Social trading met Etoro

Waarom beleggen in ETF's?

Omtrent de keuze voor een ETF (Exchange Traded Fund) zijn er tal van factoren waarmee u rekening dient te houden voordat u daadwerkelijk een ETF kiest voor in uw beleggingsportefeuille. Naast de kosten zijn er ook andere factoren die belangrijk zijn, namelijk:

Beleggen met Degiro
  • U begrijpt waarin uw ETF belegt

  • U begrijpt de structuur van uw ETF

  • U begrijpt de ervaring, reputatie en expertise van de betreffende aanbieder

Online is er in veel informatie te vinden met uitsluitend de meest relevante zaken die betrekking hebben op ETF's. Denk hierbij aan de indexen die door de desbetreffende ETF gevolgd worden, het aantal posities die in bezit zijn en de omvang van de ETF. Ontdek het aanbod brokers in de vergelijker van Strategisch-beleggen!

Maar wat biedt een ETF dan aan?

Door de sterke groei waarvan momenteel sprake is binnen de ETF sector is het aantal aanbieders de afgelopen periode sterk toegenomen. Hierdoor zijn er ook de nodige verschillen tussen aanbieders onderling. Hierbij kunt u denken aan verschillen in kwaliteit. Dit uit zich vervolgens in verschillen in onder andere kerngegevens, expertise, ervaring, omvang, marktdekking of innovatieve kracht. Al deze factoren kunnen hun invloed uitoefenen op de performance van de ETF aanbieder. Als belegger is het verstandig om voorafgaand aan de keuze voor een ETF aanbieder met enkele zaken rekening te houden, te weten:

  • De hoeveelheid van beleggingsactiviteiten waarin voorzien wordt. Denk hierbij aan lage kosten en mogelijkheden om de markt te volgen

  • De huidige reputatie omtrent zaken als transactiekosten en portefeuillebeheer

  • De kwaliteit van de informatie die de aanbieder (online) verstrekt

  • De aanwezige ervaring omtrent indexbeleggen

  • De extra mogelijkheden en diensten die aangeboden worden door de belegger

Hoe meer zaken aangeboden worden door een ETF aanbieder, hoe beter deze aanbieder doorgaans zal zijn.

Weet u wat u koopt?

Iedere ETF is geheel uniek. Dit alles heeft consequenties voor het mogelijke risico dat u loopt en het uiteindelijke rendement dat behaald kan worden. Strategisch-beleggen raadt u daarom aan, om voordat u besluit in een bepaalde ETF te gaan beleggen, eerst de nodige dosis aan algemene beleggingsinformatie van de desbetreffende aanbieder in te winnen. Op deze wijze weet u wat u koopt!

Zoek de beste broker voor u!Vergelijk alle brokers Naar vergelijker
Disclaimer - Handelen brengt risico's met zich mee. Zet niet meer kapitaal op het spel dan u bereid bent te verliezen. In het verleden behaalde rendementen bieden geen garantie voor de toekomst. Dit is geen beleggingsadvies.
Sluiten [x]
Tijdelijke kans - Profiteer nu van kennis van anderen en start met traden in grondstoffen als gas, olie en granen via het social trading netwerk van Etoro >>
Start nu met beleggen in commodities of aandelen via het Social trading netwerk van Etoro >>
Toch nu direct starten met beleggen in grondstoffen of aandelen via het social trading platform van Etoro?