Social trading met Etoro

Welke soorten beleggingsproducten zijn er?

Vandaag de dag is men zich lang niet altijd bewust van de vele mogelijkheden die voorhanden zijn om in te beleggen. Door uzelf goed te laten informeren en te weten welke beleggingsproducten er eigenlijk zijn, kunt u onder andere voorkomen in een te beperkt aanbod te beleggen. Zo kunt u uw geld namelijk beleggen in verschillende soorten effecten, een andere naam voor beleggingsproducten. Denk hierbij aan grofweg de volgende hoofdcategorieën beleggingsproducten: aandelen, obligaties, notes, beleggingsfondsen, liquiditeiten en derivaten. Elk type beleggingsproduct heeft zijn eigen kenmerken, rendementsverwachtingen en risico's. Hierbij geldt dat hoe groter het risico, hoe hoger het rendement bij succes. Daarnaast is het van belang om de tijd te nemen om u te oriënteren alvorens u besluit een keuze te maken waarin u wilt gaan beleggen. Wanneer u namelijk een verkeerde keuze maakt qua belegging dan kan dit een behoorlijk nadelig effect hebben op de kans op een goed rendement voor de lange termijn.

Beleggen met Degiro

Hoe haalt u het beste rendement uit uw vermogen?

Indien u ervoor kiest om te gaan beleggen tegen een laag rendement is het niet eenvoudig om deze investering direct rendement op te laten leveren. Dit heeft indirect te maken met de economische periode waar vrijwel iedereen de afgelopen jaren mee te maken heeft gehad. Desondanks zijn er nog enkele mogelijkheden om daadwerkelijk rendement uit uw vermogen te halen. Het beleggen in aandelen, obligaties en tal van andere beleggingsproducten kan namelijk resulteren in een hoog rendement. Echter brengt het ook de nodige risico's met zich mee. Hier dient u zich als belegger van bewust te zijn alvorens u besluit te gaan beleggen. Ook dient u rekening te houden met de strategie die u wenst te hanteren. Gaat u voor kapitaalwinst of voor regelmatig rendement? Vanwege de onzekerheid die beleggen nu eenmaal met zich meebrengt, kiezen veel beleggers voor een voorzichtige manier van beleggen.

Beleggingsproducten vergelijken – ontdek de basics

Wanneer u nieuw bent in de wereld van beleggen is het raadzaam om uzelf eerst in te lezen en te voorzien van de nodige basiskennis. Vandaar dat Strategisch-beleggen nu stilstaat bij de basics van beleggen. Op deze manier kunt u zichzelf behoeden voor fouten en kansen juist wél signaleren. Het beleggen kan gezien worden als een investering die als doel heeft om uw kapitaal te laten groeien. Deze investering kan worden gerealiseerd door middel van bijvoorbeeld aandelen, obligaties of zelfs cryptocurrency. Zoals reeds besproken brengt beleggen de nodige risico's met zich mee. Hierbij geldt in principe altijd de volgende vuistregel: “hoe hoger het mogelijke rendement, hoe hoger het risico”.

U vindt o.a. een korte uitleg over de volgende beleggingsproducten op onze website:

Wat betreft het beleggen kan er niet gezegd worden dat er één beleggingsproduct het meest geschikt is om in te beleggen. De keuze voor een beleggingsproduct is deels afhankelijk van de persoonlijke situatie en de mate waarin u risico wilt lopen. Logischerwijs zijn er wel de nodige verschillen in populariteit.

Hoe te beleggen met risicospreiding

Tot slot bespreekt Strategisch-beleggen nog één van de meest voorkomende fouten die gemaakt worden bij het beleggen. Veel mensen stoppen al hun geld bijvoorbeeld in slechts één aandeel. Op deze wijze kunt u risico, dat u nu eenmaal loopt met beleggen, niet spreiden. Door uw kapitaal te spreiden over meerdere soorten beleggingsproducten, bedrijven, indexen en landen kunt u eenvoudig het risico spreiden. Ditzelfde geldt voor het instapmoment dat u als belegger hebt. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om maandelijks geld in te leggen. Op deze wijze bent u maandelijks een lager bedrag aan instap kwijt in plaats van één groot bedrag in één keer. In ons stappenplan gaan wij dieper op risicospreiding in.

Zoek de beste broker voor u!Vergelijk alle brokers Naar vergelijker
Disclaimer - Handelen brengt risico's met zich mee. Zet niet meer kapitaal op het spel dan u bereid bent te verliezen. In het verleden behaalde rendementen bieden geen garantie voor de toekomst. Dit is geen beleggingsadvies.
Sluiten [x]
Tijdelijke kans - Profiteer nu van kennis van anderen en start met traden in grondstoffen als gas, olie en granen via het social trading netwerk van Etoro >>
Start nu met beleggen in commodities of aandelen via het Social trading netwerk van Etoro >>
Toch nu direct starten met beleggen in grondstoffen of aandelen via het social trading platform van Etoro?