Stappenplan beleggen

U bent geinteresseerd in beleggen maar weet niet waar te beginnen. U wil niet direct uw geld verliezen en bent op zoek naar de optimale manier om u voor te bereiden op de eeste stap. Op Strategisch-beleggen.nl helpen we u aan de hand van het stappenplan om de best mogelijke belegging te realiseren die bij u past bij een broker die bij u past. Wij begrijpen maar al te goed hoe aanlokkelijk het af en toe kan zijn om in te stappen in de wereld van beleggen. Zeker vanwege de ultralage rente op spaartegoeden van tegenwoordig. Wanneer u kapitaal probeert op te bouwen, is een spaarrekening openen vaak niet meer toereikend. Investeren in beleggingen kan potentieel meer opbrengen. Zeker in de afgelopen jaren is dit zeer zeker het geval geweest. Echter, resultaten uit het verleden zijn geen garantie voor de toekomst!

Snel beginnen met handelen? Dit zijn onze top broker keuzes:
Top beleggingsplatform Stabiele bank met goede klantenservice gebruiksgemak en de toegankelijkheid
Onze score
Platform is relatief gemakkelijk in gebruik U kunt razendsnel een rekening openen bij deze broker Toegang tot veel internationale markten, wereldwijd
Onze score
Beleggen kan voordelig zijn maar het is niet zonder risico. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen.
Lage kosten Veel rapportagemogelijkheden Online begeleiding voor beginners
Onze score
Geavanceerd handelsplatform Meer dan 100 beurzen wereldwijd
Onze score
Beleggen in liefst 24 landen wereldwijd Lage transactiekosten Zeer stabiel servers
Onze score
100% gratis beleggen Eenvoudige software Nederlandstalige ondersteuning Betrouwbare, grote partij
Onze score
Zeer betrouwbaar Mogelijkheid om andere gebruikers te kopiëren Gebruiksvriendelijke interface Actieve community
Onze score
75% van particuliere handelaren verliest geld bij het handelen in CFD's met deze dienstverlener. Ga na of u begrijpt hoe CFD's werken en overweeg of u zich het hoge risico voor verlies van uw geld kunt veroorloven.
Overzichtelijk dashboard Uitstekende klantenservice
Onze score
Hefboom mogelijk Handig platform met veel mogelijkheden
Onze score
76.4% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.
Minimale storting van €1,-
Onze score
Gebruiksvriendelijk platform Veilige omgeving Handel met hefboom
Onze score
Let op! Handelen brengt risico's met zich mee. Zet niet meer kapitaal op het spel dan u bereid bent te verliezen.
Hogere hefboom functie Demo account Diverse verhandel platformen Realtime koersen volgen
Onze score
Let op! Handelen brengt risico's met zich mee. Zet niet meer kapitaal op het spel dan u bereid bent te verliezen.
Tijdbesparing dankzij signaalprovider Risico verminderd doordat ervaren traders gevolgd kunnen worden Gratis demo account Live handeltransacties uitvoeren
Onze score
Keuze uit 60 beleggingsfondsen Rekening openen is geheel kosteloos
Onze score
Uitstekende wereldwijde spreiding Ervaren fondsmanagers Optimale toegankelijkheid met de applicatie
Onze score
Geen transactiekosten bij beleggingsfondsen Gratis realtime koersinformatie Geregistreerd bij het KIFID
Onze score
Gebruiksvriendelijk handelsplatform Alles onder één dak
Onze score

Sparen geen aantrekkelijk alternatief meer

Voordat u het doorheeft, kan geld sparen u dus geld gaan kosten. Beleggen is vandaar ook een goed alternatief om alsnog op zoek te gaan naar meer vermogen. Het is echter belangrijk om u af te vragen of beleggen iets voor u is. Hoewel er soms gouden bergen worden beloofd, loopt u met een belegging altijd risico dat het geïnvesteerde vermogen minder waard wordt of in een uitzonderlijk geval zelfs volledig verdampt. In dit stappenplan gaan we onderandere dieper op het persoonlijke risicoprofiel in.

Stap 0 - Is beleggen iets voor mij?

Beleggen is enkel en alleen verstandig wanneer u het zich kunt veroorloven om een risico te lopen én bereid bent om dit risico te lopen. U moet er te allen tijde rekening mee houden dat uw geld minder waard kan worden. Twijfelt u bij deze gedachte en heeft u dit liever niet? Zie er dan van af om een ongewenst risico te lopen. Hoe mooi of sterk het gewenste fonds of aandeel ook is geweest de afgelopen jaren, de gouden regel is en blijft: in het verleden behaalde successen bieden geen garantie voor de toekomst.

Een beter alternatief is om uw vermogen voor nu weg te zetten op een spaarrekening, hoe ongunstig de rentestand op dit moment ook is. Wilt u ondanks alles extra rendement, dan kunt u wellicht erover nadenken om deposito te gaan sparen of sparen met voorwaarden. Door deze afspraak met de bank beschikt u op de lange termijn alsnog over meer vermogen dan bij regulier sparen.

Klaar voor het échte stappenplan Beleggen voor Beginners

Bent u echter bereid om het risico te lopen dat uw vermogen minder waard kan worden of tot grote hoogtes kan stijgen, én kunt u uw geïnvesteerde bedrag missen? Dan heten we u van harte welkom bij het échte stappenplan van Strategisch Beleggen. In deze reeks gaan we in op de belangrijkste aspecten die komen kijken bij het beleggen, en welke belegging het beste bij u past.

Wat kunt u verwachten?

In stap 1 van het stappenplan gaan we in op de beleggingsdoelen die u heeft met uw belegging. Aan de hand van uw risico profiel kunt u bepalen hoeveel risico u bereid bent te nemen voor een hoger rendement. Dit behandelen we in stap 2. In stap 3 gaan we in op de vraag welk type belegger u bent. Dit is van belang bij de keuze voor het juiste beleggingsproduct en de juiste broker. De diverse beleggingsproducten worden besproken in stap 4, waarbij we in stap 5, 6, 7 en 8 dieper op de belangrijkste producten in gaan. De meest gekozen producten zijn beleggingsfondsen en ETF's. In stap 9 gaan we dieper op de juiste keuze voor een beleggingsfonds of ETF in. Heeft u uw keuze voor beleggingsproducten bepaald, dan kunt u een keuze maken voor de best passende online broker. Tips voor het kiezen van de juiste broker vindt u in stap 10. Het belangrijkste uitgangspunt voor beleggen is risicospreiding. Daarvoor is een juiste beleggingsmix belangrijk welke we bespreken in stap 11. Om zonder risico met beleggen te kunnen starten hebben wij tot slot tips voor u verzameld om met een fictieve beleggingsportefeuille te kunnen handelen.

Blijf op de hoogte van trends in de markt

Bij beleggen geldt voor elk niveau handelaar altijd dat u ten alle tijden actief het financiële nieuws moet volgen. Alleen zo kunt u goed anticiperen op trends in de markt en voorkomt u teleurstellingen bij tegenvallende resultaten. Koop bewust en alleen die aandelen, beleggingsfondsen of ETF's die u begrijpt en waarvan u het risico kunt inschatten. U zult niet de eerste zijn die na een verjaardag blind in een aandeel stapt met desastreuse gevolgen. Een impuls aankoop loopt meestal niet goed af!

Zoek de beste broker voor u!Vergelijk alle brokers Naar vergelijker
Disclaimer - Handelen brengt risico's met zich mee. Zet niet meer kapitaal op het spel dan u bereid bent te verliezen. In het verleden behaalde rendementen bieden geen garantie voor de toekomst. Dit is geen beleggingsadvies. De prijzen van cryptovaluta kunnen sterk fluctueren. Daarom passen cryptovaluta niet bij alle beleggers. De handel in cryptovaluta staat niet onder toezicht van enige regelgevende EU-instantie.