Social trading met Etoro

Waarom kiezen voor private banking?

Bent u groot vermogen bezitter? Dan kunt u ervoor kiezen dit geld te laten beheren door vermogensspecialisten bij een bank. Private banking is een individuele financiële dienstverlening, waarbij u een eigen contactpersoon krijgt toegewezen. Deze kan u bijvoorbeeld helpen bij het opzetten van een financieel plan, belastingzaken, bedrijfsovernames of nalatenschap. De juiste aanbieder voor private banking vindt u door alle private bankers te vergelijken in de brokervergelijker.

Beleggen met Degiro

Wat is private banking?

Private banking is een financiële dienstverlening die speciaal door banken gecreëerd is voor rijke particulieren. Hierbij wordt het vermogen van iemand beheerd door de bank in ruil voor een 'private', oftewel persoonlijke, dienstverlening. Met behulp van een persoonlijke financiële expert worden klanten bij private banking bijgestaan bij hun financiële zaken, zoals de investering in bedrijven, belastingen of inkomensstructurering en hebben zij voorrang bij allerlei zaken. Welke diensten u exact ontvangt bij private banking, is per bank verschillend.

In ruil voor deze persoonlijke dienstverlening krijgt de bank de beschikking over uw  vermogen. Het groot vermogen van particulieren is voor deze banken immers erg interessant, aangezien zij het geld bij beheer kunnen investeren en uitlenen. Op deze manier kunnen zij hun diensten uitbreiden en hiermee geld verdienen. Om dit mogelijk te maken, is private banking bij de meeste banken pas mogelijk met een besteedbaar vermogen van minimaal één miljoen euro. Bij enkele banken ligt deze ondergrens lager.

Private banking: keuze uit drie diensten

Wat private banking precies is en waaruit het bestaat, is per bank anders. Wanneer u in aanmerking komt voor private banking, dan is er doorgaans de keuze uit drie beleggingsdiensten:

1. Volledig vermogensbeheer: de bank krijgt volmacht over uw vermogen op basis van uw voorkeuren. Hierbij worden en beleggingen volledig op uw specifieke wensen afgestemd. Volledig vermogensbeheer is gecreëerd voor mensen die weinig of vrijwel geen tijd hebben om alle zaken rondom beleggen te onderhouden.
2. Adviserend beheer: de bank doet voorstellen over de beleggingen, waarvoor u alvorens akkoord moet geven voordat de investering daadwerkelijk wordt uitgevoerd. Adviserend beheer is een keuze goede keuze private banking wanneer u  weinig tijd heeft om te beleggen, maar wel de controle wilt bewaren over uw investeringen.
3. Eigenhandig beleggen: eigenhandig beleggen is veelal bedoeld voor vermogens onder de één miljoen euro. Hierbij belegt u zonder direct contact met uw vermogensbeheerder. Het beleggen gaat via digitale hulpmiddelen en informatie van de bank. Dit wordt ook wel 'execution only' genoemd.

Voordelen private banking

Bij private banking laat u uw geld beheren door de bank. In ruil hiervoor ontvangt u diverse diensten van de bank:

Kennis en expertise: het hebben van een groot vermogen kan op fiscaal vlak gecompliceerd zijn. Het is daarom fijn om over een vermogensbeheerder te beschikken die zo goed mogelijk advies geeft over alle financiële mogelijkheden en gevaren. De vermogensbeheerder beschikt immers over kennis en jaren aan expertise, waardoor zowel het beheer als het beleggen van uw geld in goede handen is.

Persoonlijk advies: aangezien het bezit van een groot vermogen diverse financiële voordelen als gevaren met zich meebrengt, is het fijn om hiervoor passend advies te krijgen. Dit is bij private banking mogelijk. De vermogensbeheerder brengt haar klant op de hoogte van de veranderlijke nationale en internationale regelgeving die van invloed kunnen zijn op het vermogen. Ook voor het afsluiten van een hypotheek of leningen wordt er op basis van het vermogen een passend advies gegeven. Zo weet u precies waar de financiële mogelijkheden voor u liggen. 

Aandachtspunten private banking

Het laten beheren van uw geld door private banking kent niet alleen voordelen, maar er zijn ook aandachtspunten waar u op moet letten wanneer u private banking overweegt:

Minimumbedrag: private banking is niet voor iedereen toegankelijk. De meeste banken hanteren immers een instaptarief van één miljoen euro. Er zijn echter een aantal banken die private banking aanbieden vanaf €250.000 of zelfs €100.000. Daarbij geldt dat de kosten voor de aangeboden diensten binnen private banking ook per bank kan verschillen.

Vertrouwen: private banking is gebaseerd op vertrouwen. U vertrouwt immers erop dat de bank goed zal omgaan met uw geld en daarbij komende beleggingen. Transparantie van een bank is daarom belangrijk. Dit is echter niet vanzelfsprekend. Aangezien veel private banks nog veel informatie voor zichzelf houden.
Starten met private banking

Wilt u graag uw vermogen beleggen? Dan start met private banking. Een passende private banking aanbieder vindt u eenvoudig door alle aanbieders in onze brokervergelijker te bekijken. Starten met private banking kan vervolgens direct.

Zoek de beste broker voor u!Vergelijk alle brokers Naar vergelijker

Veel gestelde vragen

Wat is private banking?

Private banking is een financiële dienstverlening speciaal ontwikkeld door banken voor vermogende particulieren. Vermogende mensen worden hier persoonlijk door een financieel expert bijgestaan in verschillende geldzaken. In ruil hiervoor beheerd de bank hun vermogen en kan de bank dit geld investeren of uitlenen. Private banking is doorgaans mogelijk van een geinvesteerd vermogen van minimaal één miljoen euro.

Welke soorten private banking zijn er?

De precieze diensten die private banking aan klanten levert, verschilt per bank. Over het algemeen zijn er drie verschillende beleggingsdiensten waaruit gekozen kan worden, namelijk volledig vermogensbeheer, adviserend beheer en eigenhandig beleggen.

Wat zijn de voordelen van private banking?

Bij private banking laat u uw geld beheren door de bank. In ruil hiervoor ontvangt u persoonlijk advies van een financieel adviseur. Deze helpt u bij geldzaken voor vermogende particulieren, zoals investeringen, nalatenschap of belastingen. Bovendien beschikt deze expert over kennis en expertise, waardoor zowel het beheer als het beleggen van uw geld in goede handen is.

Disclaimer - Handelen brengt risico's met zich mee. Zet niet meer kapitaal op het spel dan u bereid bent te verliezen. In het verleden behaalde rendementen bieden geen garantie voor de toekomst. Dit is geen beleggingsadvies.
Sluiten [x]
Tijdelijke kans - Profiteer nu van kennis van anderen en start met traden in grondstoffen als gas, olie en granen via het social trading netwerk van Etoro >>
Start nu met beleggen in commodities of aandelen via het Social trading netwerk van Etoro >>
Toch nu direct starten met beleggen in grondstoffen of aandelen via het social trading platform van Etoro?