Social trading met Etoro

Deposito

Geld op een vrij opneembare spaarrekening zetten levert hedendaags een historisch lage rente op. Wanneer u toch graag uw geld op een spaarrekening wilt zetten tegen in een aantrekkelijke rente, dan is deposito sparen een goede keuze. Bij een deposito wordt een bepaald bedrag bij de bank vastgezet tegen een vooraf afgesproken rente. Nadat het  termijn is afgelopen, ontvangt u een prettig rentebedrag.

Beleggen met Degiro

Wat is deposito sparen?

Met een deposito spaarrente zet u een bepaald bedrag op uw spaarrekening. Dit bedrag mag tussentijds niet van de bankrekening worden gehaald. In ruil voor deze vaststaande som aan geld krijgt u een vast percentage aan rente dat voorafgaand aan het sparen wordt afgesproken met uw bank. Ook wordt hierbij het termijn van het deposito sparen vastgelegd. Dit kan gaan van minder dan een jaar tot maar liefst 20 jaar. Door deze verplichting geniet u doorgaans van een hogere rente dan de rente op een vrij opneembare spaarrekening. Tevens is uw spaargeld niet onderhevig aan schommelingen van het rentepercentage, waardoor u verzekerd bent van een bepaalde renteopbrengst.

Inleg en uitkering bij een desposito

Veel banken hanteren een minimumbedrag voor een deposito spaarrekening. Dit bedrag varieert per bank en kan gaan van €250 tot €2500. Hierbij zitten er zelfs uitschieters bij, zoals Yapi Kredi Bank met €5000 of het Rabo Deposito met zelfs €10.000. De meeste banken keren de rente één keer per jaar uit. Er zijn echter uitzonderingen van banken die de rente per maand uitkeren, zoals Amsterdam Trade Bank. Wanneer u wilt gaan sparen in de vorm van deposito, is het dus verstandig om u goed te laten informeren welke voorwaarden een bank stelt.

Beleggen in een termijndesposito

Wilt u niet uw spaargeld voor een langere tijd wegzetten, maar tóch kunnen genieten van een aantrekkelijk rendement? Het is mogelijk om te beleggen in een deposito met een korte looptijd van maximaal twee jaar. Bij een belegging in een termijndesposito is het noodzakelijk de hulp van een broker in te schakelen. Deze vertegenwoordiger van een financiële instelling zal voor u beleggingstransacties doorvoeren in ruil voor een bepaald bedrag. Er zijn veel deposito aanbieders op de markt die gespecialiseerd zijn in het investeren in liquiditeiten zoals desposito's. Erg populair in Nederland is Raisin:

Deposito sparen via Raisin

Zoek de beste broker voor u!Vergelijk alle brokers Naar vergelijker
Disclaimer - Handelen brengt risico's met zich mee. Zet niet meer kapitaal op het spel dan u bereid bent te verliezen. In het verleden behaalde rendementen bieden geen garantie voor de toekomst. Dit is geen beleggingsadvies.
Sluiten [x]
Tijdelijke kans - Profiteer nu van kennis van anderen en start met traden in grondstoffen als gas, olie en granen via het social trading netwerk van Etoro >>
Start nu met beleggen in commodities of aandelen via het Social trading netwerk van Etoro >>
Toch nu direct starten met beleggen in grondstoffen of aandelen via het social trading platform van Etoro?