Technische analyse

Een technische analyse betreft het bestuderen van grafieken van historische aandelenkoersen gecombineerd met informatie uit de markt met als doel toekomstige koersen in de effectenmarkt te kunnen voorspellen. Men gebruikt technische analyses vooral om de toekomstige waarde van aandelen op korte termijn te voorspellen. Vaak is bij een technische analyse de AEX index van belang.

Wat is een technische analyse?

Bij een technische analyse probeert men patronen te ontdekken. Hierbij zoeken ze geen oorzaken of verklaringen voor deze ontwikkelingen; dit wordt bij een fundamentele analyse gedaan. Binnen de technische analyse zijn er twee hoofdstromingen te onderscheiden: de visuele analyse en de kwantitatieve analyse. Bij de visuele zoekt men vooral naar trends en koerspatronen, terwijl bij een kwantitatieve analyse vooral gebruik wordt gemaakt van indicatoren en handelssystemen.

Waarom een technische analyse uitvoeren?

Wanneer je gaat beleggen kan een technische analyse meer zekerheid bieden. Het is aangetoond dat het gebruik van technische indicatoren de accuraatheid van koersvoorspellingen sterk kunnen verbeteren. Dit is uitermate belangrijk bij de timing van een beleggingsbeslissing. Een voordeel van een technische analyse boven een fundamentele analyse is dat er ook gegevens op korte termijn beschikbaar zijn. Door de korte termijn gegevens speelt de `self-fulfilling prophecy` een grote rol. Mensen zullen denken dat ze op een bepaalde manier dienen te handelen door de technische analyse en zullen dat ook zo doen, wat er toe zal leiden dat de koers ook daadwerkelijk in die richting gaat.

Zoek de beste broker voor u!Vergelijk alle brokers Naar vergelijker
Disclaimer - Handelen brengt risico's met zich mee. Zet niet meer kapitaal op het spel dan u bereid bent te verliezen. In het verleden behaalde rendementen bieden geen garantie voor de toekomst. Dit is geen beleggingsadvies. De prijzen van cryptovaluta kunnen sterk fluctueren. Daarom passen cryptovaluta niet bij alle beleggers. De handel in cryptovaluta staat niet onder toezicht van enige regelgevende EU-instantie.
Sluiten [x]
Tijdelijke aanbieding - Profiteer nu van deze DeGiro Actie!
Zelf beleggen bij DeGiro - ook voor uw pensioen een goede keuze!
Toch nu direct starten met beleggen bij DEGIRO?