Social trading met Etoro

Waarom beleggen in alternatieve producten?

Beleggen in alternatieve producten is een andere manier van investeren dan beleggen in standaard aandelen of obligaties. Alternatieve beleggingen in bijvoorbeeld vastgoed of hedgefondsen zijn niet beïnvloedbaar door koersontwikkelingen en wijken hiermee af van de traditionele beleggingsstrategieën. Het kan een interessant hoog rendement opleveren tegen een lager risico. Beleggen in alternatieve producten is daarom met name aantrekkelijk voor beleggers die op zoek zijn naar een rendement dat niet afhankelijk is van de steeds verder verlagende rente.

Beleggen met Degiro

Alternatieve beleggingen: laag risico, hoog rendement?

Beleggen in alternatieve beleggingen is in opkomst nu de standaard beleggingsproducten onder druk staan. Er wordt dan gekeken naar manieren om toch een vermogen in stand te houden en een gewenst rendement te blijven behalen. Het is daarbij de kunst om niet te kiezen voor risicovolle producten, maar alternatieven te vinden waarbij het risico lager is. Denk hierbij aan investeringen in zaken zoals vastgoed, private equity (niet-beursgenoteerde bedrijven), hedgefondsen, infrastructuur en gestructureerde producten, maar ook aan beleggen in materiële zaken, zoals bijvoorbeeld whisky, wijn, oldtimers en kunst. De materiële zaken zijn vaak voorbestemd voor specifieke liefhebbers en kenners. 

Voorbehouden aan ervaren en vermogende beleggers

Voorbeelden van beleggingen die een dergelijke tussenvorm bieden, relatief laag risico en toch een redelijk hoog rendement, zijn gestructureerde producten, zoals notes. Ook beleggen in vastgoed, bijvoorbeeld het kopen en verhuren van woningen en winkelpanden, of beleggen in private equity, de niet-beursgenoteerde bedrijven kunnen interessant zijn. Beleggen in alternatieve beleggingen is niet voor iedereen weggelegd. Het is zeer zeker niet voor de startende belegger, maar eerder iets voor de gevorderde belegger. Daarnaast worden er bij alternatieve beleggingen in de regel grotere investeringen gevraagd. Daarmee zijn ze vrijwel automatisch voorbehouden aan de vermogende beleggers. Zij beschikken over de financiële middelen en zij kunnen een grote investering gemakkelijker voor langere termijn missen met het vooruitzicht op een hoger rendement.

Hulp van een specialist niet onverstandig

Daarnaast is de markt voor alternatieve beleggingen moeilijk toegankelijk en informatie hierover is vaak schaars. Bovendien is het zo dat er andere spelregels gelden ten opzichte van de reguliere aandelenmarkt en dat vraagt al bijna automatisch om de hulp en expertise van een specialist. 

Wanneer u interesse hebt in alternatieve producten en nog niet weet waar dan te beginnen: Wat wilt u zelf als belegger? Wat is uw doel? Welk rendement wilt u behalen? Hoeveel risico's bent u bereid om te nemen? Vervolgens is het belangrijk om eventueel een adviseur in de hand te nemen en de juiste producten te kiezen die passen bij de persoonlijke wensen en doelen. Zo kunnen ze een goede aanvulling zijn op de bestaande beleggingsportefeuille.

Soorten alternatieve beleggingen

Alternatieve beleggingen zijn beleggingen in beleggingsproducten anders dan de traditionele aandelen, obligaties en cash, of beleggingen die afwijken van traditionele methodes, zoals long of short strategieën. Er zijn dan ook veel alternatieve beleggingen waaruit gekozen kan worden. Deze investeringen worden in vier verschillende categorieën ondergebracht, namelijk real assets, hedgefondsen, private equity en cryptocurrency. Door de diversiteit aan alternatieve beleggingen, is het mogelijk gespreid te investeren. Dit levert, in tegenstelling tot het beleggen in aandelen, een hoger rendement op. Het beleggen in alternatieve producten is daarom uitermate geschikt voor de belegger die graag tegen een gespreid risico investeert met het oog op een bovengemiddeld rendement.

Is beleggen in alternatieve producten iets voor u?

Beleggen in alternatieve producten is het investeren zonder de invloed van de koers. Hiermee zijn alternatieve beleggingen een goede manier om uw beleggingsportefeuille te spreiden én een hoog rendement te verkrijgen. Bent u geïnteresseerd in het beleggen in alternatieve producten? Kies de juiste broker en start met alternatieve beleggingen. Zoek een passende broker met onze broker vergelijker en start direct met beleggen.

Zoek de beste broker voor u!Vergelijk alle brokers Naar vergelijker
Disclaimer - Handelen brengt risico's met zich mee. Zet niet meer kapitaal op het spel dan u bereid bent te verliezen. In het verleden behaalde rendementen bieden geen garantie voor de toekomst. Dit is geen beleggingsadvies.
Sluiten [x]
Tijdelijke kans - Profiteer nu van kennis van anderen en start met traden in grondstoffen als gas, olie en granen via het social trading netwerk van Etoro >>
Start nu met beleggen in commodities of aandelen via het Social trading netwerk van Etoro >>
Toch nu direct starten met beleggen in grondstoffen of aandelen via het social trading platform van Etoro?