Social trading met Etoro

Scalable Capital review

Onze beoordeling over Scalable Capital:

Scalable Capital is een van oorsprong Duitse online broker en is sinds september 2022 ook actief in Nederland. Echter is deze online aanbieder van beleggingsdiensten zeker geen nieuwkomer op de markt. Het bedrijf is in 2014 opgericht in Duitsland en is actief in Duitsland, Spanje, Oostenrijk, Frankrijk, Italië en nu dus ook in Nederland. Scalable heeft op het moment ruim 600.000 klanten en meer dan 10 miljard euro in activa onder haar beheer. Scalable Capital wil Nederland nu ook veroveren met de lage kosten voor trades en gebruiksvriendelijkheid van de website en app, wat deze broker wellicht ook aantrekkelijk maakt voor beginnende beleggers. Met het “Free Broker” account kunt u in meer dan 750 Prime ETF's  en spaarplannen handelen zonder orderkosten. Of deze broker met dit aanbod een goede keuze voor u kan zijn, vertellen wij u in deze review.

Bekijk deze broker Let op! Er zijn risico's verbonden aan beleggen.
Let op: screenshot alleen ter illustratie
Inhoud Voor- en nadelen Onze beoordeling Veel gestelde vragen Specificaties Gebruikerservaringen
Bekijk deze broker Let op! Er zijn risico's verbonden aan beleggen. Beleggen in aandelen via Etoro
Onze beoordeling over Scalable Capital
Eindoordeel 7.63
⭐ Scalable Capital Bekijk deze broker
Platform & Tools 9
Commissies en kosten 8
Beleggingsmogelijkheden 7
Klantenservice 7
Gebruiksgemak 8
Storten & uitbetaling 8
Educatie 6
Mobiel beleggen 8
Voordelen
Gratis account met commissie-vrij handelen in spaarplannen en ETF's (Prime ETF's vanaf €250 orderwaarde) Eenvoudige en veilige software Volledig Nederlandstalige website en klantenservice Uitgebreid en divers aanbod aan handelsproducten
Nadelen
24/7 handelen is niet beschikbaar Geen mogelijkheid om zelf fracties te kopen

Handelsplatform

Het handelsplatform van Scalable Capital is duidelijk gericht op lange termijn beleggers. Het trading platform is gebruiksvriendelijker dan vele andere handelsplatformen van Nederlandse brokers, zoals Saxo Bank of Mexem. Dit betekent echter niet dat het platform weinig mogelijkheden biedt aan beleggers. U krijgt met ieder account toegang tot dynamische en real-time grafieken, waarmee u de koersontwikkelingen op de voet kunt bijhouden. Ook kunt u prijs alerts instellen om push notificaties te krijgen wanneer een prijsniveau bereikt is. En met de innovatieve Smart Predict functie ziet u real-time verwachtingen van de waarschijnlijkheid dat een limiet- of stoporder het volgende uur zal worden uitgevoerd. Deze functie is gebaseerd op machine learning en werkt de kansen in real-time bij wanneer uw gewenste prijs verandert of als er koersbewegingen zijn met betrekking tot het effect. De online broker is bovendien beschikbaar op allerlei platformen via de website of de iOS of Android app en u kunt tussen 8 uur 's ochtends en 10 uur 's avonds handelen.

Scalable Capital biedt drie voordelige commissie modellen aan: FREE Broker, PRIME Broker en PRIME Broker Flex.

Met het FREE Broker account betaalt u €0 per maand. U kunt met dit account commissie-vrij handelen in meer dan 750 Prime ETF's (vanaf €250 orderwaarde) en ETF- en aandelenspaarplannen. Bovendien kunt u investeren in talloze wereldwijde ETF's voor slechts €0,99 per transactie. Smart Predict is echter niet beschikbaar via dit account.

Het PRIME Broker account kost €2,99 per maand en deze kosten betaalt u jaarlijks. U kunt dit account de eerste 3 maanden gratis gebruiken. Dit account biedt alle features van het FREE Broker account plus de mogelijkheid om aandelen te kopen zonder orderkosten (vanaf €250 orderwaarde). Met dit account heeft u tevens toegang tot de Smart Predict mogelijkheid en zijn de spreadkosten voor cryptovaluta lager.

Ten slotte kunt u ook kiezen voor Prime Broker Flex. Dit account kost €4,99 per maand, maar u kunt dit bedrag maandelijks betalen. Het account is dan ook maandelijks opzegbaar. Daarbij krijgt u uiteraard alle features van het PRIME Broker account.

Handels- en beleggingsmogelijkheden

Scalable Capital is gespecialiseerd in ETF's. De online broker biedt dan ook verscheidene mogelijkheden op het gebied van beleggen in ETF's. U kunt bijvoorbeeld investeren op de lange termijn met ETF-spaarplannen. U kunt ervoor kiezen om gratis te handelen in ruim 750 Prime ETF's van Invesco, iShares en Xtrackers. Wilt u liever in andere ETF's handelen? Dan kiest u uit meer dan 1800 ETF's uit de toonaangevende categorieën: Wereldwijde ETF's, Europese ETF's, Duurzame ETF's en Opkomende Markten ETF's.  

U kunt ook handelen in de fondsen, aandelen en crypto-ETP's die verhandeld worden via Gettex of Xetra. U heeft keuze uit meer dan 2.000 fondsen en meer dan 7.000 wereldwijde aandelen. Investeren in crypto is mogelijk in de meest gebruikelijke crypto-currencies, zoals Bitcoin, Ethereum en Litecoin, maar ook in enkele bijzondere cryptomunten die u niet bij veel vergelijkbare  brokers zult tegenkomen. U kunt bijvoorbeeld denken aan Uniswap, Cardano, Tezos en Cosmos (ATOM). Bovendien kunt u in de Scalable Broker aandelen op naam kopen. De Duitse Baader Bank behandelt de registratie dan. Ten slotte kunt u in de Scalable Capital Broker beleggen in ETC's die beleggen in fysiek goud, waarmee u dus toegang krijgt tot beleggingen in de goudmarkt.

De orderkosten via Gettex bedragen €0 voor PRIME ETF's bij een orderwaarde vanaf €250. Voor alle andere orders via Gettex tot €250 betaalt u €0,99 per transactie als u het FREE Broker account heeft en €0 als u een Prime Broker of Prime Broker Flex account heeft. De orderkosten bij orders onder €250 (vanaf €0) bedragen altijd €0,99. Als u handelsproducten koopt via Xetra, bedragen de kosten altijd €3,99 per transactie. Daarnaast betaalt u via Xetra handelsplatformkosten van 0,01%, welke minimaal €1,50 bedragen. De spreadtoeslag op crypto-ETP's bedraagt 0,99% via het FREE Broker account en 0,69% via de andere accounts.

De handelsproducten zijn over het algemeen zeer voordelig. Zo is Scalable bijvoorbeeld gemiddeld goedkoper dan DEGIRO. Ook concurreert Scalable op het gebied van aanbod, met een groter portfolio aan handelsproducten dan bijvoorbeeld BUX. Vooral voor niche ETF's, zoals L&G Multi-Strategy Enhanced Commodities, Lyxor Core MSCI Japan en Amundi Physical Gold en niche aandelen, zoals Zalando, Siemens, Puma en Meta Platforms Inc. bent u bij Scalable aan het juiste adres.

Extra Rente via PRIME+ Broker Account

Scalable Capital houdt zich niet alleen bezig met het verstrekken van de meest optimale investeringsmogelijkheden voor hun klanten, maar biedt ook aantrekkelijke rentetarieven via het PRIME+ Broker-account. Met dit account ontvangen beleggers een aantrekkelijke rente op hun inleg, waarbij het rentebedrag gekoppeld is aan de hoogte van de inleg. Hier geldt: hoe hoger de inleg, hoe hoger de rente die je als belegger ontvangt. Zo kunnen klanten met bijvoorbeeld een inleg van meer dan €250.000 een jaarlijkse rente van tot wel 0,75% ontvangen. Buiten dat, is de rente bij Scalable Capital variabel en wordt deze op dagelijkse basis berekend en maandelijks uitbetaald.

 

Momenteel heeft Scalable Capital een aantrekkelijke actie lopen waarbij beleggers een nog hogere rente kunnen ontvangen op hun inleg. Klanten die tussen nu en het einde van de lopende actieperiode besluiten om geld te investeren of over te boeken, komen in aanmerking om te profiteren van deze extra rente. Dit maakt het beleggen via Scalable Capital's PRIME+ Broker-account nog aantrekkelijker. Let wel op dat aanbiedingen en actieperioden kunnen varieren. Raadpleeg voor actuele informatie en voorwaarden de website van Scalable Capital: website link.

Vestigingsland: Duitsland
Adres: Scalable Capital GmbH Seitzstraße 8e, 80538 München
Telefoon: +31 85 107 1616
Bestaat sinds: 2014
Regulatie: -
Gratis demo: Nee
Minimum storting: €1

Betrouwbaarheid van Scalable Capital

Ofschoon Scalable een nieuwkomer is op de Nederlandse markt, heeft deze online broker al ruim 8 jaar ervaring in Duitsland. Scalable Capital staat onder het toezicht van BaFin, de Duitse toezichthouder op het gebied van financiële markten. Tevens heeft Scalable een samenwerking met de Duitse bank Baader Bank. De broker is actief in 6 landen en heeft ruim 600.000 klanten.

De activa die u heeft verkregen, behoort niet tot gemachtigd bezit van Scalable Capital. Mocht Scalable failliet gaan, dan krijgt u uw activa dus terug. In het geval dat de partnerbanken van Scalable failliet gaan, is tot €100.000 van het vermogen op uw bewaarrekening beschermd door de wettelijke depositobescherming van het Compensatiestelsel van Duitse Banken. Boven de €100.000  is een bepaald bedrag beschermd door het depositobeschermingsfonds van de Vereniging van Duitse Banken. Hiermee positioneert Scalable Capital zich als een zeer betrouwbare broker met een uitstekende marktpositie en indrukwekkende geschiedenis.

ETF's

Scalable Capital heeft zich gespecialiseerd in het aanbieden van diverse ETF's. Een van de meest opvallende mogelijkheden is het investeren in een ETF-spaarplan. U kunt al investeren in een ETF-spaarplan vanaf €1 per maand en de uitvoeringsdata en investeringsfrequenties zijn zeer flexibel. Spaarplannen worden namelijk maandelijks, om de maand, per kwartaal, per half jaar en jaarlijks uitgevoerd op meerdere dagen van de maand. Ook kunt u het spaarplan aanpassen aan de inflatie. U verandert het gewenste bedrag, inflatiebescherming, de uitvoeringsdatum en de frequentie eenvoudig in uw account.

U kunt ook met een investering vanaf €250 gratis handelen in Prime ETF's vanaf elk type account. Deze ETF's worden aangeboden door Invesco, iShares en Xtrackers. Invesco is met ongeveer 450 miljard dollar aan ETF-activa onder haar beheer een van de vijf grootste aanbieders van op de beurs verhandelde fondsen ter wereld. Deze aanbieder biedt ruim 120 ETF's voor grondstoffen, aandelen en obligaties. iShares beheert maar liefst 1,85 biljoen dollar aan ETF-activa en biedt meer dan 800 ETF's aan. Xtrackers beheert ruim 120 miljard aan activa en biedt circa 170 ETF's.
Ten slotte kunt u in wereldwijde ETF's handelen via Scalable. Het aanbod van Scalable in ETF's is een van de grootste van Nederland, met alle bekende wereldwijde en Europese ETF's, alsmede niche ETF's. U kunt kiezen uit meer dan 1800 ETF's in vier categorieën:

  • Wereldwijde ETF's: ETF's van honderden bedrijven over de hele wereld
  • Europese ETF's: Een brede diversiteit aan ETF's van Europese bedrijven
  • Opkomende Markten ETF's: Wees er als eerste bij met ETF's van dynamische bedrijven uit snel ontwikkelende landen
  • Duurzame ETF's: Handel verantwoord met ETF's van de meest duurzame bedrijven

Geld storten en uitbetalen

In tegenstelling tot een groot aantal Nederlandse brokers, kunt u bij Scalable Capital op diverse manieren geld storten op uw broker rekening. Als u zo snel mogelijk het geld op uw broker rekening wilt hebben staan, stort u in real-time via Instant. Het bedrag is dan al binnen enkele seconden beschikbaar. Via een SEPA-incasso wordt het gestorte bedrag van uw betaalrekening afgeschreven. U kunt ook direct uw storting overmaken naar de IBAN van uw broker rekening of via een SEPA-incasso.

U kunt te allen tijde uw geld laten uitbetalen via uw account. Via SEPA Direct Debit of Instant wordt uw geld dan op uw referentierekening gestort. U kunt uw eerste opname echter pas na acht weken uitvoeren.

Als u ervoor kiest om in real-time te storten via Instant betaalt u 0,99% van het stortingsbedrag als u een FREE Broker account heeft en 0,69% bij de andere accounts. Bij een minimale storting vanaf €5.000 worden er geen kosten in rekening gebracht. Stortingen via een bankoverschrijving of een SEPA-incasso zijn bij elk type account gratis. Ook voor opnames worden geen kosten in rekening gebracht. Dit is over het algemeen standaard, maar het is toch goed om dit van tevoren te weten. Zo betaalt u bij eToro bijvoorbeeld wel 5 dollar om uw geld op te nemen.

Klantenservice

De klantenservice van Scalable Capital is zowel via live chat, telefonisch als per e-mail volledig in het Nederlands beschikbaar. De klantenservice is van maandag t/m vrijdag beschikbaar van 9 uur 's ochtends tot 7 uur 's avonds. U kunt tevens op elk moment een e-mail sturen. Daarnaast heeft u toegang tot een uitgebreide FAQ sectie en diepgaande en verduidelijkende podcasts, webinars en video's in uw account.

Onze conclusie

Scalable Capital is een interessante nieuwkomer op de Nederlandse markt voor ETF beleggers en met name beleggers die geïnteresseerd zijn in specifieke niche ETF's en aandelen. Met de gebruiksvriendelijke website, het enorme en diverse aanbod aan ETF's, aandelen, fondsen en cryptocurrencies en de voordelige en transparante tarieven is Scalable een serieuze concurrent voor gevestigde namen zoals BUX, DEGIRO en eToro. Bovendien heeft deze online broker door de jaren heen een betrouwbare naam opgebouwd in Duitsland, Oostenrijk, Italië, Frankrijk en Spanje. Als u op zoek bent naar een online broker, is Scalable Capital zeker het proberen waard.

Is Scalable Capital iets voor u?Maak nu een (gratis) account aan! Naar de website van Scalable Capital Let op! Er zijn risico's verbonden aan beleggen.
Specificaties
BelegCryptomuntenAandelenBeleggingsfondsenETF's
Cost categoryAbonnement
HandelLimit ordersTrailing stopsPrijs alertsStop OrderTrailing Stop OrderOrderlimiet
LanguageNederlandsEngels
Other optionsBetaalrekening verplicht
RegulationAFM (Nederland)
Security1-staps verificatie2-staps verificatieData encryptie
StortingBankoverschrijving
SupportTelefoonEmailLive chatSocial Media
ToolsTechnische analyseFondsen keuzetool
TransactionLaag
TypeZelf beleggen
UitbetalingBankoverschrijving
VerificationIdentificatiebewijsPaspoort

Gebruikers over Scalable Capital

Scalable Capital wordt door onze gebruikers gemiddeld beoordeeld met een: 0 / 10 0 reviews

Wat vind u van Scalable Capital?

Welke beoordeling zou u Scalable Capital geven?
Bekijk deze broker
Disclaimer - Handelen brengt risico's met zich mee. Zet niet meer kapitaal op het spel dan u bereid bent te verliezen. In het verleden behaalde rendementen bieden geen garantie voor de toekomst. Dit is geen beleggingsadvies.
Sluiten [x]
Tijdelijke kans - Profiteer nu van kennis van anderen en start met traden in grondstoffen als gas, olie en granen via het social trading netwerk van Etoro >>
Start nu met beleggen in commodities of aandelen via het Social trading netwerk van Etoro >>
Toch nu direct starten met beleggen in grondstoffen of aandelen via het social trading platform van Etoro?