aan de Nasdaq en het moederbedrijf van Interactive Brokers Ireland Limited (IBIE). Omdat Easybroker een introducing broker van IBIE is, wordt uw beleggersrekening geopend bij IBIE. Dit zorgt ervoor dat u via Easybroker toegang krijgt tot de ruim 100 beurzen in meer dan 30 landen die IBIE aanbiedt. De samenwerking met Interactive Brokers zorgt er tevens voor dat u toegang heeft tot de tools die deze broker ter beschikking stelt. De drie belangrijkste tools zijn het Client Portal, de mobiele app en Trader Workstation (TWS).

Deze tools bieden enorm veel mogelijkheden voor het beleggen in diverse beleggingsproducten aan de hand van een aanzienlijk aantal uitgebreide en diepgaande statistieken en analyses. Vooral voor de ervaren handelaar die graag de controle uitvoert over haar of zijn beleggingen is het handelsplatform van Easybroker ideaal. Voor beginnende beleggers kan het platform echter veel tijd kosten en onoverzichtelijk zijn.

Via het client portal van Easybroker kunt u online handelen zonder dat u een app hoeft te downloaden. Als u juist onderweg opdates wilt ontvangen van uw posities, is de app voor Android en iOS juist erg handig. Deze app biedt inzichten in rapportages en onderzoeken, volgt de koersen in realtime en biedt u de mogelijkheid om overal te handelen.

Ten slotte kunt u tevens handelen via het Trader Workstation (TWS). Dit uitgebreide platform geeft u inzicht in alles wat u maar wilt weten over uw beleggingen, koersen en nog veel meer. Het Trader Workstation stelt u in staat om complexe strategieën uit te voeren en diepgaande inzichten te verkrijgen in de martk middels verschillende marktscanners, technische analyses, selectietools, fundamentele analyses en vele andere tools. En u kunt TWS geheel naar uw wensen aanpassen. TWS is daardoor dé perfecte tool voor ervaren beleggers. Echter is TWS niet voor iedereen geschikt. De hoeveelheid aan complexe informatie kan al snel overweldigend overkomen en het aanpassen van het platform vergt veel tijd. Verder is het belangrijk om te weten dat deze en andere tools van Easybroker voornamelijk in het Engels beschikbaar zijn zonder Nederlandse vertalingen.

Om beleggen toch toegankelijk te maken voor beginnende beleggers biedt Easybroker in samenwerking met het Nederlandse Beleggingsinstituut handige en laagdrempelige educatie aan middels video's. U kunt met een account bij Easybroker gratis leren over het platform van Easybroker, een uitgebreide beginnerscursus volgen en webinars bijwonen.

Stock Yield Enhancement Program

Het Stock Yield Enhancement Program is een unieke mogelijkheid die Easybroker biedt aan haar klanten. Als u deelneemt aan het Stock Yield Enhancement Program kunt u uw volledig gefinancierde aandelen uitlenen aan handelaren die willen speculeren op een daling van het aandeel of short willen gaan. Als u een aandeel bezit die naar verwachting zal dalen, kunt u op die manier ervaren handelaren short laten gaan en rente ontvangen op basis van de markttarieven. Easybroker neemt de helft van de vergoeding voor het uitlenen van uw aandelen en de andere helft krijgt u dagelijks bijgeschreven op uw effectenrekening.

U kunt deelnemen aan het Stock Yield Enhancement Program wanneer u een marginrekening of cashrekening heeft met minstens de waarde van 50.000 dollar. Met dit programma kunt u elke dag passief inkomsten genereren. Hier hoeft u zelf niks voor te doen. Het systeem van Easybroker bepaalt namelijk welke aandelen aantrekkelijk zijn om uit te lenen en leent deze dan automatisch uit aan handelaren.

Dit programma kent uiteraard ook risico's. U bent bijvoorbeeld nog steeds eigenaar van het uitgeleende aandeel, wat betekent dat u het marktrisico loopt. Ook zijn uitgeleende aandelen soms niet beschermd door de Securities Investor Protection Act van 1970. U moet hierdoor een onderpand aanhouden ter bescherming. Bovendien zullen de tarieven voor leningen en rente regelmatig veranderen. Dit programma is daardoor niet voor iedere belegger aantrekkelijk, maar het is wel een bijzondere optie waarmee Easybroker zich onderscheidt van andere brokers.

Vestigingsland: -
Adres: Gasfabriek 10, 5613 CP Eindhoven
Telefoon: +31 (0)20 2109007
Bestaat sinds: -
Regulatie: Nederland
Gratis demo: Nee
Minimum storting:

Handels- en beleggingsmogelijkheden

Easybroker staat erom bekend een enorm aanbod aan beleggingsmogelijkheden te bieden. Via Easybroker kunt u op ruim 100 beurzen in meer 30 landen handelen. Dat betekent dat u regionaal én internationaal kunt beleggen in:

  • Aandelen
  • Forex / valuta
  • CFD's
  • Futures
  • ETF's
  • Structured products
  • Opties
  • Obligaties
  • Grondstoffen
  • Beleggingsfondsen

Easybroker biedt echter niet de mogelijkheid om te beleggen in cryptocurrencies. Maar het aanbod van deze broker is desondanks een van de grootste van Nederland. U kunt in haast alle soorten beleggingsproducten handelen binnen bekende en minder bekende markten. Om het handelen binnen buitenlandse markten te vergemakkelijken kunt u bij Easybroker gratis een multi-valutarekening afsluiten. Hiermee kunt u op buitenlandse beurzen handelen in de lokale valuta tegen voordelige koersen.

Betrouwbaarheid van Easybroker

Easybroker heeft zich in de afgelopen jaren bewezen als een betrouwbare broker. Easybroker voldoet uiteraard aan de voorwaarden van De Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Wanneer u via Easybroker handelt, komt uw geld op een aparte rekening te staan bij een systeembank. Dit gebeurt via Easybrokers partner Interactive Brokers. Op deze manier is uw vermogen beschermd in het geval van een faillissement.

Geld storten en uitbetalen

Op het moment kunt u enkel geld overmaken en opnemen via een directe bankoverschrijving. Dat is jammer, want de meeste andere brokers bieden meerdere betaalmogelijkheden aan die sneller en eenvoudiger zijn. Een voordeel is echter dat Easybroker geen minimaal stortingsbedrag hanteert.

Daarbij is Easybroker zeer voordelig vergeleken met haar concurrenten. Op de website van deze broker vindt u een duidelijk en transparant overzicht van alle kosten waar u rekening mee moet houden. In dit overzicht valt meteen op dat de transactiekosten voor aandelen bij Easybroker zeer laag liggen. Ook betaalt u geen fees voor het gebruik van het platform. U betaalt dus geen verwerkingskosten, verwerkingskosten voor dividenden, bewaarlonen of aansluitingskosten.

Helaas zijn de kosten voor andere beleggingsproducten dan weer wat hoger dan bij andere brokers. Het lijkt er dan ook op dat Easybroker zich ondanks haar brede assortiment toch vooral richt op het handelen in aandelen.

Klantenservice

De klantenservice van Easybroker is per e-mail bereikbaar en is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:30. Als u er telefonisch of per e-mail niet uitkomt, kan de klantenservice van Easybroker ook op afstand met u meekijken via Teamviewer.

Bovendien biedt Easybroker in samenwerking met het Beleggingsinstituut handige video cursussen aan over het platform. U kunt tevens het antwoord op een aantal vragen vinden in de Kennisbank. De antwoorden zijn echter erg kort en de vragen zijn niet logisch ingedeeld over de categorieën, waardoor de Kennisbank lastig te gebruiken is.

Onze conclusie

Easybroker is een betrouwbare en voordelige broker die zich onderscheidt met haar geruime aanbod aan diverse handelsproducten en zeer uitgebreide statistieken en analyses. Hoewel Easybroker de nadruk legt op het toegankelijk maken van handelen en beleggen voor iedereen is het platform van deze broker mogelijk ingewikkeld voor beginnende beleggers. De hoeveelheid aan en complexiteit van de geboden informatie en de personalisatiemogelijkheden van het platform zorgen ervoor dat het platform vooral voor beginners veel tijd kan kosten en overweldigend kan zijn. Echter, als u graag zo veel mogelijk informatie opdoet over uw beleggingen en de controle in eigen handen wilt hebben, is Easybroker mogelijk de beste broker voor u. Bovendien kan Easybroker, afhankelijk van uw beleggingsdoelen, een zeer voordelige optie zijn. Dit geldt vooral voor beleggers die willen handelen in aandelen. Als u echter de mogelijkheid wilt hebben om in cryptocurrencies te handelen, is Easybroker (nog) niet geschikt voor u.

Veel gestelde vragen

Is Easybroker een goede broker?

Easybroker stijgt boven de concurrentie uit met haar handige en gedetailleerde analyses, marktinformatie en statistieken en is bovendien bekend voor het aanbieden van een van de meest diverse assortimenten aan beleggingsproducten van Nederland. U handelt in haast alle mogelijke beleggingsproducten op meer dan 100 markten in ruim 30 landen. U kunt bijvoorbeeld van een bepaald bedrijf een aandeel kopen, maar ook een ETF of CFD. Bovendien biedt Easybroker naast dit brede aanbod ook ruim 50 ordertypes. U kunt bijvoorbeeld denken aan stop-loss, trailing-stop en one-cancels-all. De mogelijkheden zijn bij Easybroker dus eindeloos.

Hoe werkt het registratieproces bij Easybroker?

Wanneer u een rekening wilt openen bij Easybroker, zal u gevraagd worden om uw persoonsgegevens, een identiteitsbewijs, een persoonlijke rekening op uw naam, een bewijs van adres en om uw kennis, ervaring en financiële achtergrond. Dit is dus iets uitgebreider dan de informatie die u bij vele andere brokers moet aanleveren. U kunt zowel een persoonlijke als een zakelijke rekening openen.

Wat kost beleggen bij Easybroker?

Easybroker is enorm transparant omtrent de kosten die deze broker rekent. Op de website van Easybroker vindt u daarom een volledig overzicht van alle kosten, waaronder de commissies op alle beleggingsproducten per land of gebied alsmede de overige kosten. De transactiekosten voor aandelen zijn zeer voordelig, maar de transactiekosten voor andere producten kunnen bij Easybroker hoger uitvallen dan bij andere brokers. Een voordeel is dat de kostenpercentages per transactie consistent zijn, waardoor de kosten overzichtelijk en transparant zijn. Deze verschillen uiteraard per product en beurs, maar u moet rekening houden met kosten tussen de 0,08% en 0,15%. Bovendien betaalt u geen kosten voor het openen van een rekening en geen verwerkingskosten, inactiviteitskosten, platform fees, fondskosten, servicekosten of periodieke kosten. Kortom, u kunt rekenen op zeer beperkte extra kosten en geen verborgen kosten.

Heeft Easybroker een demo-account?

Nee, Easybroker heeft helaas geen demo-account. U zult dus een rekening moeten openen voordat u het handelen via deze broker zelf kunt ervaren. Het openen van een rekening is echter gratis en er geldt geen minimale eerste storting.

Is Easybroker betrouwbaar?

Ja, Easybroker is zeer betrouwbaar. Deze broker voldoet aan de eisen van De Nederlandse Bank en de Autoriteit Financiële Markten. Ook de nauwe samenwerking tussen Easybroker en haar partners, met name de beursgenoteerde Interactive Brokers Group en het Beleggingsinstituut, bevestigt de betrouwbaarheid van deze broker. Easybroker is al sinds 2014 actief en heeft op het moment meer dan 15.000 particulieren klanten.

Is Easybroker iets voor u?Maak nu een (gratis) account aan! Naar de website van Easybroker
Specificaties

Gebruikers over Easybroker

Easybroker wordt door onze gebruikers gemiddeld beoordeeld met een: 0 / 10 0 reviews

Wat vind u van Easybroker?

Welke beoordeling zou u Easybroker geven?
Bekijk deze broker
Disclaimer - Handelen brengt risico's met zich mee. Zet niet meer kapitaal op het spel dan u bereid bent te verliezen. In het verleden behaalde rendementen bieden geen garantie voor de toekomst. Dit is geen beleggingsadvies.
Sluiten [x]
Tijdelijke kans - Profiteer nu van kennis van anderen en start met traden in grondstoffen als gas, olie en granen via het social trading netwerk van Etoro >>
Start nu met beleggen in commodities of aandelen via het Social trading netwerk van Etoro >>
Toch nu direct starten met beleggen in grondstoffen of aandelen via het social trading platform van Etoro?