Social trading met Etoro

Trade Republic

Onze beoordeling over Trade Republic:

Trade Republic is een online broker die in 2015 in Duitsland is opgericht en sinds 2020 actief is in Nederland. Als een van de nieuwste spelers op de markt is Trade Republic snel gegroeid en heeft het een sterke reputatie opgebouwd, vooral onder jongere beleggers. Bij Trade Republic kun je gratis beleggen in aandelen, ETF's en opties, en de broker richt zich op transparantie, gebruiksgemak en lage kosten.
Als je een startende belegger bent, kan het kiezen van een geschikte broker een uitdaging zijn. Er zijn zoveel opties beschikbaar en het kan moeilijk zijn om de juiste te kiezen. In deze review willen we je nuttige informatie geven over Trade Republic, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen of dit de juiste broker voor jou is. Maar ook als ervaren belegger kan het interessant zijn om meer te weten te komen over deze broker en te zien hoe deze zich verhoudt tot andere online brokers op de markt.

Bekijk deze broker
Let op: screenshot alleen ter illustratie
Inhoud Voor- en nadelen Onze beoordeling Veel gestelde vragen Specificaties Gebruikerservaringen
Onze beoordeling over Trade Republic
Eindoordeel 7.50
⭐ Trade Republic Bekijk deze broker
Platform & Tools 8
Commissies en kosten 8
Beleggingsmogelijkheden 6
Klantenservice 7
Gebruiksgemak 9
Storten & uitbetaling 7
Educatie 7
Mobiel beleggen 8
Voordelen
Lage transactiekosten: €1 per transactie Gratis handelen in aandelen, ETF's en beleggingsfondsen Eenvoudige en gebruiksvriendelijke app Geen accountkosten of andere verborgen kosten
Nadelen
Beperkt aanbod van beleggingsmogelijkheden in vergelijking met andere brokers Geen mogelijkheid om te handelen in opties, futures of cryptocurrencies Geen demo account Geen telefonische klantenservice, alleen bereikbaar via e-mail of chat

Software

Trade Republic biedt zowel een webapplicatie als een mobiele app aan voor haar klanten. In deze sectie bespreken we de functionaliteit, het ontwerp en de algemene ervaring van beide platforms.

Webapplicatie

De webapplicatie van Trade Republic is eenvoudig, overzichtelijk en gebruiksvriendelijk. Het platform biedt alle benodigde functies voor het uitvoeren van beleggingen, zoals het plaatsen van orders, het beheren van uw portefeuille en het bekijken van marktinformatie. Het dashboard geeft een duidelijk overzicht van uw account, inclusief uw posities, prestaties en geschiedenis.
De interface van de webapplicatie is minimalistisch en efficiënt, waardoor het gemakkelijk is om door de verschillende secties te navigeren en uw beleggingen snel en gemakkelijk te beheren. De grafieken en tabellen zijn overzichtelijk en bieden voldoende informatie voor het nemen van beslissingen over uw beleggingen.

Mobiele app

De mobiele app van Trade Republic is eveneens zeer gebruiksvriendelijk en biedt dezelfde functies als de webapplicatie. Het platform is beschikbaar voor zowel iOS als Android en heeft een intuïtieve interface. Het is gemakkelijk om orders te plaatsen en uw portefeuille te beheren op uw mobiele apparaat.

De mobiele app van Trade Republic is ook ontworpen met het oog op snelheid en efficiëntie. Het is mogelijk om pushmeldingen te ontvangen over de prestaties van uw portefeuille en prijsbewegingen van uw beleggingen. Dit kan helpen bij het nemen van snel beslissingen over uw beleggingen.

Aanmeldingsproces

Het proces van aanmelding bij Trade Republic is zeer eenvoudig en snel. Het enige wat u nodig heeft is een geldig identiteitsbewijs en een mobiel apparaat om de mobiele app te installeren. Na het invullen van enkele persoonlijke gegevens, zal Trade Republic een online identiteitscontrole uitvoeren en na goedkeuring kunt u beginnen met beleggen. Het hele proces van aanmelding en identiteitscontrole duurt meestal minder dan 10 minuten.

Educatieve middelen

Trade Republic biedt enkele educatieve middelen aan voor beleggers, waaronder video-tutorials en artikelen over beleggen. Deze middelen zijn gericht op het verbeteren van de kennis van beleggers over de markt en het helpen bij het nemen van beslissingen over beleggingen. Hoewel deze middelen nuttig kunnen zijn voor beginnende beleggers, zijn ze misschien niet zo uitgebreid als bij andere brokers.

Trade Republic biedt een gebruiksvriendelijke mobiele app voor beleggen en een eenvoudig aanmeldingsproces. Hoewel de educatieve middelen enigszins beperkt zijn, is de app zeer geschikt voor mobiele beleggers die snel en efficiënt willen beleggen. De minimalistische interface kan echter minder geschikt zijn voor beleggers die meer geavanceerde functies nodig hebben en graag meer informatie en educatie willen.

Beleggingsproducten

Bij Trade Republic heb je toegang tot een breed scala aan beleggingsproducten, waaronder aandelen, ETF's, en opties. Trade Republic is echter voornamelijk gericht op de handel in aandelen en ETF's.

De LS Exchange is het handelsplatform van Trade Republic. LS Exchange is een multilaterale handelsfaciliteit (MTF) en biedt toegang tot meer dan 7.500 aandelen en 500 ETF's. Het platform biedt ook toegang tot meer dan 2.000 warrants en opties op aandelen, ETF's en indices.

Aandelen

Trade Republic biedt toegang tot meer dan 7.500 aandelen, waaronder populaire Amerikaanse, Europese en Aziatische aandelen. De aandelen kunnen eenvoudig worden gekocht en verkocht via de mobiele app. De app biedt real-time prijzen en marktgegevens, waardoor je altijd op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen op de beurs.

ETF's

Trade Republic biedt toegang tot meer dan 500 ETF's, waaronder populaire ETF's van Vanguard, iShares, en Xtrackers. ETF's zijn een populaire keuze voor beleggers die op zoek zijn naar diversificatie van hun beleggingsportefeuille. ETF's zijn beschikbaar tegen zeer lage kosten, en Trade Republic biedt handel zonder commissie aan voor ETF's.

Opties

Trade Republic biedt ook toegang tot meer dan 2.000 warrants en opties op aandelen, ETF's en indices. Het is echter belangrijk op te merken dat opties en warrants meer risico met zich meebrengen dan aandelen en ETF's, en alleen geschikt zijn voor ervaren beleggers.

Uitlenen van effecten

Trade Republic biedt de mogelijkheid om aandelen uit te lenen om extra inkomsten te genereren. Dit proces wordt ook wel securities lending genoemd. Wanneer een klant zijn aandelen uitleent, ontvangt hij een vergoeding van de broker. De broker leent de aandelen vervolgens uit aan een derde partij, bijvoorbeeld een hedgefonds, tegen betaling van een vergoeding. Dit kan leiden tot extra inkomsten voor de klant, maar brengt ook extra risico's met zich mee, zoals het risico dat de aandelen niet worden teruggegeven of dat de waarde van de aandelen daalt tijdens de uitleenperiode, waardoor beleggers mogelijk niet de volledige voordelen van hun beleggingen kunnen benutten.

Vergelijking van het aanbod met andere brokers

Trade Republic biedt een beperkter aanbod van beleggingsproducten dan sommige andere brokers, zoals DEGIRO. Dit kan echter aantrekkelijk zijn voor beginnende beleggers die de markt nog moeten verkennen en zich willen concentreren op de meest populaire beleggingsproducten.
Hoewel het aanbod van Trade Republic misschien beperkter is dan dat van sommige andere brokers, biedt het nog steeds een breed scala aan populaire beleggingsproducten. Het aanbod is van hoge kwaliteit en biedt voldoende diversiteit voor beleggers om hun portefeuille op te bouwen en te diversifiëren.

Als je echter op zoek bent naar meer exotische beleggingsproducten of meer geavanceerde handelsopties, zijn er misschien betere opties beschikbaar. Over het algemeen biedt Trade Republic echter een aantrekkelijk aanbod van beleggingsproducten voor beginnende en ervaren beleggers die willen handelen in aandelen, ETF's en opties.

Vestigingsland: Duitsland
Adres: Köpenicker Straße 40c 10179 Berlin, Germany
Telefoon: -
Bestaat sinds: 2015
Regulatie: BaFin
Gratis demo: Nee
Minimum storting: €10

Kosten

Als belegger wil je natuurlijk weten wat de kosten zijn die je kwijt bent bij het gebruik van een broker. Bij Trade Republic worden er lage kosten in rekening gebracht. Zo betaal je bijvoorbeeld geen bewaarloon, geen kosten voor inactiviteit en geen dividendkosten.

Bij Trade Republic betaal je wel transactiekosten. Deze bedragen €1 per transactie. Hierbij maakt het niet uit hoe groot de transactie is. Dit is vooral interessant voor beleggers die veel transacties uitvoeren met een relatief klein bedrag per transactie. Voor beleggers die minder transacties uitvoeren maar wel met hogere bedragen, kan dit een nadeel zijn.

Als we de kosten van Trade Republic vergelijken met die van andere brokers, dan valt op dat de transactiekosten over het algemeen lager zijn dan bij andere brokers. Bij de meeste brokers betaal je namelijk een vast bedrag of een percentage van het transactiebedrag per transactie.

Het gebruik van Trade Republic kan dus voordelig zijn vanuit kostenperspectief, vooral voor beleggers die veel transacties uitvoeren met een relatief klein bedrag per transactie. Maar het kan minder interessant zijn voor beleggers die minder transacties uitvoeren met hogere bedragen per transactie.
Een ander voordeel van Trade Republic is dat er geen verborgen kosten zijn. Alles is transparant en duidelijk. Dit maakt het makkelijker voor beginnende beleggers om te begrijpen welke kosten zij kwijt zijn bij het gebruik van deze broker.

Als je op zoek bent naar een broker met lage kosten en transparante tarieven, dan kan Trade Republic een goede keuze zijn. Het is wel belangrijk om te bedenken dat het gebruik van deze broker vooral voordelig is voor beleggers die veel transacties uitvoeren met een relatief klein bedrag per transactie. Voor andere beleggers kan het voordeliger zijn om te kiezen voor een broker met vaste of percentage-gebaseerde tarieven.

Betrouwbaarheid en veiligheid

Bij het kiezen van een online broker is betrouwbaarheid en veiligheid van groot belang. Trade Republic is een Duitse broker die actief is in verschillende Europese landen, waaronder Nederland. Het is echter belangrijk om te weten dat Trade Republic geen Nederlandse AFM vergunning heeft en niet is aangesloten bij de Nederlandse klachtencommissie Kifid. In plaats daarvan heeft Trade Republic een vergunning van de BaFIN, het Duitse equivalent van de AFM. Dit betekent dat de broker voldoet aan de regels en voorschriften van de Duitse financiële toezichthouder. Als gereguleerde broker moet Trade Republic zich houden aan strikte regels en voorschriften, zoals transparantie over de kosten en risico's van de beleggingsproducten die ze aanbieden.

Veiligheid

Trade Republic neemt verschillende beveiligingsmaatregelen om de veiligheid van de klantgegevens en de handelstransacties te waarborgen. De broker gebruikt onder andere SSL-codering om de communicatie tussen de klant en de server te beveiligen. SSL staat voor Secure Sockets Layer en is een beveiligingsprotocol dat ervoor zorgt dat gegevens versleuteld worden verstuurd en niet door derden kunnen worden onderschept. Daarnaast maakt Trade Republic gebruik van tweestapsverificatie, waardoor klanten bij het inloggen naast hun wachtwoord ook een extra beveiligingscode moeten invoeren die per SMS wordt verstuurd.

Doorverkopen van orders

Het is belangrijk om te weten dat Trade Republic zijn orders doorverkoopt aan derden, zoals market makers en brokers. Dit betekent dat Trade Republic geen eigen handelsactiviteiten heeft en afhankelijk is van derde partijen voor de uitvoering van de orders van klanten. Het voordeel hiervan is dat de broker lage transactiekosten kan aanbieden aan zijn klanten. Het nadeel is dat klanten niet altijd de beste prijs krijgen voor hun transacties, omdat deze worden bepaald door de marktmakers en brokers.

Klantenservice

Trade Republic biedt haar klanten verschillende manieren om in contact te komen met de klantenservice. Deze omvatten:

  • In-app chat: klanten kunnen via de Trade Republic app een chat starten met een medewerker van de klantenservice. De chatfunctie is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 18.00 uur.
  • E-mail: klanten kunnen ook via e-mail contact opnemen met de klantenservice. Het e-mailadres is support@traderepublic.com. Trade Republic streeft ernaar om binnen 24 uur op e-mails te reageren.
  • Telefoon: Trade Republic biedt geen telefonische ondersteuning aan haar klanten.

Bovendien is er een uitgebreide FAQ-sectie op de website van Trade Republic en in de app beschikbaar, waar de meeste vragen al beantwoord worden. Het ontbreken van telefonische ondersteuning kan voor sommige klanten als een nadeel worden beschouwd. Dit kan vooral lastig zijn als klanten een dringende vraag hebben of als er zich een probleem voordoet dat niet via de chat of e-mail kan worden opgelost. Aan de andere kant biedt de in-app chat van Trade Republic een directe en handige manier om vragen te stellen en problemen op te lossen. Het is vermeldenswaard dat de chatfunctie alleen beschikbaar is tijdens kantooruren, dus klanten moeten hier rekening mee houden bij het plannen van hun contactmomenten.

Snelheid van reageren

Over de snelheid van reageren en de behulpzaamheid van de klantenservice, zijn de meningen van klanten verdeeld. Sommige klanten zijn zeer tevreden over de snelle en behulpzame reacties van de klantenservice. Anderen hebben echter aangegeven dat de reactietijden soms lang zijn en dat de antwoorden vaak niet erg specifiek of behulpzaam zijn. Het lijkt erop dat de kwaliteit van de klantenservice sterk afhankelijk is van de complexiteit van het probleem en de vaardigheden van de individuele medewerker.

Trade Republic versus andere brokers

Trade Republic is een relatief nieuwe speler op de online brokerage markt, maar heeft inmiddels een goede reputatie opgebouwd. In vergelijking met andere populaire brokers zoals DEGIRO en Saxo bank biedt Trade Republic enkele unieke voordelen en nadelen.

Een belangrijk voordeel van Trade Republic ten opzichte van DEGIRO en Saxo bank is dat er geen commissies worden gerekend voor het aan- of verkopen van aandelen. Daarnaast biedt Trade Republic alleen een mobiele app, terwijl DEGIRO en Saxo bank ook via de desktop te benaderen zijn. Dit kan zowel een voor- als een nadeel zijn, afhankelijk van de persoonlijke voorkeur van de belegger.

Een nadeel van Trade Republic is dat het aanbod van producten beperkt is tot aandelen, ETF's en derivaten. Bij DEGIRO en Saxo bank is het aanbod uitgebreider, met bijvoorbeeld beleggingsfondsen en obligaties. Ook biedt Trade Republic geen pensioenrekening aan, terwijl dit bij DEGIRO en Saxo bank wel mogelijk is.

Een ander belangrijk verschil is de beschikbare ondersteuning. Trade Republic biedt ondersteuning via e-mail, telefoon en chat, maar heeft geen fysieke vestigingen waar beleggers terecht kunnen. Bij DEGIRO en Saxo bank zijn fysieke vestigingen wel beschikbaar.

In termen van kosten zijn de verschillen tussen de brokers over het algemeen niet erg groot. Bij Trade Republic betaal je bijvoorbeeld 1 euro per maand voor de opslag van je effecten, terwijl DEGIRO en Saxo bank geen opslagkosten rekenen. Aan de andere kant zijn de commissies bij DEGIRO en Saxo bank hoger dan bij Trade Republic.

Voor startende beleggers kan Trade Republic een goede optie zijn vanwege het ontbreken van commissies en de eenvoudige app. Voor ervaren beleggers die op zoek zijn naar een breder aanbod van producten en/of fysieke ondersteuning kan een broker als DEGIRO of Saxo bank mogelijk geschikter zijn.

In het algemeen is het belangrijk om te overwegen welke factoren het belangrijkst zijn voor jouw specifieke situatie bij het kiezen van een broker. Elke broker heeft sterke en zwakke punten, en het is aan de belegger om te beslissen welke factor het meest belangrijk is voor hun eigen beleggingsstrategie en -behoeften.

Ervaringen van gebruikers

Bij het kiezen van een broker is het belangrijk om te kijken naar de ervaringen van andere gebruikers. Zo krijg je een beter beeld van de service en kwaliteit van de broker. Om deze reden hebben we een aantal reviews en fora doorgespit om te zien wat gebruikers te zeggen hebben over Trade Republic.

Over het algemeen zijn gebruikers tevreden over Trade Republic. Een van de belangrijkste pluspunten is de gebruiksvriendelijkheid van de app en het platform. Gebruikers geven aan dat het eenvoudig is om een account aan te maken en te beginnen met beleggen. Ook het aanbod van ETF's wordt als positief ervaren.

Een ander voordeel van Trade Republic is de lage kostenstructuur. Gebruikers zijn tevreden over het ontbreken van commissies en de lage spreads. Hierdoor is het mogelijk om tegen zeer lage kosten te beleggen, wat vooral voor beginnende beleggers aantrekkelijk kan zijn.

Toch zijn er ook enkele klachten en opmerkingen van gebruikers te vinden. Zo zijn er mensen die kritiek hebben op de klantenservice. Het kan soms lastig zijn om contact te krijgen met de klantenservice en het duurt soms lang voordat vragen worden beantwoord.

Daarnaast zijn er enkele opmerkingen over de stabiliteit van de app en het platform. Sommige gebruikers hebben problemen ondervonden met het inloggen of met het plaatsen van orders. Hoewel dit niet bij iedereen het geval is, is het wel iets om rekening mee te houden.

Conclusie

Na het beoordelen van de verschillende aspecten van Trade Republic, zijn we tot de conclusie gekomen dat het een geschikte broker is voor zowel beginnende als ervaren beleggers. Trade Republic is gericht op het bieden van een simpele en gemakkelijke manier van beleggen. Het platform is gebruiksvriendelijk en de lage kosten maken het aantrekkelijk voor beleggers die willen investeren met kleinere bedragen.

Het is belangrijk om te overwegen dat Trade Republic momenteel beperkt is tot alleen het aanbieden van ETF's. Als je op zoek bent naar meer diversiteit in het aanbod, dan is Trade Republic niet de juiste keuze voor jou. Ook is het belangrijk om op te merken dat Trade Republic geen uitgebreide desktopversie heeft, dus je zult afhankelijk zijn van de mobiele app of de webtrader met beperkte mogelijkheden om te beleggen.

Als beginnende belegger kan Trade Republic een goede optie zijn om mee te beginnen vanwege de lage kosten en het gemakkelijk te begrijpen platform. Er zijn echter beperkingen in het aanbod en de mogelijkheden, dus het kan zijn dat je op den duur op zoek gaat naar een andere broker met een meer uitgebreid aanbod en meer mogelijkheden om te handelen.

Bij het kiezen van een broker is het belangrijk om rekening te houden met verschillende factoren, waaronder de kosten, het aanbod van effecten, de gebruiksvriendelijkheid van het platform en de beschikbare functies. Het is ook belangrijk om te controleren of de broker een vergunning heeft van de toezichthouder en of deze voldoet aan de Europese wet- en regelgeving.

Als alternatief voor Trade Republic kunnen we DEGIRO aanbevelen voor beleggers die meer diversiteit in het aanbod willen en die gebruik willen maken van desktopversie en mobiele app. Ook kunnen we Scaleble Capital en Mexem aanbevelen voor de meer ervaren belegger die op zoek is naar geavanceerde functies en handelsmogelijkheden.

Uiteindelijk hangt de keuze voor een broker af van jouw persoonlijke voorkeuren en beleggingsdoelen. We raden aan om verschillende brokers te vergelijken voordat je een definitieve keuze maakt, zodat je de broker kunt vinden die het beste bij jouw behoeften past.

Is Trade Republic iets voor u?Maak nu een (gratis) account aan! Naar de website van Trade Republic
Specificaties
BelegWarrantsDerivatenCryptomuntenAandelenBeleggingsfondsenETF'sObligaties
HandelStop lossesPeriodiek beleggenOrderlimiet
LanguageEngels
StortingBankoverschrijving
SupportEmailLive chat
TransactionLaag
TypeZelf beleggen
UitbetalingBankoverschrijving
VerificationRijbewijsIdentificatiebewijsPaspoort

Gebruikers over Trade Republic

Trade Republic wordt door onze gebruikers gemiddeld beoordeeld met een: 0 / 10 0 reviews

Wat vind u van Trade Republic?

Welke beoordeling zou u Trade Republic geven?
Bekijk deze broker
Disclaimer - Handelen brengt risico's met zich mee. Zet niet meer kapitaal op het spel dan u bereid bent te verliezen. In het verleden behaalde rendementen bieden geen garantie voor de toekomst. Dit is geen beleggingsadvies.
Sluiten [x]
Tijdelijke kans - Profiteer nu van kennis van anderen en start met traden in grondstoffen als gas, olie en granen via het social trading netwerk van Etoro >>
Start nu met beleggen in commodities of aandelen via het Social trading netwerk van Etoro >>
Toch nu direct starten met beleggen in grondstoffen of aandelen via het social trading platform van Etoro?