Social trading met Etoro

Beleggen in sprinters

Sprinters kennen de nodige gelijkenissen met producten als turbo's en speeders. De reden voor de verschillende benamingen voor het product ligt in het feit dat elke aanbieder zijn eigen naam aan het product heeft gegeven. Sprinters zijn uitgegeven door ING en staan dan ook beter bekend als ING sprinters. Iedere aanbieder hanteert een andere naam, maar het product kent telkens vrijwel dezelfde strekking. De producten beschikken namelijk allemaal over een hefboom die ervoor zorgt dat zowel stijgingen als dalingen een groter effect hebben vanwege de hefboom. De handel in sprinters is mogelijk met tal van verschillende beleggingsproducten. Denk hierbij aan zaken als aandelen, indices, valuta's, obligaties, beleggingsfondsen en grondstoffen. Ontdek de opties met ING sprinters op Strategisch Beleggen!

Snel beginnen met handelen? Dit zijn onze top broker keuzes:
Lage kosten en commissies Gebruiksvriendelijk platform Internationale markttoegang Uitgebreide educatieve bronnen
Onze score
Let op: beleggen gaat gepaard met risico’s, u kunt uw inleg (deels) verliezen.
Bekroonde klantenservice Diverse geavanceerde handelsplatformen & Uitgebreide investeringsmogelijkheden Trainingsmogelijkheden zodat u snel kunt leren hoe u de handelsdiensten van FXFlat optimaal gebruikt U kunt al vanaf 200 euro een account openen
Onze score
Geavanceerde handelsplatformen Uitgebreide beleggingsproducten Educatieve bronnen Uitstekende klantenservice
Onze score

ING sprinters: voor wie zijn sprinters geschikt?

Sprinters zijn voornamelijk geschikt voor beleggers die veelvuldig actief zijn in de beleggingswereld en tevens beschikken over de nodige dosis ervaring. Wanneer u besluit om te gaan beleggen in sprinters dient u zich tevens bewust te zijn van de mogelijke risico's die u loopt wanneer u belegt met sprinters. Daarnaast dient u zichzelf met regelmaat te verdiepen in de complexe werking van sprinters, de handelswijze en het handelsplatform waarop sprinters verhandeld worden. Op deze manier creëert u optimaal inzicht in de mogelijke risico's die gepaard gaan met de handel in sprinters.

ING sprinters: voor wie zijn sprinters niet geschikt?

Sprinters zijn minder geschikt voor mensen die besluiten te gaan beleggen met als doel om op de lange termijn vermogensopbouw te realiseren. Daarnaast is het onverstandig om met sprinters te werken wanneer u over onvoldoende kennis op het gebied van hefboomproducten beschikt. Wanneer u met zo min mogelijk risico wenst te beleggen kunt u beter afzien van het gebruik van sprinters.

Short & long te werk gaan

Net als turbo's beschikken ook sprinters over een short en long werking. Deze werking is bij sprinters geheel hetzelfde als bij turbo's. Verwacht u een koersdaling van één van uw onderliggende waardes? Speel hier dan op in door middel van sprinters short. Dit vanwege het feit dat bij een daling van de onderliggende waarde, de sprinter short stijgt. Dankzij dit type sprinter kan er worden ingespeeld op mogelijke dalingen in zowel aandelen, indices, valuta's, obligaties, beleggingsfondsen en grondstoffen.
Een long sprinter daarentegen kan van pas komen zodra u een stijging verwacht van de onderliggende waarde. Bij een long sprinter is er namelijk sprake van een evenredige stijging van zowel de sprinter long als de onderliggende waarde. De stijging hierbij wordt door de hefboom bepaalt.

Stoploss voor meer zekerheid

De meeste sprinters beschikken over een stoploss. Dit stoploss mechanisme is een order een belegging te verkopen wanneer de koers van onderliggende waarde onder een vooraf afgesproken prijs zakt. Deze stoploss zorgt hiermee dat u nooit meer geld verliest dan dat u bij aanvang van de belegging in sprinters heeft geïnvesteerd. Er zijn ook ING sprinters zorgen stoploss bescherming. Het gaat hierbij vaak om sprinters met een hoge hefboom. Hierbij loopt u meer risico op verlies van uw kapitaal.

Beleggen in sprinters

ING sprinters zijn beursgenoteerd en vrij verhandelbaar op de aandelenbeurs. Het is daarom niet noodzakelijk om een beleggersrekening bij ING te openen. Zo kunt u eenvoudig via een online broker starten met beleggen in sprinters. De broker is een tussenpersoon of platform waarmee het mogelijk is te beleggen. Wanneer u wilt beleggen in sprinters is het zaak om een keuze te maken voor een broker. Bekijk onze broker vergelijking en verdiep u in de voordelen en nadelen van elke specifieke broker. De vergelijking werkt heel prettig, doordat u gebruik kunt maken van verschillende filters. Maak uw keuze en start met beleggen.

Beleggen met Degiro
Zoek de beste broker voor u!Vergelijk alle brokers Naar vergelijker
Disclaimer - Handelen brengt risico's met zich mee. Zet niet meer kapitaal op het spel dan u bereid bent te verliezen. In het verleden behaalde rendementen bieden geen garantie voor de toekomst. Dit is geen beleggingsadvies.
Sluiten [x]
Tijdelijke kans - Profiteer nu van kennis van anderen en start met traden in grondstoffen als gas, olie en granen via het social trading netwerk van Etoro >>
Start nu met beleggen in commodities of aandelen via het Social trading netwerk van Etoro >>
Toch nu direct starten met beleggen in grondstoffen of aandelen via het social trading platform van Etoro?