Social trading met Etoro

MeXeM review

Onze beoordeling over MeXeM:

Omdat MeXeM Benelux pas in 2018 besloot om toe te treden op de Nederlandse beleggingsmarkt, lijkt het alsof deze aanbieder pas bestaat. Echter beschikt het bedrijf al over ruim 32 jaar ervaring. De aanbieder is voornamelijk actief geweest in andere Europese landen, het Midden-Oosten en Afrika. MeXeM biedt de mogelijkheid om te handelen op ruim 130 verschillende beurzen in zowel aandelen, futures, ETF's, CFD's, valuta als metaal. In deze review laten we u uitgebreid kennismaken met MeXeM.

Bekijk deze broker
Let op: screenshot alleen ter illustratie
Inhoud Voor- en nadelen Onze beoordeling Veel gestelde vragen Specificaties Gebruikerservaringen
Onze beoordeling over MeXeM
Eindoordeel 7.88
⭐ MeXeM Bekijk deze broker
Platform & Tools 9
Commissies en kosten 9
Beleggingsmogelijkheden 9
Klantenservice 8
Gebruiksgemak 7
Storten & uitbetaling 7
Educatie 5
Mobiel beleggen 9
Voordelen
Lage kosten Veel rapportagemogelijkheden Online begeleiding voor (grote) traders
Nadelen
Handelsplatform heeft langere leercurve Hoofdvestiging zit in Cyprus Slechte bereikbaarheid van de klantenservice

Het handelsplatform van MeXeM

MeXeM heeft de beschikking over een uitgebreid handelsplatform. De broker maakt gebruik van het brokers platform Traders Workstation (TWS). Wereldwijd zijn er vele brokers die met veel succes gebruikmaken van dit platform. Dankzij dit uitgebreide handelsplatform kan de broker voorzien in uitgebreide handelspakketten tegen gunstige tarieven. Het handelsplatform is volledig ontwikkeld met de intentie om alles zo gunstig en eenvoudig mogelijk te maken. Zodoende is het eenvoudig om transacties uit te voeren en bruikbare analyses op te vragen. Dankzij de hoge mate van gebruiksvriendelijkheid en optimale functionaliteit kan er snel gehandeld worden op het platform zodra dat nodig is. Het handelsplatform van MeXeM is tevens uitgerust met een extra ondersteunende klantenservice die dag en nacht klaarstaat om uw vragen of technische mankementen af te handelen. U kunt het handelsplatform zowel gebruiken via desktopcomputers, tablets of smartphones. Op deze manier kunt u uw handelingen op de beurs met de voet volgen.

Welke diensten levert MeXeM?

De website van MeXeM maakt het erg eenvoudig om snel een account aan te maken. Het is hiervoor niet van belang of u zich in de Benelux bevindt. U hoeft namelijk enkel en alleen uw naam, e-mail en telefoonnummer aan te geven alvorens uw account aangemaakt kan worden. Doordat er geen installatiekosten of aansluitkosten worden gerekend is dit aanmaken van een account helemaal gratis.

Daarnaast maakt MeXeM  het mogelijk om in vrijwel iedere vorm van beleggingen te handelen. Denk hierbij aan aandelen, opties, futures, obligaties, valuta, metalen, sprinters, turbo's en ETF's. MeXeM biedt in totaal ruim 130 verschillende beurzen aan waarop je kunt beleggen. Deze beurzen zijn verspreidt over 26 landen wereldwijd.

Ook kunt u als belegger gebruikmaken van de service van een relatiemanager. Deze assisteren u gedurende uw beleggingen en leren u graag alles over het platform. Dankzij deze persoonlijke service kunt u als belegger beter onderbouwde keuzes maken omtrent uwinvesteringen. Om gebruik te kunnen maken van deze relatiemanager dient u echter wel toe te behoren tot de MeXeM elite beleggersgroep.

Vestigingsland: Cyprus
Adres: Professor J.H. Bavincklaan 7, 1183 AT Amstelveen
Telefoon: 020 262 2685
Bestaat sinds: 1986
Regulatie: CySEC
Gratis demo: Ja
Minimum storting: -

Rapporten en analyses

Het handelsplatform van MeXeM maakt het tevens mogelijk om rapporten en analyses samen te laten stellen die het voor jou eenvoudiger kunnen maken om beleggingsbeslissingen te nemen. Dit kan uiterst bruikbaar zijn voor zowel de beginnende als ervaren beleggers onder ons. Een veelgebruikte tool hierbij is het risicomanagementplatform van MeXeM. Deze tool geeft inzicht in de hoeveelheid risico die je neemt met jouw actuele handelsportefeuille.

Een andere tool die u kunt gebruiken is de Smart Routing tool. Deze tool zoekt voor u, de meest voordelige prijs van het specifieke aandeel dat u wenst te kopen. Om dit te kunnen verzekeren wordt er gezocht op beurzen wereldwijd.

Conclusie

Wij concluderen dat MeXeM gezien kan worden als een broker die garant staat voor de toegang bij veel verschillende beurzen tegen lage tarieven. Ondanks dat de broker pas relatief kort bekendheid kent op de Nederlandse markt, heeft de broker toch een plek weten te bemachtigen. De broker beschikt over jarenlange ervaring in de beleggingswereld. Deze ervaring hebben ze opgedaan door wereldwijd actief te zijn. Deze ervaring brengen ze over middels de relatiemanagers waarvan gebruik gemaakt kan worden. Daarnaast is er nog het complete platform dat het mogelijk maakt om snel en tegen lage tarieven te kunnen handelen in één van de in totaal 130 beurzen. Nadeel is de het handelsplatform dat voor de af-en-toe belegger niet heel geschikt is. Voor de actieve belegger is Mexem echter een uitstekende keuze.

Veel gestelde vragen

✔️ Is MeXeM een goede broker?

Mexem is met name bekend geworden door de zeer lage tarieven die de broker hanteerd. Een rekening openen is gratis. MeXeM biedt een zeer uitgebreid platform voor beleggen in Aandelen, CFD’s, Beleggingsfondsen, Futures, Grondstoffen, Indextrackers, Obligaties, Opties, Turbo’s/Sprinters/Speeders en Valuta. Op analysemogelijkheden, handelsmogelijkheden en extra functionaliteiten scoort het Trader Work Station (TWS) van MeXeM erg goed. Daar staat tegenover dat u wel tijd zal moeten investeren om het gebruik van het handelsplatform onder de knie te krijgen. Het platform is het meest geschikt voor een ervaren actieve & allround belegger die vooral geintereseerd is om het rendement te maximaliseren. In onze MeXeM review gaan we op de voor en nadelen in zodat u een goede afweging kunt maken. Lees deze en open dan een rekening.

🎯 Is MeXeM geschikt voor beginnende beleggers?

MeXeM biedt geen educatie en het beleggingsplatform is zeer uitgebreid. Daarom is MeXeM meer geschikt voor actieve & ervaren beleggers. Wel heeft u de beschikking tot een eigen accountmanager en wordt u coaching aangeboden via een externe aanbieder. Er is de mogelijkheid om gebruik te maken van een demo account om kennis te maken met het platform. Hiervoor moet u echter wel eerst een een account openen. Lees onze MeXem review om alle voor en nadelen goed op een rij te zetten en te bepalen of Mexem de juiste broker voor u is. Ook vindt u hier actuele Mexem welkomstacties indien beschikbaar.

⏱ Hoe lang duurt het om een beleggingsrekening bij MeXeM te openen?

Het openen van een rekening is gratis en volledig digitaal. Het openen van een account bij MeXeM verloopt iets uitgebreider dan bijvoorbeeld bij DEGIRO of Binckbank, omdat u naast de reguliere verificatie ook te maken krijgt met een US Clearing. Dit zal normaal gesproken echter niet voor extra extra problemen bij uw aanmelding zorgen. Bovendien zal er een medewerker u persoonlijk bijstaan voor uw aanmelding mochten er problemen ontstaan. Een MeXem beleggingsrekening openen kan hier.

🔒 Is MeXeM een veilige broker?

Het platform voldoet aan de EU-regulering en wordt, omdat het hoofdkantoor zich op Cyprus bevind, gereguleerd door de CySEC. Dit kan natuurlijk vraagtekens oproepen. De broker heeft een AFM registratie, maar valt dus onder toezicht van het land van herkomst, Cyprus in dit geval. Dit hoeft echter geen probleem te zijn. Daarnaast wordt het bedrijf namelijk ook gereguleerd door de Amerikaanse SEC, NFC en FINRA omdat MeXeM deel uitmaakt van het Amerikaanse Interactive Brokers.

Dit betekend dat uw beleggingsportefeulle vanwege zowel de Europese als Amerikaanse regelgeving wordt bewaard op een aparte rekening. Ook is uw portefeuille verzekerd tot een totaal van $30 miljoen via enerzijds een waarborging van SIPC en anderzijds een aanvullende verzekering bij Lloyd’s of London. Uw cash reserve wordt verder apart bewaard en stortingen vinden plaats via Europese banken. Voldoende aanknopingspunten dus om deze broker als veilig te beschouwen en een beleggingsrekening te openen.

💰 Wat kost beleggen bij MeXeM?

Zowel het aanmaken van een account als het gebruik van software en tools is geheel gratis. Voor obligaties en aandelen worden er op basis van verschillende percentages tarieven bepaald. Mexem heeft verschillende types rekeningen die zijn ontworpen voor specifieke behoeften van individuele beleggers, investeerders en instellingen. Er zijn echter geen verschillen in tarieven. MeXeM heeft het voornemen om de goedkoopste broker in Nederland te zijn. Vandaar dat de broker uiterst scherpe tarieven hanteert. Kijk hier voor het actuele tarieven overzicht.

👛 Welke beurzen biedt MeXeM aan?

Via MeXeM kunt u beleggen op 130 beurzen verspreidt over meer dan 30 landen wereldwijd. Alle belangrijke beurzen zijn beschikbaar. Bekijk hier het complete overzicht.

Is MeXeM iets voor u?Maak nu een (gratis) account aan! Naar de website van MeXeM
Specificaties
BelegWarrantsOptiesCFD'sAandelenBeleggingsfondsenETF's
Cost categoryAbonnement
HandelGratis Demo AccountStop lossesLimit ordersTrailing stopsTrailing Stop OrderOrderlimiet
LanguageNederlandsEngels
RegulationAFM (Nederland)CySEC (Cyprus)
Security1-staps verificatie2-staps verificatieData encryptie
StortingiDEALBankoverschrijving
SupportTelefoonEmail
ToolsAnalistenrapportenTechnische analyseFondsen keuzetoolPersoonlijke account manager
TypeZelf beleggen
UitbetalingBankoverschrijvingCredit Card
VerificationPaspoort

Gebruikers over MeXeM

MeXeM wordt door onze gebruikers gemiddeld beoordeeld met een: 0 / 10 0 reviews

Wat vind u van MeXeM?

Welke beoordeling zou u MeXeM geven?
Bekijk deze broker
Disclaimer - Handelen brengt risico's met zich mee. Zet niet meer kapitaal op het spel dan u bereid bent te verliezen. In het verleden behaalde rendementen bieden geen garantie voor de toekomst. Dit is geen beleggingsadvies.
Sluiten [x]
Tijdelijke kans - Profiteer nu van kennis van anderen en start met traden in grondstoffen als gas, olie en granen via het social trading netwerk van Etoro >>
Start nu met beleggen in commodities of aandelen via het Social trading netwerk van Etoro >>
Toch nu direct starten met beleggen in grondstoffen of aandelen via het social trading platform van Etoro?