Social trading met Etoro

Hoe kies ik de juiste broker?

Via deze pagina helpen wij u bij het selecteren van de broker die het beste aansluit bij uw wensen en behoeften. We bespreken belangrijke factoren zoals kosten, handelsplatforms, beleggingsproducten en klantenservice. Met praktische voorbeelden en duidelijke uitleg zorgen we ervoor dat u vol vertrouwen de juiste keuze kunt maken. Laten we beginnen met het ontdekken van de wereld van brokers en het optimaliseren van uw beleggingsstrategie!

Beleggen met Degiro

Betrouwbaarheid en Regulering: De Sleutel tot Veilig Beleggen

Betrouwbaarheid en regulering is een van de eerste zaken waar u naar moet kijken bij het kiezen van een broker. In Nederland speelt de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een cruciale rol bij het waarborgen van de integriteit en transparantie van de financiële markten.

AFM en andere relevante instanties

De AFM is verantwoordelijk voor het toezicht op de naleving van wet- en regelgeving door brokers en andere financiële dienstverleners. Naast de AFM is er ook De Nederlandsche Bank (DNB), die toezicht houdt op de financiële stabiliteit en solvabiliteit van brokers. Het is aan te bevelen om te kiezen voor een broker die onder toezicht staat van deze instanties, zodat u zeker weet dat uw beleggingen in veilige handen zijn.

Certificeringen en geschiedenis

Bij het beoordelen van de betrouwbaarheid van een broker is het belangrijk om te kijken naar certificeringen en de geschiedenis van het bedrijf. Een betrouwbare broker heeft de juiste vergunningen van de AFM en DNB en voldoet aan de strenge eisen die door deze instanties worden gesteld. Zoek naar informatie over de oprichting van het bedrijf, eventuele juridische geschillen en de reputatie in de markt.

Een andere nuttige bron van informatie zijn klantbeoordelingen en ervaringen. Deze geven vaak een goed beeld van de betrouwbaarheid en klanttevredenheid van een broker.

Aanbod van Beleggingsproducten: Diversiteit voor Uw Beleggingsstrategie

Een ander belangrijk aspect bij het kiezen van de juiste broker is het aanbod van beleggingsproducten. U wilt natuurlijk een broker kiezen die producten aanbied die passen bij uw beleggingsstrategie.

Aandelen, ETF's, obligaties, opties, en meer

De meeste brokers bieden toegang tot een breed scala aan beleggingsproducten, waaronder:

 • Aandelen: Dit zijn de meest bekende beleggingsproducten, waarbij u een aandeel in een bedrijf koopt en profiteert van de waardestijging of dividenden.

 • ETF's (Exchange Traded Funds): Dit zijn beleggingsfondsen die op de beurs worden verhandeld en een mandje van aandelen of andere effecten volgen, waardoor u eenvoudig kunt diversifiëren.

 • Obligaties: Dit zijn schuldbewijzen uitgegeven door bedrijven of overheden, waarbij u rente ontvangt over het geïnvesteerde bedrag.

 • Opties: Dit zijn financiële contracten die u het recht geven om aandelen of andere effecten te kopen of verkopen tegen een vooraf bepaalde prijs en binnen een bepaalde periode.

 • CFD's (Contracts for Difference): Dit zijn hefboomproducten waarmee u kunt speculeren op de koersbewegingen van effecten zonder deze daadwerkelijk te bezitten.

Overwegingen voor uw beleggingsstrategie

Bij het kiezen van een broker is het belangrijk om rekening te houden met uw persoonlijke beleggingsstrategie en doelen. Stel uzelf de volgende vragen:

 • Welke beleggingsproducten passen het beste bij mijn strategie en risicobereidheid?

 • Biedt de broker toegang tot de markten en effecten die ik wil verhandelen?

 • Kan ik eenvoudig schakelen tussen verschillende beleggingsproducten binnen het handelsplatform?

Door rekening te houden met deze overwegingen, zorgt u ervoor dat u een broker kiest die aansluit bij uw beleggingsstrategie en wensen, ook in de toekomst. Een breed aanbod van beleggingsproducten stelt u in staat om uw portefeuille te diversifiëren en het risico te spreiden, wat essentieel is voor succesvol beleggen op de lange termijn. Kies dus een broker die uw beleggingsstrategie optimaal ondersteunt en profiteer van de mogelijkheden die de financiële markten bieden!

Kostenstructuur: Begrijp de Kosten van uw Broker

Bij het kiezen van een broker is het belangrijk om de kostenstructuur goed te begrijpen. Er zijn verschillende soorten kosten die brokers in rekening kunnen brengen, waaronder transactiekosten, maandelijkse kosten en extra kosten. Laten we deze kosten nader bekijken.

Transactiekosten

Transactiekosten zijn de kosten die u betaalt bij het uitvoeren van een transactie, zoals het kopen of verkopen van aandelen, ETF's, obligaties of andere beleggingsproducten. Deze kosten kunnen variëren tussen 0,5% en 2% van de transactiewaarde. Het is belangrijk om te weten dat lagere transactiekosten gunstiger zijn voor uw rendement op lange termijn.

Maandelijkse kosten

Sommige brokers rekenen maandelijkse kosten, zoals bewaar-, service- of beheerkosten. Dit kan een vast bedrag per maand zijn of een percentage van uw beleggingsportefeuille. Het is belangrijk om deze kosten te vergelijken tussen verschillende brokers om te bepalen welke het beste bij uw beleggingsstrategie past.

Extra kosten

Naast de transactie- en maandelijkse kosten kunnen er ook extra kosten in rekening worden gebracht, zoals kosten voor het gebruik van geavanceerde handelsplatforms, realtime koersinformatie of educatieve bronnen. Zorg ervoor dat u op de hoogte bent van deze extra kosten voordat u een broker kiest.

Verborgen kosten en valutakosten

Let op verborgen kosten, zoals kosten voor het overboeken van geld naar en van uw beleggingsrekening. Daarnaast kunnen valutakosten van toepassing zijn wanneer u handelt in buitenlandse effecten. Deze kosten kunnen variëren tussen brokers, dus het is belangrijk om ze te vergelijken voordat u een keuze maakt.

Software en Gebruiksgemak: Kies een Broker met Intuïtieve Handelsplatforms

Een aspect bij het kiezen van de juiste broker is de software en het gebruiksgemak van de handelsplatforms. Hierbij zijn zowel desktop- als mobiele platforms van belang, evenals de functionaliteiten en gebruiksvriendelijkheid die ze bieden.

Desktop- en Mobiele Platforms

De meeste brokers bieden zowel desktop- als mobiele handelsplatforms aan. Dit stelt u in staat om uw beleggingsportefeuille te beheren en transacties uit te voeren, ongeacht waar u bent en welk apparaat u gebruikt. Het is belangrijk om te kiezen voor een broker met stabiele en betrouwbare platformen die bij voorkeur snel reageren op uw opdrachten. Dit hangt natuurlijk ook weer af van het beleggingsproduct waarin u wilt handelen.

Functionaliteiten en Gebruiksvriendelijkheid

De handelsplatforms van brokers kunnen sterk variëren qua functionaliteiten en gebruiksvriendelijkheid. Hier zijn enkele belangrijke aspecten om op te letten:

 • Analysehulpmiddelen: Kies een broker met geavanceerde grafieken, technische indicatoren en fundamentele analysehulpmiddelen om uw beleggingsbeslissingen te onderbouwen.

 • Order types: Zorg ervoor dat het platform verschillende soorten orders ondersteunt, zoals limiet-, stop- en trailing stop-orders, zodat u uw beleggingsstrategie optimaal kunt uitvoeren.

 • Nieuws en informatie: Een goed handelsplatform biedt toegang tot relevant financieel nieuws en informatie over de effecten waarin u geïnteresseerd bent.

 • Gebruiksvriendelijkheid: Het platform moet intuïtief en gebruiksvriendelijk zijn, zodat u snel en efficiënt kunt navigeren en handelen.

Klantenservice en Ondersteuning: Kies een Broker met Uitstekende Klantenservice

Met name voor nieuwe beleggers is de klantenservice en ondersteuning die zij bieden belangrijk. Maar ook voor ervaren beleggers kan de klantenservice en ondersteuning belangrijk zijn. Hierbij zijn zowel informatie, advies en klachtenafhandeling als bereikbaarheid en communicatiekanalen van belang.

Informatie, Advies en Klachtenafhandeling

Een goede broker biedt niet alleen toegang tot de financiële markten, maar ook ondersteuning en informatie om uw beleggingsstrategie te verbeteren. Kies een broker die u voorziet van relevante informatie, educatieve bronnen en persoonlijk advies indien nodig. Daarnaast is het belangrijk dat de broker een efficiënte en eerlijke klachtenafhandeling heeft, zodat eventuele problemen snel en naar tevredenheid kunnen worden opgelost.

Bereikbaarheid en Communicatiekanalen

De bereikbaarheid van de klantenservice is cruciaal voor een soepele en prettige beleggingservaring. Kies een broker met ruime openingstijden voor telefonische ondersteuning en snelle reactietijden op e-mails. Daarnaast is het handig als de broker meerdere communicatiekanalen aanbiedt, zoals live chat, e-mail en telefoon, zodat u de ondersteuning kunt kiezen die het beste bij uw voorkeur past.

Veiligheid van uw Beleggingen: Kies een Broker met Sterke Beveiligingsmaatregelen

De veiligheid van uw beleggingen is natuurlijk voor u een vanzelfsprekendheid. Toch is het belang even te controleren hoe dit is geregeld bij het kiezen van uw broker. Hierbij zijn zowel de scheiding van cliënt- en brokeractiva als de beveiligingsmaatregelen en -protocollen van belang.

Scheiding van Cliënt- en Brokeractiva

De scheiding van cliënt- en brokeractiva wordt over het algemeen door iedere broker toegepast. Dit betekent dat uw beleggingen en tegoeden gescheiden worden gehouden van de activa van de broker zelf. In het geval van faillissement of financiële problemen bij de broker, blijven uw beleggingen en tegoeden beschermd. Kies een broker die voldoet aan de Nederlandse en Europese regelgeving op dit gebied, zoals de Wet op het financieel toezicht (Wft) en de Europese richtlijn MiFID II. Bij brokers die onder toezicht staan van de AFM is dit altijd verplicht geregeld.

Beveiligingsmaatregelen en -protocollen

Let ook op de beveiligingsmaatregelen en -protocollen die de broker hanteert. Hier zijn enkele aspecten om op te letten:

 • Encryptie: Kies een broker die gebruikmaakt van sterke encryptie om uw persoonlijke gegevens en transacties te beschermen.

 • Twee-factor-authenticatie (2FA): Een broker met 2FA biedt een extra beveiligingslaag voor uw account, waardoor ongeautoriseerde toegang moeilijker wordt.

 • Regelmatige beveiligingsupdates: Zorg ervoor dat de broker regelmatig beveiligingsupdates uitvoert om potentiële kwetsbaarheden te verhelpen.

Type Belegger: Kies een Broker die Past bij uw Beleggingsstijl en Risicobereidheid

Bij het kiezen van de juiste broker is het belangrijk om rekening te houden met uw type belegger en risicobereidheid. Hieronder worden verschillende soorten beleggers en hun beleggingshorizon besproken.

Risicobereidheid

Afhankelijk van uw risicobereidheid, kunt u worden ingedeeld in een van de volgende categorieën:

 • Conservatieve beleggers: Deze beleggers zijn voorzichtig en kiezen voor beleggingen met een lager risico, zoals obligaties en beleggingsfondsen. Kies een broker die een breed scala aan laag-risico beleggingsproducten aanbiedt. Geschikte brokers: Brand New Day, Meesman en DEGIRO.

 • Gematigde beleggers: Gematigde beleggers zijn bereid om enig risico te nemen voor een potentieel hoger rendement, maar willen hun risico nog steeds beperken. Kies een broker met een evenwichtige mix van beleggingsproducten, zoals aandelen, obligaties en ETF's. Geschikte brokers: DEGIRO en Saxo Bank.

 • Agressieve beleggers: Agressieve beleggers zoeken naar hoge rendementen en zijn bereid om aanzienlijke risico's te nemen. Kies een broker die toegang biedt tot risicovollere beleggingsproducten, zoals opties, CFD's en hefboomproducten. Geschikte brokers: Etoro, FXFlat en Plus500.

Beleggingshorizon

Afhankelijk van uw beleggingshorizon en strategie, kunt u worden ingedeeld in een van de volgende categorieën:

 • Actieve handelaren (korte termijn): Deze beleggers handelen vaak en richten zich op korte-termijn winsten. Kies een broker met lage transactiekosten en geavanceerde handelsplatforms. Geschikte brokers: DEGIRO, FXFlat en Etoro.

 • Technische handelaren: Technische handelaren baseren hun beslissingen op technische analyse en grafieken. Kies een broker met uitgebreide technische analyse tools en real-time koersinformatie. Geschikte brokers: Saxo Bank en Zulutrade.

 • Arbitragehandelaren: Arbitragehandelaren profiteren van prijsverschillen tussen verschillende markten of beleggingsproducten. Kies een broker met toegang tot meerdere markten en geavanceerde handelsplatforms. Geschikte brokers: Mexem en Trade Republic.

 • Langetermijnbeleggers: Deze beleggers richten zich op de lange termijn en zoeken naar stabiele groei. Kies een broker met een breed scala aan beleggingsproducten en lage beheerkosten. Geschikte brokers: Brand New Day en DEGIRO.

 • Passieve beleggers: Passieve beleggers volgen de markt en zoeken naar een stabiel rendement met minimale inspanning. Kies een broker met lage kosten en toegang tot indexfondsen en ETF's. Geschikte brokers: Scaleble.Capital en Flatex.

 • Fundamentele analisten: Fundamentele analisten baseren hun beslissingen op de financiële gezondheid en groeipotentieel van bedrijven. Kies een broker met uitgebreide fundamentele analyse tools en toegang tot bedrijfsrapporten. Geschikte brokers: Saxo Bank en DEGIRO.

Beleggingsstrategie

Afhankelijk van uw beleggingsstrategie, kunt u worden ingedeeld in een van de volgende categorieën:

 • Waardebeleggers: Waardebeleggers zoeken naar ondergewaardeerde aandelen met sterke fundamenten en een laag risico. Kies een broker met uitgebreide fundamentele analyse tools en toegang tot bedrijfsrapporten. Geschikte brokers: DEGIRO en Saxo Bank.

 • Dividendbeleggers: Dividendbeleggers richten zich op bedrijven die regelmatig dividenden uitkeren en zoeken naar stabiele inkomsten uit hun beleggingen. Kies een broker met toegang tot dividenduitkerende aandelen en beleggingsfondsen. Geschikte brokers: Brand New Day en DEGIRO.

 • Groeibeleggers: Groeibeleggers investeren in bedrijven met een hoog groeipotentieel en zijn bereid om een hoger risico te nemen voor een potentieel hoger rendement. Kies een broker met toegang tot groeiaandelen en sector-specifieke beleggingsproducten. Geschikte brokers: Etoro en Plus500.

 • Impactbeleggers: Impactbeleggers richten zich op bedrijven die positieve sociale en milieu-impact genereren naast financieel rendement. Kies een broker met toegang tot duurzame en impact beleggingsproducten, zoals ESG-fondsen en groene obligaties. Geschikte brokers: DEGIRO en NAGA.

 • Contrarian beleggers: Contrarian beleggers gaan tegen de markttrends in en zoeken naar koop- of verkoopkansen wanneer de markt over- of ondergewaardeerd is. Kies een broker met geavanceerde analyse tools en toegang tot diverse markten. Geschikte brokers: Avatrade en Trade Republic.

Analysemethoden

Afhankelijk van uw voorkeur voor analysemethoden, kunt u worden ingedeeld in een van de volgende categorieën:

 • Technische handelaren: Zoals eerder vermeld, baseren technische handelaren hun beslissingen op technische analyse en grafieken. Kies een broker met uitgebreide technische analyse tools en real-time koersinformatie. Geschikte brokers: Zulutrade en Saxo Bank.

 • Fundamentele analisten: Zoals eerder vermeld, baseren fundamentele analisten hun beslissingen op de financiële gezondheid en groeipotentieel van bedrijven. Kies een broker met uitgebreide fundamentele analyse tools en toegang tot bedrijfsrapporten. Geschikte brokers: DEGIRO en Saxo Bank.

Onze aanbevelingen

Het kiezen van de juiste broker is de sleutel voor een succesvolle beleggingservaring. Houd rekening met uw type belegger, risicobereidheid, beleggingshorizon en voorkeuren bij het selecteren van een broker. Vergelijk kosten, diensten en beleggingsproducten van verschillende brokers en lees beoordelingen van andere beleggers. U kunt bijvoorbeeld de uitgebreide informatie en broker vergelijker van Strategisch Beleggen gebruiken om de beste broker voor uw situatie te vinden. Maak een weloverwogen beslissing en kies een broker die past bij uw wensen en behoeften, zodat u uw vermogen op een verantwoorde en effectieve manier kunt laten groeien.

Zoek de beste broker voor u!Vergelijk alle brokers Naar vergelijker

Veel gestelde vragen

Hoe kies ik de beste broker voor mijn beleggingsbehoeften?

Om de beste broker voor jouw beleggingsbehoeften te kiezen, is het belangrijk om rekening te houden met je type belegger, risicobereidheid, beleggingshorizon en voorkeuren. Vergelijk verschillende brokers op basis van kosten, diensten, beleggingsproducten en reputatie. Lees ook beoordelingen en ervaringen van andere beleggers om een weloverwogen beslissing te nemen.

Waar moet ik op letten bij het kiezen van een online broker?

Bij het kiezen van een online broker moet je letten op de volgende aspecten: kosten (transactiekosten, beheerkosten, valutakosten), diensten (klantenservice, educatieve bronnen, gebruiksvriendelijkheid), beleggingsproducten (aandelen, obligaties, ETF's, opties, CFD's), reputatie en betrouwbaarheid.

Hoe vergelijk ik verschillende brokers op kosten en diensten?

Om verschillende brokers op kosten en diensten te vergelijken, kun je gebruik maken van broker vergelijkingswebsites, zoals Strategisch Beleggen. Deze websites bieden een overzicht van kosten, diensten en beleggingsproducten van verschillende brokers. Daarnaast kun je ook de websites van brokers zelf bezoeken en hun tarieven en diensten met elkaar vergelijken.

Welke beleggingsproducten zijn belangrijk bij het kiezen van een broker?

De belangrijkste beleggingsproducten om te overwegen bij het kiezen van een broker zijn aandelen, obligaties, ETF's, beleggingsfondsen, opties en CFD's. Afhankelijk van je beleggingsstrategie en -horizon, kun je besluiten welke producten het meest relevant zijn voor jouw situatie en een broker kiezen die deze producten aanbiedt.

Wat zijn de belangrijkste factoren om te overwegen bij het selecteren van een broker?

De belangrijkste factoren om te overwegen bij het selecteren van een broker zijn kosten, diensten, beleggingsproducten, reputatie, betrouwbaarheid en gebruiksvriendelijkheid. Houd rekening met je persoonlijke beleggingsbehoeften en -voorkeuren om te bepalen welke factoren het meest belangrijk zijn voor jou en kies een broker die het beste aansluit bij jouw wensen en behoeften.

Disclaimer - Handelen brengt risico's met zich mee. Zet niet meer kapitaal op het spel dan u bereid bent te verliezen. In het verleden behaalde rendementen bieden geen garantie voor de toekomst. Dit is geen beleggingsadvies.
Sluiten [x]
Tijdelijke kans - Profiteer nu van kennis van anderen en start met traden in grondstoffen als gas, olie en granen via het social trading netwerk van Etoro >>
Start nu met beleggen in commodities of aandelen via het Social trading netwerk van Etoro >>
Toch nu direct starten met beleggen in grondstoffen of aandelen via het social trading platform van Etoro?