Social trading met Etoro

Beleggen in CFD's (Contract For Difference)

De afgelopen jaren is de populariteit rondom het beleggen in Contract For Difference (CFD) aanzienlijk toegenomen. Op deze pagina staat Strategisch-beleggen nadrukkelijk stil bij de vragen die er zijn over deze vorm van beleggen. Ontdek hier wat CFD's zijn, hoe ze werken en in welke mate het allemaal betrouwbaar is!

Snel beginnen met handelen? Dit zijn onze top broker keuzes:
Geavanceerde handelsplatformen Uitgebreide beleggingsproducten Educatieve bronnen Uitstekende klantenservice
Onze score
Gebruiksvriendelijk platform Unieke sociale handelsfuncties Breed scala beleggingsproducten Actieve gebruikersgemeenschap
Onze score
76% van particuliere handelaren verliest geld bij het handelen in CFD's met deze dienstverlener. Ga na of u begrijpt hoe CFD's werken en overweeg of u zich het hoge risico voor verlies van uw geld kunt veroorloven.
Bekroonde klantenservice Diverse geavanceerde handelsplatformen & Uitgebreide investeringsmogelijkheden Trainingsmogelijkheden zodat u snel kunt leren hoe u de handelsdiensten van FXFlat optimaal gebruikt U kunt al vanaf 200 euro een account openen
Onze score

Wat is een CFD?

De letterlijke vertaling van CFD luidt als volgt: 'contract voor verschil'. CFD's zijn een vorm van beleggingsinstrumenten die gebruikt kunnen worden om eenvoudig in te spelen op een mogelijke stijging of daling die kan plaatsvinden bij een bepaalde koers. Deze koers kan betrekking hebben op beleggingsproducten als aandelen, grondstoffen of valuta's. In die zin is het duidelijk een beleggingsproduct uit de categorie derivaten.

Hoe werkten CFD's?

Bij CFD trading wordt er een contract afgesloten tussen de broker en de belegger. U krijgt vervolgens géén onderliggende waarde in bezit, maar slechts het recht op winst bij koerswinst en de plicht tot betaling bij koersverlies. Het contract dat hierbij wordt opgesteld beschikt niet over een einddatum. Op deze manier kan het contract geheel worden opgesteld op basis van uw eigen doelstellingen. Koopt u als belegger een effect? Dan wordt dit CFD long genoemd en u zult geld ontvangen zodra de waarde van het effect stijgt. Verkoopt u een effect? Dan wordt dit CFD short genoemd en ontvangt u geld zodra de waarde van het effect daalt. De afsluiting van deze posities vindt op geheel tegenovergestelde wijze plaats. Zo worden short posities gesloten door ze te kopen en long posities worden gesloten door de daadwerkelijke verkoop ervan. Doorgaans wordt CFD handel en CFD beleggen voornamelijk op korte termijn gebruikt.

Beleggen in CFD's: de mogelijkheden

Vooral de particuliere belegger kan profiteren van mogelijkheden rond het beleggen in CFD. Zo kunt u bijvoorbeeld gedurende 24 uur per dag handelen in diverse onderliggende koersen. Zodoende bent u als belegger niet langer afhankelijk van openingstijden van een beurs. Daarnaast beschikt u over de mogelijkheid om te beleggen met behulp van een hefboom. Hierdoor kunt u als belegger met een relatief klein vermogen alsnog optimaal profiteren van mogelijke koersschommelingen.

Contract for Difference (CFD) veilig? Ontdek het risico

Iedere vorm van beleggen brengt nu eenmaal risico's met zich mee. Dit is dus ook het geval bij het beleggen met CFD's. Veel mensen verliezen namelijk veel geld met CFD's, omdat ze zich niet voldoende bewust zijn van de werking van CFD trading. Het is belangrijk dat u de CFD handel eerst zorgvuldig analyseert, voordat u besluiten maakt. De beurs kan namelijk gezien worden als zeer complex. Strategisch-beleggen adviseert u om een CFD positie pas te openen zodra u een goede reden heeft om een mogelijke daling of stijging van een bepaalde koers te verwachten.

CFD beleggen? Kies een CFD broker

Om te kunnen beleggen in CFD's dient u te kiezen voor een CFD broker. Dat houdt in een tussenpersoon of handelsplatform waarin het ook mogleijk is om CFD trading te doen. Via onderstaande broker vergelijking kunt u eenvoudig brokers vergelijken. Via handige filters bepaalt u uw eigen selectie. Start met beleggen en kies uw broker hier.

Beleggen met Degiro
Zoek de beste broker voor u!Vergelijk alle brokers Naar vergelijker
Disclaimer - Handelen brengt risico's met zich mee. Zet niet meer kapitaal op het spel dan u bereid bent te verliezen. In het verleden behaalde rendementen bieden geen garantie voor de toekomst. Dit is geen beleggingsadvies.
Sluiten [x]
Tijdelijke kans - Profiteer nu van kennis van anderen en start met traden in grondstoffen als gas, olie en granen via het social trading netwerk van Etoro >>
Start nu met beleggen in commodities of aandelen via het Social trading netwerk van Etoro >>
Toch nu direct starten met beleggen in grondstoffen of aandelen via het social trading platform van Etoro?