Social trading met Etoro

Waarom beleggen in obligaties?

Wat zijn obligaties?

Een obligatie is een populair beleggingsproduct. Dat komt omdat een obligatie een van de beleggingsproducten is die relatief weinig risico met zich meebrengen. Daardoor is het rendement dat er met een obligatie valt te behalen relatief laag. Men kan dus spreken van een redelijk solide investering wanneer men ervoor kiest om over te gaan tot het investeren en beleggen in obligaties.

Beleggen met Degiro

Hoe gaat beleggen in obligaties in zijn werk?

Bij de uitgifte van de lening wordt bepaald wat het couponrendement is. Dat zijn de daadwerkelijk inkomsten. Daarnaast kan er ook sprake zijn van een tussentijdse verkoop waarmee koerswinst wordt geboekt. Daarmee staan obligaties te boek als het defensieve gedeelte van een beleggingsportefeuille. Het is een zeer gangbaar alternatief voor spaargeld of deposito's, zeker als men de inleg voor langere termijn kan missen.

Soorten obligaties: staatsobligaties en bedrijfsobligaties

Wanneer het aankomt op beleggen in obligaties zijn er eigenlijk twee soorten obligaties waar men in kan beleggen, te weten staatsobligaties en bedrijfsobligaties. Staatsobligaties worden uitgegeven door overheden en bedrijfsobligaties door bedrijven. Staatsobligaties staan bekend als zeer betrouwbare producten. Dat komt doordat overheden, de staat, garant staan voor de rentebetaling en terugbetaling. Binnen de wereld van beleggingsproducten is dat natuurlijk een hele mooie ingebouwde zekerheid. 

Bedrijfsobligaties zijn de tweede soort obligaties. Deze obligaties worden uitgegeven door bedrijven. In tegenstelling tot overheden die garant staan voor rente- en terugbetaling, is het bij organisaties zo dat deze zaken afhankelijk zijn van het feit of de onderneming waarvan obligaties zijn afgenomen nog bestaat op de afgesproken einddatum.

Het zijn relatief veilige beleggingsproducten en ideaal voor wie begint met beleggen. Het levert vaak meer rendement op dan een spaarrekening. Daarvoor moet men dan wel de looptijd uitdienen. Aan de andere kant zitten er weinig risico's aan verbonden ten opzichte van andere en meer complexe beleggingsproducten. Daarom zijn obligaties dus een ideaal beleggingsproduct om mee te beginnen voor de startende belegger. In zekere zin houden obligaties het midden tussen sparen en beleggen in aandelen als u het op die manier een plek wilt geven op de lijn van beleggingsproducten om rendement mee te behalen.

Beleggen in obligaties, iets voor u?

Obligaties maken bijna standaard deel uit van iemands aandelenportefeuille. Dat komt omdat obligaties zo'n beetje de stabiele factor is binnen het pakket aan beschikbare beleggingsinstrumenten. Obligaties staan erom bekend dat ze binnen een beleggingsportefeuille de schommelingen eruit halen en zorgen voor stabiliteit. Bent u klaar om te starten met beleggen? Wilt u meer weten over beleggen in obligaties? Zoekt u de juiste broker om te starten met beleggen in obligaties? Maak dan gebruik van onze broker vergelijker

Zoek de beste broker voor u!Vergelijk alle brokers Naar vergelijker
Disclaimer - Handelen brengt risico's met zich mee. Zet niet meer kapitaal op het spel dan u bereid bent te verliezen. In het verleden behaalde rendementen bieden geen garantie voor de toekomst. Dit is geen beleggingsadvies.
Sluiten [x]
Tijdelijke kans - Profiteer nu van kennis van anderen en start met traden in grondstoffen als gas, olie en granen via het social trading netwerk van Etoro >>
Start nu met beleggen in commodities of aandelen via het Social trading netwerk van Etoro >>
Toch nu direct starten met beleggen in grondstoffen of aandelen via het social trading platform van Etoro?