Social trading met Etoro

Waarom beleggen in hefboom producten als CFD's, speeders en turbo's?

Gedurende het beleggen kunt u ervoor kiezen om een hefboom toe te passen. Hefbomen zijn er in diverse soorten en maten, te weten: CFD's, speeders en turbo's. Onderling is er sprake van kleine verschillen. Ondanks deze verschillen dient iedere hefboom voor hetzelfde doel: het mogelijk maken om met een klein bedrag een grote investering te realiseren. Op deze manier kunt u volop profiteren van koersschommelingen. Dit wordt mogelijk gemaakt door het verhoudingsgetal waar een hefboom mee werkt. Een hefboom kan bijvoorbeeld als volgt worden weergeven: 1:40. Middels dit verhoudingsgetal wordt de multiplier weergegeven, in dit geval 40. In het geval van het door ons genoemde voorbeeld is iedere 'los' ingebrachte euro, 40 euro waard. Op deze manier kunt u met behulp van de hefboom grotere investeringen doen. Dit kan zowel op korte als lange termijn erg winstgevend zijn.

Beleggen met Degiro

Hoe kunt u gebruik maken van een hefboom?

U heeft inmiddels al een redelijk beeld van hoe de werking van een hefboom gaat. Maar hoe kunt u er nu gebruik van maken? Bij een online broker kunt u gebruikmaken van een hefboom en in feite gaat de toepassing van deze hefboom vrijwel in zijn geheel automatisch. Zoals reeds vermeldt krijgt u de beschikking over een vermogen dat, afhankelijk van de hefboom en multiplier, groter is dan uw daadwerkelijke inleg. De online broker staat garant voor het vermogen dat door middel van de hefboom gerealiseerd wordt. Zodoende kunt u de hefboom als het ware vergelijken met een lening. De broker financiert namelijk grotendeels uw belegging. Op het moment dat de belegging vervolgens gesloten wordt, zal de winst of het verlies worden verrekend met het door u ingebrachte beginsaldo. Vergelijk het aanbod brokers snel en eenvoudig in de vergelijker van Strategisch-beleggen!

Ontdek de voordelen van de hefboom

Door gebruik te maken van een hefboom heeft u de mogelijkheid om met een klein vermogen een grotere investering te laten plaatsvinden. Daarnaast is het eenvoudiger om te speculeren op kleine koerswijzigingen. Dankzij een hefboom kunt u immers meer verdienen aan een kleine stijging. Het actief beleggen wordt met een hefboom op deze manier vele malen interessanter.

Zijn er risico's verbonden aan een hefboom?

Het gebruikmaken van een hefboom brengt ook de nodige risico's met zich mee. Zoals reeds besproken kan een inleg een hogere winst maken bij een succesvolle koersstijging. Echter zorgt dit er tegelijkertijd voor dat bij een negatieve koersdaling sprake is van een groter verlies. Op deze manier kan dus geconcludeerd worden dat een hefboomeffect twee verschillende kanten heeft. Door hier voldoende van bewust te zijn kunt u hier verantwoord mee omgaan. Zodoende is het af te raden om met name in de beginfase gebruik te maken van een hoge hefboom. Pas wanneer u de nodige kennis en ervaring met betrekking tot beleggen hebt weten te vergaren kan het gebruik van een hefboom pas echt een succesvolle werking gaan hebben bij uw beleggingen.

Risico's indammen via stop loss niveau

Om risico's in te dammen, is het mogelijk voor een belegger om gebruik te gaan maken van een stop loss. Letterlijk betekent dit "stop de verliezen" en dat is wat het ook doet. Dat werkt als volgt: het stop loss-niveau wordt ingesteld en is vaak gelijk aan het financieringsniveau. Het financieringsniveau verschilt per hefboomproduct. Zodra de koers van de onderliggende waarde daalt tot het stop loss-niveau dan is dat het moment waarop de bank zal overgaan tot het verkopen van het aandeel. U als belegger krijgt dan de eeventuele restwaarde terug. Restwaarde is nog voorhanden indien er verlies ontstond, maar dit verlies nog niet zó groot eas dat er niets meer over was. Op deze manier zorgt de bank ervoor dat dat u wordt behoedt voor nog grotere verliezen. Het nadeel van het inbouwen van een risicobeperkende maatregel als een stop loss is dt de bank bij het bereiken van het stop loss-niveau automatisch zal overgaan tot het verkopen. Stel dat de waarde net na het bereiken van het stop loss-bniveau alweer zou zijn gaan stijgen (misschien wel tot een recordhoogte) dan heeft u daar als belegger niets meer aan, want de bank heeft al verkocht. Zo kan een beschermende maatregel ook weer een averechts effect tot stand brengen.

Zoek de beste broker voor u!Vergelijk alle brokers Naar vergelijker
Disclaimer - Handelen brengt risico's met zich mee. Zet niet meer kapitaal op het spel dan u bereid bent te verliezen. In het verleden behaalde rendementen bieden geen garantie voor de toekomst. Dit is geen beleggingsadvies.
Sluiten [x]
Tijdelijke kans - Profiteer nu van kennis van anderen en start met traden in grondstoffen als gas, olie en granen via het social trading netwerk van Etoro >>
Start nu met beleggen in commodities of aandelen via het Social trading netwerk van Etoro >>
Toch nu direct starten met beleggen in grondstoffen of aandelen via het social trading platform van Etoro?