Binck fundcoach

Beleggen voor beginners

De afgelopen jaren is het aantal beleggingsopties waarin u zoal kunt beleggen sterk toegenomen. Met mogelijkheden in zowel aandelen, obligaties, grondstoffen, valuta en cryptocurrency's kan geconcludeerd worden dat er volop beleggingsopties zijn om succesvol in te zijn. Grote vraag is echter: Hoe te beginnen? Ook is lang niet iedereen zich voldoende bewust van de mogelijkheden die gepaard gaan met de reeds genoemde beleggingsopties. Zodoende is het raadzaam om, voordat u start met beleggen, inzicht te verkrijgen in de verschillende beleggingsopties die er zoal zijn. Hiermee verbreedt u uw kennis omtrent het beleggen en ook de kans op een positief eindresultaat wordt groter naarmate u over meer bruikbare informatie beschikt. Tevens kunt u beter inspelen op de risico's die nu eenmaal aanwezig zijn bij het beleggen. Hierbij geldt overigens, hoe groter het risico, hoe groter het percentage winst bij succes. Zorg daarnaast voor een voldoende dosis geduld. Het is namelijk belangrijk om uitsluitend goed doordachte keuzes te maken betreft beleggen. Een foute belegging kan namelijk razendsnel een nadelig effect uitoefenen op uw uiteindelijke rendement.

Snel beginnen met handelen? Dit zijn onze top broker keuzes:
Top beleggingsplatform Stabiele bank met goede klantenservice gebruiksgemak en de toegankelijkheid
Onze score
Platform is relatief gemakkelijk in gebruik U kunt razendsnel een rekening openen bij deze broker Toegang tot veel internationale markten, wereldwijd
Onze score
Let op: beleggen gaat gepaard met risico’s, u kunt uw inleg (deels) verliezen.
Lage kosten Veel rapportagemogelijkheden Online begeleiding voor beginners
Onze score
Geavanceerd handelsplatform Meer dan 100 beurzen wereldwijd
Onze score
Beleggen in liefst 24 landen wereldwijd Lage transactiekosten
Onze score

Hoe haalt u rendement uit uw vermogen?

Het realiseren van rendement uit uw vermogen gaat niet over één nacht ijs. Uw geduld wordt namelijk ook op de proef gesteld. Dit heeft indirect te maken met de economische periode waar iedereen de afgelopen jaren mee te maken heeft gehad. Dit neemt niet weg dat er vandaag de dag nog diverse mogelijkheden zijn om daadwerkelijk rendement uit uw vermogen te halen. Met name het beleggen in aandelen, obligaties en andere beleggingsproducten kan resulteren in een hoog rendement indien de koersen gunstig fluctueren. Echter bestaat er ook de mogelijkheid dat koersen ongunstig fluctueren. Fluctueren heeft betrekking op de bewegingen van de stand van de koers waarin men beleggingen heeft. Koersen kunnen gunstig en ongunstig fluctueren. Verder dient u zich ook bewust te zijn van de risico's die u neemt wanneer u besluit te beleggen. U kunt dit alles baseren op de strategie die u wenst te gaan hanteren. Als beginnend belegger is het namelijk verstandig om een bepaalde strategie te kiezen en deze vervolgens vast te houden. Vanwege de onzekerheid die beleggen nu eenmaal met zich meebrengt kiezen veel (beginnende) beleggers voor een voorzichtige manier van beleggen.

Beleggen voor beginners – ontdek eerst de basics

Wanneer u als beginner nog niet beschikt over de (broodnodige) dosis aan basis informatie op het gebied van beleggen, is het raadzaam om uzelf eerst te voorzien van de nodige hoeveelheid basis informatie. Vandaar dat Strategisch-beleggen nadrukkelijk stilstaat bij de basics van beleggen. Op deze wijze kunt u zichzelf behoeden van mogelijke fouten of eventueel gemiste kansen. Het beleggen kan gezien worden als een soort investering die vervolgens het doel heeft om uw kapitaal te laten groeien. Deze groei kan worden gerealiseerd door te investeren in bijvoorbeeld aandelen, obligaties of zelfs cryptocurrency. Zoals reeds besproken brengt beleggen de nodige risico's met zich mee. Hierbij geldt in principe altijd de volgende vuistregel:

“hoe hoger het mogelijke rendement, hoe groter het risico!”.

Kies op basis van uw persoonlijke situatie

Er kan gekozen worden uit diverse beleggingsproducten. Deze keuze dient u als beginnend belegger deels te baseren op uw persoonlijke situatie. Het is namelijk niet zo dat er één beleggingsproduct is wat de meeste garantie op succes biedt. Uw keuze zal verder in grote mate afhangen van het risico dat u wil lopen en het geld dat u kwijt kunt aan beleggen.

Strategisch beleggen helpt u graag verder!

Tot slot staat Strategisch beleggen stil bij één van de meest voorkomende fouten die gemaakt wordt bij beginnende beleggers. Deze fout heeft betrekking op het feit dat veel mensen de keuze maken om al hun beleggingskapitaal te beleggen in slechts één aandeel. Op deze manier kunt u het risico, dat u nu eenmaal loopt met beleggen, niet verspreiden. Door uw kapitaal te spreiden over meerdere soorten beleggingsproducten, bedrijven, indexen en landen kunt u eenvoudig het risico spreiden. Ditzelfde geldt voor het instapmoment dat u als belegger hebt. U kunt er namelijk voor kiezen om maandelijks geld in te leggen. Op deze wijze bent u maandelijks een lager bedrag aan instap kwijt in plaats van één groot bedrag in één keer.

Gebruik ons stappenplan beleggen om te starten en ontdek het aanbod van online brokers dat aan sluit bij uw beleggingswensen eenvoudig en snel met onze vergelijker!

Beleggen met Degiro
Zoek de beste broker voor u!Vergelijk alle brokers Naar vergelijker
Disclaimer - Handelen brengt risico's met zich mee. Zet niet meer kapitaal op het spel dan u bereid bent te verliezen. In het verleden behaalde rendementen bieden geen garantie voor de toekomst. Dit is geen beleggingsadvies.
Sluiten [x]
Tijdelijke aanbieding - Profiteer nu van deze DeGiro Actie!
Zelf beleggen bij DeGiro - ook voor uw pensioen een goede keuze!
Toch nu direct starten met beleggen bij DEGIRO?