Social trading met Etoro

Forwards

Beginnende beleggers willen bij een investering liever op safe spelen en kiezen voor een real time belegging in bijvoorbeeld aandelen, obligaties of valuta. Gevorderde beleggers zijn meer ervaren en gaan daardoor op zoek naar een gewaagdere belegging. Een vorm van zo'n investering is forwards. Bij een forward belegging wordt er afgesproken activa te verhandelen op een bepaald moment in de toekomst.

Snel beginnen met handelen? Dit zijn onze top broker keuzes:
Bekroonde klantenservice Diverse geavanceerde handelsplatformen & Uitgebreide investeringsmogelijkheden Trainingsmogelijkheden zodat u snel kunt leren hoe u de handelsdiensten van FXFlat optimaal gebruikt U kunt al vanaf 200 euro een account openen
Onze score
Beleggen in liefst 24 landen wereldwijd Lage transactiekosten
Onze score
Lage transactiekosten: €1 per transactie Gratis handelen in aandelen, ETF's en beleggingsfondsen Eenvoudige en gebruiksvriendelijke app Geen accountkosten of andere verborgen kosten
Onze score

Wat is een forward?

Een forward is een verbintenis tussen twee partijen om bepaalde activa op een bepaald moment en tegen een vastgestelde prijs te verhandelen. In tegenstelling tot futures is er bij forwards geen sprake van een standaardovereenkomst. Bij een forward belegging wordt er doorgaans rechtstreeks in privésferen een overeenkomst aangegaan op basis van door partijen opgestelde voorwaarden. De ruil tussen activa bij forwards vindt dus niet via de beurs plaats.

Hoog risico forwards

Zoals eerder al vernoemd, wordt er bij een forward een overeenkomst aangegaan tussen twee partijen voor een verhandelbaar goed in de toekomst. Door een contract met een vervaldatum aan te gaan, is er sprake van een hefboomeffect. In andere woorden maakt een hefboom het mogelijk om met een beperkte investering grote winsten te behalen. Daar tegenover staat dat het risico op het behalen van negatieve rendement ook zeer aannemelijk is. Bovendien worden forwards niet vastgelegd in een standaardovereenkomst, waardoor de kans bestaat dat één van de twee partijen de verplichting niet zal nakomen en de inzet verloren gaat. Beleggingen in forwards zijn daarom af te raden voor beginnende beleggers. 

Beleggen in forwards

Bent u geïnteresseerd in het beleggen in forwards? Bij particuliere beleggingen is de hulp van een broker verplicht. Een broker helpt u bij het maken van beleggingstransacties en verschaft advies waar nodig. Bekijk in onze brokervergelijker verschillende brokers met elkaar en kies de broker die bij u en uw gewenste belegging past.

Beleggen met Degiro
Zoek de beste broker voor u!Vergelijk alle brokers Naar vergelijker
Disclaimer - Handelen brengt risico's met zich mee. Zet niet meer kapitaal op het spel dan u bereid bent te verliezen. In het verleden behaalde rendementen bieden geen garantie voor de toekomst. Dit is geen beleggingsadvies.
Sluiten [x]
Tijdelijke kans - Profiteer nu van kennis van anderen en start met traden in grondstoffen als gas, olie en granen via het social trading netwerk van Etoro >>
Start nu met beleggen in commodities of aandelen via het Social trading netwerk van Etoro >>
Toch nu direct starten met beleggen in grondstoffen of aandelen via het social trading platform van Etoro?