Social trading met Etoro

Saxo Bank (BinckBank) review

Onze beoordeling over Saxo Bank (BinckBank):

Bij de oprichting in 2000 werd BinckBank direct genoteerd aan de AEX. 4 jaar later, in 2004, werd de bank overgenomen door Amsterdam Option Traders (AOT). Tijdens deze overname is er gekozen om verder te gaan onder de noemer 'Binck'. Na de overname van Alex, een andere actieve broker, werd BinckBank marktleider in Nederland. In totaal beschikt BinckBank over meer dan 490.000 actieve klanten in Europa. Dit alles kan afgezet worden tegen een vermogen van meer dan €21 Miljard. Inmiddels is bekend geworden dan Binckbank verder gaat onder de naam Saxo bank. In deze review bespreken we alle ins en outs van Saxo bank als online broker.

Bekijk deze broker
Let op: screenshot alleen ter illustratie
Inhoud Voor- en nadelen Onze beoordeling Veel gestelde vragen Specificaties Gebruikerservaringen
Onze beoordeling over Saxo Bank (BinckBank)
Eindoordeel 7.75
⭐ Saxo Bank (BinckBank) Bekijk deze broker
Platform & Tools 7
Commissies en kosten 7
Beleggingsmogelijkheden 8
Klantenservice 8
Gebruiksgemak 8
Storten & uitbetaling 8
Educatie 8
Mobiel beleggen 8
Voordelen
Top beleggingsplatform Stabiele bank met goede klantenservice gebruiksgemak en de toegankelijkheid
Nadelen
Relatief duur voor niet actieve beleggers

Welke diensten biedt Saxo bank aan?

Saxo bank heeft meerdere beleggingsdiensten. Zo kunt u er terecht voor laten beleggen, fondsbeleggen, pensioenbeleggen en zelf beleggen. Wilt u zelf aan de slag dan kunt u kiezen uit verschillende pakketten. Hierbij kunt u aan de hand van uw individuele wensen en behoeften kiezen met welk pakket u gaat handelen in bijvoorbeeld aandelen. Ieder pakket wordt gekenmerkt met eigen mogelijkheden en opties. Zo is er het Green instap pakket, het blue meer geavanceerde pakket en het black pakket als meerst geavanceerde. Ook de vorm waarin dienstverlening zal plaatsvinden is geheel naar eigen wens samen te stellen. De dienstverlening kan namelijk gebonden zijn aan het aantal transacties dat plaatsvindt of de bedragen die gebruikt worden om mee te beleggen. Door al deze mogelijkheden maakt het de kosten echter wel wat ingewikkeld.

Saxo bank heeft tal van handelsmogelijkheden. U heeft hierbij de keuze uit 33 verschillende beurzen verspreidt over 18 landen. Op deze beurzen kunt u beleggen in aandelen, beleggingsfondsen, index trackers, opties en diverse andere veel gebruikte beleggingsvormen. Bij Saxo bank kunt u orders geheel eenvoudig invoeren. Na de invoering worden ze zorgvuldig gecontroleerd. Zodoende wordt de kans op mogelijke fouten optimaal verkleind.

Welk handelsplatform gebruikt Saxo bank?

Saxo bank staat erom bekend een van de beste handelsplatformen op de markt aan te bieden. Het handelsplatform is compleet en gebruiksvriendelijk. Het groene pakket bied een standaard pakket aan. Dit is gemakkelijk en intuitief in gebruik, maar beschikt evengoed over voldoende mogelijkheden. Meer uitgebreide functionaliteit krijgt met Protrader wanneer u gebruik maakt van pakketten als Saxo bank Blue en Saxo bank Black. Het platform beschikt over vele handige tools en heeft diverse fundamentele en technische analyses die u als belegger verder kunnen helpen bij het kiezen van de juiste beleggingen. Met name de mogelijkheden voor fundamentele analyse worden goed gepresenteerd.

Vestigingsland: Nederland
Adres: Barbara Strozzilaan 310 1083 HN Amsterdam
Telefoon: +31 (0)20 225 5900
Bestaat sinds: 2000
Regulatie: AFM
Gratis demo: Ja
Minimum storting: �1

Welke analysemogelijkheden zijn er beschikbaar?

Bij Saxo bank kunt u gebruikmaken van diverse omogelijkheden op het gebied van fundamentele analyses. Hierbij kunt u eenvoudig inzicht krijgen in relevante kerncijfers en bedrijfsgegevens van één specifiek bedrijf. Deze gegevens en cijfers worden zowel tekstueel als grafisch weergegeven om het zodoende voor iedereen duidelijk te kunnen maken.

Naast het gebruikmaken van fundamentele analyses kunt u er ook voor kiezen om gebruik te maken van technische analyses. Hierbij kunt u geheel eigenhandig grafieken vormgeven en opstellen door middel van 17 verschillende factoren. Enkele indicatoren die hierin voorzien zijn MACD, RSI en Moving Average. Door gebruik te maken van technische analyses wordt het mogelijk om inzicht van maar liefst 5 jaar terug te krijgen op het gebied van aandelen.

Welke kosten berekend Saxo bank?

De kosten die u bij Saxo bank beleggen maakt variëren sterk naarmate u actiever bent op het gebied van beleggingsactiviteiten. U heeft bij Saxo bank de keuze uit verschillende beleggingspakketten die te onderscheiden zijn op het gebied van mogelijkheden en kosten. Zo wordt er onderscheid gemaakt tussen de passieve (green), gemiddelde (blue) en actieve belegger (black). Voor de niet zo actieve belegger kunnen de kosten hoog uitkomen, omdat er maandelijks service kosten worden berekenend.

Conclusie

Sterke punten van Saxo bank zijn het gebruikersgemak en de toegankelijkheid van de handelssoftware. Ook is er veel educatie voor nieuwe klanten. Saxo bank is een stabiele betrouwbare broker. Vindt u veiligheid belangrijk, dan is Saxo bank daarom ook een goede keuze. Minpunt is de relatief hoge kosten die worden berekend die met name voor niet actieve beleggers hoog kunnen zijn.

Veel gestelde vragen

✔️ Is Saxo bank een goede broker?

Bij Saxo bank heeft u de keuze uit Zelf Beleggen, Fondsbeleggen, Laten Beleggen of Pensioenbeleggen. Gaat u graag zelf aan de slag dan biedt Broker Saxo bank een goede mix van handelsmogelijkheden, gebruiksgemak en service. Saxo bank combineerd de professionaliteit van bijvoorbeeld Mexem met de gebruiksvriendelijkheid van DEGIRO. Hier zit echter wel een prijskaartje aan. Saxo bank is de beste keuze voor de actieve belegger die graag handeld met een uitgebreid maar gebruikersvriendelijk handelsplatform. In onze Saxo bank review gaan we op de voor en nadelen in zodat u een goede afweging kunt maken. Lees onze review en open dan een rekening.

🎯 Is Saxo bank geschikt voor beginnende beleggers?

Sterk punt bij Saxo bank is de Saxo bank Academy waar u trainingen, webinairs en tutorials kunt vinden die u kunnen helpen bij het beleggen. De beleggingsplatformen zijn intuïtief en ook voor beginnende beleggers uitstekend te gebruiken. Ook is de klantenservice van Saxo bank van erg hoog niveau. Echter door de hogere tarieven dan bijvoorbeeld DEGIRO is deze broker voor de kleine belegger wel relatief duur. Lees onze volledige review om een afweging te kunnen maken of de extra's van Saxo bank voor u opwegen tegen de extra kosten. Ook vindt u hier actuele Saxo bank welkomstacties indien beschikbaar.

⏱ Hoe lang duurt het om een beleggingsrekening bij Saxo bank te openen?

Het online openen van een beleggingsrekening bij Saxo bank gaat snel en volledig digitaal. Binnen 10 minuten kan het geregeld zijn. U dient zich eerst registreren met uw e-mailadres. Vervolgens worden er een aantal persoonlijke gegevens gevraagd. Deze worden verifiëerd door een bewijs van identiteit (kopie van uw paspoort of ID) te uploaden. Daarna kunt u starten met beleggen. Een Saxo bank beleggingsrekening openen kan hier.

🔒 Is Saxo bank een veilige broker?

Saxo bank is misschien wel de betrouwbaarste Nederlandse broker. Sinds 2019 is Saxo bank eigendom van het Deense Saxo Bank Groep. Saxo bank staat als broker onder toezicht van de AFM. Saxo bank is echter ook een bank valt daarom ook onder de Nederlandse Bank. Tegoeden vallen daarom onder het depositogarantiestelsel tot een maximum van €100.000. Verder is Saxo bank aangesloten bij de KIFID, waar u terecht kunt bij klachten. Meer over veiligheid leest u in onze Saxo bank review.

💰 Wat kost beleggen bij Saxo bank?

De kosten bij Saxo bank zijn afhankelijk van het pakket dat u kiest. Kiest u voor zelf beleggen dan heeft u de keuze uit green, blue of het black pakket waarvoor u naast transactiekosten ook een maandelijkse service fee betaald. Daardoor is Saxo bank duurder dan bijvoorbeeld DEGIRO & Mexem, maar goedkoper dan grote banken als ABN AMRO en ING. Voor dit bedrag krijgt u de nodige extra services. Van gratis realtime Euronext koersen bij het green pakket tot een persoonlijke relatiemanager bij het black pakket. De service fee maakt dat beleggen bij Saxo bank relatief duur is voor kleine beleggers. U zult daarom moet afwegen of deze extra services de extra kosten waard zijn. Lees daarom eerst onze Saxo bank review voor een overzicht van de pakketten. Een actueel overzicht van de Saxo bank tarieven vindt u hier.

👛 Welke beurzen biedt Saxo bank aan?

U kunt handelen via de belangrijkste beurzen van Amerika, Canada en Europa. In totaal heeft Saxo bank 33 verschillende beurzen verspreidt over 18 verschillende landen om aandelen, opties, fondsen, turbo's, Saxo bank turbo's, obligaties, ETF's, futures en warrants te verhandelen. CFD's en cryptovaluta zitten niet in het beleggingsassortiment. Ook ontbreken de Aziatische beurzen. Een compleet overzicht van beschikbare beurzen vindt u HIER.

Is Saxo Bank (BinckBank) iets voor u?Maak nu een (gratis) account aan! Naar de website van Saxo Bank (BinckBank)
Specificaties
BelegTurbo'sSprintersWarrantsOptiesCFD'sSpeedersAandelenBeleggingsfondsenETF'sObligaties
Cost categoryStaffelkorting op transactiekostenMarge Interest (alleen CFD/Forex brokers)
HandelGratis Demo AccountStop lossesLimit ordersOne-click tradingTrailing stopsPeriodiek beleggenTrailing Stop OrderOrderlimiet
LanguageNederlandsEngels
Other optionsMeer dan 50 fondsen in het assortimentBankvergunning NLAangesloten bij KIFID
RegulationAFM (Nederland)
Security2-staps verificatie
StortingBankoverschrijving
SupportTelefoonEmailSocial Media
ToolsOnline opleidingenSchaduwportefeuilleTechnische analyseFondsen keuzetoolPersoonlijke account manager
TypeFondsbeleggenZelf beleggenPensioenbeleggenIndividueel vermogensbeheer (v/a €100.000)
UitbetalingBankoverschrijving
VerificationIdentificatiebewijsPaspoort

Gebruikers over Saxo Bank (BinckBank)

Saxo Bank (BinckBank) wordt door onze gebruikers gemiddeld beoordeeld met een: 0 / 10 0 reviews

Wat vind u van Saxo Bank (BinckBank)?

Welke beoordeling zou u Saxo Bank (BinckBank) geven?
Bekijk deze broker
Disclaimer - Handelen brengt risico's met zich mee. Zet niet meer kapitaal op het spel dan u bereid bent te verliezen. In het verleden behaalde rendementen bieden geen garantie voor de toekomst. Dit is geen beleggingsadvies.
Sluiten [x]
Tijdelijke kans - Profiteer nu van kennis van anderen en start met traden in grondstoffen als gas, olie en granen via het social trading netwerk van Etoro >>
Start nu met beleggen in commodities of aandelen via het Social trading netwerk van Etoro >>
Toch nu direct starten met beleggen in grondstoffen of aandelen via het social trading platform van Etoro?