Social trading met Etoro

Stappenplan beleggen

U bent geïnteresseerd in beleggen, maar weet niet waar te beginnen. U wil niet direct uw geld verliezen en bent op zoek naar de optimale manier om u voor te bereiden op de eeste stap. Op Strategisch beleggen helpen we u aan de hand van het stappenplan om de best mogelijke belegging te realiseren die bij u past en ook bij een broker die bij u past. Wij begrijpen maar al te goed hoe aanlokkelijk het af en toe kan zijn om in te stappen in de wereld van beleggen. Zeker met de ultralage rente op spaartegoeden van tegenwoordig. Wanneer u kapitaal probeert op te bouwen, is een spaarrekening openen vaak niet meer toereikend. Investeren in beleggingen kan potentieel meer opbrengen. Zeker in de afgelopen jaren is dit duidelijk het geval geweest. Echter, resultaten uit het verleden zijn geen garantie voor de toekomst!

Snel beginnen met handelen? Dit zijn onze top broker keuzes:
Bekroonde klantenservice Diverse geavanceerde handelsplatformen & Uitgebreide investeringsmogelijkheden Trainingsmogelijkheden zodat u snel kunt leren hoe u de handelsdiensten van FXFlat optimaal gebruikt U kunt al vanaf 200 euro een account openen
Onze score
Zeer betrouwbaar Mogelijkheid om andere gebruikers te kopi�ren Gebruiksvriendelijke interface Actieve community
Onze score
81% van particuliere handelaren verliest geld bij het handelen in CFD's met deze dienstverlener. Ga na of u begrijpt hoe CFD's werken en overweeg of u zich het hoge risico voor verlies van uw geld kunt veroorloven.
Lage kosten Veel rapportagemogelijkheden Online begeleiding voor (grote) traders
Onze score
Platform is relatief gemakkelijk in gebruik U kunt razendsnel een rekening openen bij deze broker Toegang tot veel internationale markten, wereldwijd
Onze score
Let op: beleggen gaat gepaard met risico’s, u kunt uw inleg (deels) verliezen.

Sparen geen aantrekkelijk alternatief meer

Voordat u het doorheeft, kan geld sparen u dus geld gaan kosten. Beleggen is vandaar ook een goed alternatief om alsnog op zoek te gaan naar meer vermogen. Het is echter belangrijk om u af te vragen of beleggen iets voor u is. Hoewel er soms gouden bergen worden beloofd, loopt u met een belegging altijd risico dat het geïnvesteerde vermogen minder waard wordt of in een uitzonderlijk geval zelfs volledig verdampt. In dit stappenplan gaan we onder andere dieper in op het persoonlijke risicoprofiel.

Stap 0 - Is beleggen iets voor u?

Beleggen is enkel en alleen verstandig wanneer u het zich kunt veroorloven om een risico te lopen én bereid bent om dit risico te lopen. U moet er te allen tijde rekening mee houden dat uw geld minder waard kan worden. Twijfelt u bij deze gedachte en heeft u dit liever niet? Zie er dan van af om een ongewenst risico te lopen. Hoe mooi of sterk het gewenste fonds of aandeel ook is geweest de afgelopen jaren, de gouden regel is en blijft: in het verleden behaalde successen bieden geen garantie voor de toekomst.

Een beter alternatief is om uw vermogen voor nu weg te zetten op een spaarrekening, hoe ongunstig de rentestand op dit moment ook is. Wilt u ondanks alles extra rendement, dan kunt u wellicht erover nadenken om deposito te gaan sparen of sparen met voorwaarden. Door deze afspraak met de bank beschikt u op de lange termijn alsnog over meer vermogen dan bij regulier sparen.

Klaar voor het échte stappenplan Beleggen voor Beginners

Bent u echter bereid om het risico te lopen dat uw vermogen minder waard kan worden of tot grote hoogtes kan stijgen én kunt u het geïnvesteerde bedrag missen? Dan heten we u van harte welkom bij het échte stappenplan van Strategisch Beleggen. In deze reeks gaan we in op de belangrijkste aspecten die komen kijken bij het beleggen en welke beleggingsproducten het beste bij u passen.

Wat kunt u verwachten?

In stap 1 van het stappenplan gaan we in op uw persoonlijke beleggersprofiel. Het gaat hier om de zaken die u vooraf moet overdenken of inzichtelijk moet krijgen. Denk daarbij aan zaken als de beleggingsdoelen die u heeft met uw belegging. Aan de hand van uw risicoprofiel kunt u bepalen hoeveel risico u bereid bent te nemen voor een hoger rendement. Verder gaan we in op de vraag welk type belegger u bent. Dit alles is van belang bij de keuze voor de juiste beleggingsproducten en de juiste broker. De diverse beleggingsproducten worden besproken in stap 2. De meest gekozen producten zijn beleggingsfondsen en ETF's. Heeft u uw keuze voor beleggingsproducten bepaald, dan kunt u een keuze maken voor de best passende online broker. Tips voor het kiezen van de juiste broker vindt u in stap 3. Tot slot deelt stap 4 de belangrijkste tips tijdens het beleggen, als u eenmaal aan de gang gaat en voldoende basiskennis heeft. Het belangrijkste uitgangspunt voor beleggen is risicospreiding. Daarvoor is een juiste beleggingsmix belangrijk. Om zonder risico met beleggen te kunnen starten hebben wij tot slot tips voor u verzameld om met een fictieve beleggingsportefeuille te kunnen handelen.

Blijf op de hoogte van trends in de markt

Bij beleggen geldt voor elk niveau handelaar altijd dat u ten alle tijden actief het financiële nieuws moet volgen. Alleen zo kunt u goed anticiperen op trends in de markt en voorkomt u teleurstellingen bij tegenvallende resultaten. Koop bewust en alleen een aandeel, beleggingsfonds of ETF die u begrijpt en waarvan u het risico kunt inschatten. Volg eerst een cursus beleggen om kennis te maken met alle aspecten van beleggen. U zult niet de eerste zijn die na een verjaardag blind in een aandeel stapt met desastreuze gevolgen. Een impuls aankoop loopt meestal niet goed af!

Beleggen met Degiro
Zoek de beste broker voor u!Vergelijk alle brokers Naar vergelijker
Disclaimer - Handelen brengt risico's met zich mee. Zet niet meer kapitaal op het spel dan u bereid bent te verliezen. In het verleden behaalde rendementen bieden geen garantie voor de toekomst. Dit is geen beleggingsadvies.
Sluiten [x]
Tijdelijke kans - Profiteer nu van kennis van anderen en start met traden in grondstoffen als gas, olie en granen via het social trading netwerk van Etoro >>
Start nu met beleggen in commodities of aandelen via het Social trading netwerk van Etoro >>
Toch nu direct starten met beleggen in grondstoffen of aandelen via het social trading platform van Etoro?