Social trading met Etoro

iShares

iShares kan gezien worden als 's werelds grootste aanbieder op het gebied van Exchange Traded Funds, ook wel bekend als ETF's. Met ruim 700 verschillende beleggingsproducten en een aanzienlijk marktaandeel kan iShares terecht als grote speler gezien worden. Bovendien is iShares een dochter onderneming van BlackRock, 's werelds grootste vermogensbeheerder.

Snel beginnen met handelen? Dit zijn onze top broker keuzes:
Lage kosten en commissies Gebruiksvriendelijk platform Internationale markttoegang Uitgebreide educatieve bronnen
Onze score
Let op: beleggen gaat gepaard met risico’s, u kunt uw inleg (deels) verliezen.
Bekroonde klantenservice Diverse geavanceerde handelsplatformen & Uitgebreide investeringsmogelijkheden Trainingsmogelijkheden zodat u snel kunt leren hoe u de handelsdiensten van FXFlat optimaal gebruikt U kunt al vanaf 200 euro een account openen
Onze score
Gebruiksvriendelijk platform Unieke sociale handelsfuncties Breed scala beleggingsproducten Actieve gebruikersgemeenschap
Onze score
76% van particuliere handelaren verliest geld bij het handelen in CFD's met deze dienstverlener. Ga na of u begrijpt hoe CFD's werken en overweeg of u zich het hoge risico voor verlies van uw geld kunt veroorloven.
Lage kosten Veel rapportagemogelijkheden Online begeleiding voor (grote) traders
Onze score
Geavanceerde handelsplatformen Uitgebreide beleggingsproducten Educatieve bronnen Uitstekende klantenservice
Onze score

De ETF afdeling

ETF beleggen is een passieve vorm van beleggen en heeft door de jaren heen een sterke groei doorstaan op het gebied van populariteit. Een derde van deze markt gaat naar iShares. Wanneer we kijken naar beheerd vermogen en nieuwe aanwas valt te concluderen dat de ETF markt nog altijd groeiende is. Naar verwachting zal deze sterke groei de komende jaren aanblijven. De groei is deels inherent aan het brede spectrum aan mogelijkheden en strategieën die door ETF's geboden worden. ETF is tevens het enige product dat door iShares wordt aangeboden.

Een korte geschiedenisles

Exchange Traded Funds staan voor genoteerde beleggingen die aan de beurs verhandeld worden alvorens deze worden afgerekend als aandelen. Het heeft hierbij betrekking op passieve financiële onderdelen. Deze onderdelen zijn bestemd om het marktrendement na te bootsen. Dit wordt veelal gedaan door middel van het volgen van aandelen- of vastrentende marktindexen. Net als bij beleggingsfondsen het geval is, bieden ook ETF's diversificatie. Dit gezien het feit dat door middel van slechts één transactie, blootstelling verkregen kan worden aan tal van verschillende individuele effecten.

iShares was één van de ETF aanbieders die als eerste veel kennis opbouwde over de ETF beleggingscategorie. Deze categorie bleek met name populair te zijn bij particuliere en institutionele beleggers. De eerste Traded Funds die de Europese markt betraden waren de EURO STOXX 50 en de iShares STOXX Europe 50. Naarmate de jaren vorderde is het aanbod aanzienlijk uitgebreid. Zo zijn er vandaag de dag meer dan 700 (!) verschillende producten. Ruim een kwart hiervan staat in Nederland geregistreerd.

Enkele unieke iShares weetjes op een rijtje!

Hieronder wordt iShares weergegeven aan de hand van enkele relevante kerncijfers:

  • Ruim 1000 miljard Amerikaanse dollar in beheer.
  • iShares beschikt over ruim 200 Nederlands geregistreerde ETF's.
  • Het marktaandeel van iShares bedraagt 38%. Daarmee is het bedrijf mondiaal marktleider.
  • Het aanbod van iShares bestaat uit ruim 700 producten op vrijwel ieder denkbare onderliggende waarde.

Meer weten over de succesvolle dochteronderneming van BlackRock? Voor meer informatie kunt u terecht op de website van Strategisch-beleggen.nl.

Beleggen met Degiro
Zoek de beste broker voor u!Vergelijk alle brokers Naar vergelijker
Onze top brokers
Disclaimer - Handelen brengt risico's met zich mee. Zet niet meer kapitaal op het spel dan u bereid bent te verliezen. In het verleden behaalde rendementen bieden geen garantie voor de toekomst. Dit is geen beleggingsadvies.
Sluiten [x]
Tijdelijke kans - Profiteer nu van kennis van anderen en start met traden in grondstoffen als gas, olie en granen via het social trading netwerk van Etoro >>
Start nu met beleggen in commodities of aandelen via het Social trading netwerk van Etoro >>
Toch nu direct starten met beleggen in grondstoffen of aandelen via het social trading platform van Etoro?