Social trading met Etoro

Technische analyse

Een technische analyse betreft het bestuderen van grafieken van historische aandelenkoersen gecombineerd met informatie uit de markt met als doel toekomstige koersen in de effectenmarkt te kunnen voorspellen. Een technical trader gebruikt technische analyses vooral om de toekomstige waarde van aandelen op korte termijn te voorspellen. Vaak is bij een technische analyse de AEX index van belang.

Snel beginnen met handelen? Dit zijn onze top broker keuzes:
Bekroonde klantenservice Diverse geavanceerde handelsplatformen & Uitgebreide investeringsmogelijkheden Trainingsmogelijkheden zodat u snel kunt leren hoe u de handelsdiensten van FXFlat optimaal gebruikt U kunt al vanaf 200 euro een account openen
Onze score
Zeer betrouwbaar Mogelijkheid om andere gebruikers te kopi�ren Gebruiksvriendelijke interface Actieve community
Onze score
81% van particuliere handelaren verliest geld bij het handelen in CFD's met deze dienstverlener. Ga na of u begrijpt hoe CFD's werken en overweeg of u zich het hoge risico voor verlies van uw geld kunt veroorloven.
Lage kosten Veel rapportagemogelijkheden Online begeleiding voor (grote) traders
Onze score
Platform is relatief gemakkelijk in gebruik U kunt razendsnel een rekening openen bij deze broker Toegang tot veel internationale markten, wereldwijd
Onze score
Let op: beleggen gaat gepaard met risico’s, u kunt uw inleg (deels) verliezen.

Wat is een technische analyse?

Bij een technische analyse probeert de trader patronen te ontdekken. Hierbij worden oorzaken of verklaringen voor ontwikkelingen buiten beschouwing gelaten; dit wordt bij een fundamentele analyse gedaan. Binnen de technische analyse zijn er twee hoofdstromingen te onderscheiden: de visuele analyse en de kwantitatieve analyse. Bij de visuele zoekt men vooral naar trends en koerspatronen, zoals bijvoorbeeld een chartanalyse van de AEX. Bij een kwantitatieve analyse vooral gebruik wordt gemaakt van indicatoren en handelssystemen.

Waarom een technische analyse uitvoeren?

Wanneer u gaat beleggen, kan een technische analyse meer zekerheid bieden. Het is aangetoond dat het gebruik van technische indicatoren de accuraatheid van koersvoorspellingen sterk kunnen verbeteren. Dit is uitermate belangrijk bij de timing van een beleggingsbeslissing. Veel beleggingsadviesbureau's maken daarom gebruik van deze analyse. Precies de reden waarom een gedegen keuze voor uw online broker ook van belang is. Sommige brokers bieden via hun trading software namelijk ook uitgebreide technische analyse mogelijkheden. Brokers als FXFlat en Saxo Bank bieden hier een veel uitgebreider pakket dan brokers die bij particulieren vaak populair zijn door de lage kosten. Denk hierbij aan brokers als DEGIRO, E toro of Bux Zero. Een voordeel van een technische analyse boven een fundamentele analyse is dat er ook gegevens op korte termijn beschikbaar zijn. Door de korte termijn gegevens speelt de `self-fulfilling prophecy` een grote rol. Mensen zullen denken dat ze op een bepaalde manier dienen te handelen door de technische analyse en zullen dat ook zo doen, wat er toe zal leiden dat de koers ook daadwerkelijk in die richting gaat.

Beleggen met Degiro
Zoek de beste broker voor u!Vergelijk alle brokers Naar vergelijker
Disclaimer - Handelen brengt risico's met zich mee. Zet niet meer kapitaal op het spel dan u bereid bent te verliezen. In het verleden behaalde rendementen bieden geen garantie voor de toekomst. Dit is geen beleggingsadvies.
Sluiten [x]
Tijdelijke kans - Profiteer nu van kennis van anderen en start met traden in grondstoffen als gas, olie en granen via het social trading netwerk van Etoro >>
Start nu met beleggen in commodities of aandelen via het Social trading netwerk van Etoro >>
Toch nu direct starten met beleggen in grondstoffen of aandelen via het social trading platform van Etoro?