Binck fundcoach

Vanguard

Vanguard kan gezien worden als een van 's werelds grootste ETF aanbieders. De belegger is als het ware eigendom van beleggers die besluiten in de fondsen van Vanguard te beleggen. Deze iets wat unieke constructie zorgt ervoor dat Vanguard niet te maken krijgt met aandeelhouders die uitsluitend winst willen genereren. De eigenaren van Vanguard zijn namelijk tevens de beleggers die de fondsen van Vanguard 'beheren'. Door middel van deze unieke constructie kunnen kosten voordelig laag worden gehouden.

Snel beginnen met handelen? Dit zijn onze top broker keuzes:
Top beleggingsplatform Stabiele bank met goede klantenservice gebruiksgemak en de toegankelijkheid
Onze score
Bekroonde klantenservice Diverse geavanceerde handelsplatformen & Uitgebreide investeringsmogelijkheden Trainingsmogelijkheden zodat u snel kunt leren hoe u de handelsdiensten van FXFlat optimaal gebruikt U kunt al vanaf 200 euro een account openen
Onze score
Platform is relatief gemakkelijk in gebruik U kunt razendsnel een rekening openen bij deze broker Toegang tot veel internationale markten, wereldwijd
Onze score
Let op: beleggen gaat gepaard met risico’s, u kunt uw inleg (deels) verliezen.
Lage kosten Veel rapportagemogelijkheden Online begeleiding voor beginners
Onze score
Geavanceerd handelsplatform Meer dan 100 beurzen wereldwijd
Onze score

De markt van Vanguard

Naast het beheren van indexbeleggen en beleggingsfondsen is Vanguard inmiddels ook actief in het beleggen in ETF producten. In eerste instantie dacht Vanguard dat de ETF aanbieders een bedreiging zouden zijn voor de beleggingsfondsen. Echter kwam men er al snel achter dat de ETF producten veel gelijkenissen kende met de producten in de vorm van de eigen beleggingsfondsen. Zodoende kon men snel goede en bruikbare ETF's ontwikkelen voor haar klanten. Een groot voordeel hierin was dat Vanguard haar klanten hierdoor niet 'opnieuw' hoefde te overtuigen. Hierdoor won ook de ETF afdeling van Vanguard snel aan populariteit. Mede hierdoor behoort Vanguard nu tot een van de grootste aanbieders binnen zowel de ETF als beleggingsfondsen markt.

De historie van Vanguard

De historie van de Vanguard Group uit Pennsylvania is toch wel enigszins opmerkelijk te noemen. De oprichter van Vanguard, John Bogle had namelijk een goede functie bij de Wellington Management Company, een aanbieder van onder andere beleggingsfondsen. Hier kwam verandering in toen Bogle een grote financiële blunder maakte. Deze blunder leidde er toe dat Bogle op een zijspoor terecht kwam. Na verloop van tijd kreeg hij alsnog de mogelijkheid om een nieuw beleggingsfonds op te starten. Vanwege zijn iets wat ongelukkige verleden ontstond er zodoende een beleggingsfonds dat een index zou gaan volgen, maar geen moeite zou gaan nemen om de index te verslaan. Hiermee was de geboorte van indexbeleggen een feit.

Enkele weetjes over Vanguard!

Hieronder volgen enkele kenmerkende weetjes over Vanguard:

  • Vanguard legt de focus met name op de Verenigde Staten.
  • Vanguard is nadrukkelijk actief in de markt van beleggingsfondsen als in de markt van ETF producten.
  • De naam van Vanguard is gebaseerd op de HMS Vanguard, een schip dat toebehoort tot de Britse zeemacht.
Beleggen met Degiro
Zoek de beste broker voor u!Vergelijk alle brokers Naar vergelijker
Onze top brokers
Disclaimer - Handelen brengt risico's met zich mee. Zet niet meer kapitaal op het spel dan u bereid bent te verliezen. In het verleden behaalde rendementen bieden geen garantie voor de toekomst. Dit is geen beleggingsadvies.
Sluiten [x]
Profiteer nu van de laagste tarieven van Nederland!
Zelf beleggen bij DeGiro - Nu met de laagste tarieven van Nederland!
Toch nu direct starten met de laagste tarieven voor beleggen bij DEGIRO?