Social trading met Etoro

Dow Jones Index

De Dow Jones Industrial Average, beter bekend als de Dow Jones Index, is een van de oudste en meest bekeken aandelenindexen ter wereld. Deze prestigieuze index is ontworpen om beleggers een algemeen beeld te geven van hoe groot formaat bedrijven op de aandelenmarkt worden verhandeld. De Dow Jones Index is in 1896 gecreëerd door Charles Dow en Edward Jones. De index is van start gegaan met 12 industriële bedrijven en is uitgebreid naar 30 in 1928, waarbij het zijn huidige formaat behoudt.

Wat is de Dow Jones Index?

De Dow Jones Index omvat de 30 grootste Amerikaanse bedrijven, zowel qua grootte als handelsvolume. Het bevat bedrijven uit diverse industriële sectoren, met uitzondering van nuts- en transportbedrijven. Enkele notabele bedrijven die onderdeel uitmaken van de index zijn onder andere Apple, Microsoft, en Nike.

De Dow Jones Index wordt berekend door de prijzen van deze 30 aandelen bij elkaar op te tellen en vervolgens te delen door een factor, bekend als de Dow divisor. Dit houdt rekening met gebeurtenissen zoals aandelensplitsingen en veranderingen in het samengestelde bedrijvenbestand.

Belang van de Dow Jones Index

De Dow Jones Index wordt breed erkend als een belangrijk marktbarometer vanwege de brede representatie van de industrieën die erin vertegenwoordigd zijn. De prestaties van de Dow kunnen als een nauwkeurige weerspiegeling worden gezien van het bredere markt- en economische klimaat.

Hoewel critici argumenteren dat de Dow Jones Index beperkt is door zijn betrekkelijk kleine samenstelling, is de consistentie en historische betekenis ervan onmiskenbaar. Dankzij de lange geschiedenis van de Dow Jones Index kunnen beleggers trends en patronen over lange tijdsperioden bestuderen en vergelijken.

Investeren in de Dow Jones Index

Wilt u blootstelling aan de prestaties van de beste Amerikaanse bedrijven? Het beleggen in de Dow Jones kan een gemakkelijke manier bieden om dit te doen. Er zijn verschillende methoden om te investeren in de Dow, maar de meest voorkomende is via Exchange Traded Funds (ETF's) die de index volgen: zogenaamde index trackers.

Een voorbeeld hiervan is de SPDR Dow Jones Industrial Average ETF (DIA), die streeft om de prestaties van de Dow Jones Industrials Average nauwkeurig te representeren. ETF's zijn verhandelbaar als aandelen en geven de kans op directe participatie in de bewegingen van de index.

Daarnaast bieden verschillende online brokers CFD's (Contract for Difference) aan op de Dow Jones Index. In het geval van CFD's handelt u niet rechtstreeks in de index, maar speculeert u op de prijsbewegingen.

Vergeet niet, zoals met elke investering, er is altijd het potentieel voor verlies, evenals winst, en het is raadzaam om een grondige marktanalyse uit te voeren alvorens te investeren.

Beleggingsmogelijkheden via Strategisch Beleggen

Via Strategisch Beleggen heeft u toegang tot een breed scala aan online brokers die u de mogelijkheid geven om in de Dow Jones Index te beleggen. Elk van deze brokers heeft unieke kenmerken en voordelen, van gebruiksgemak tot beveiligingsfuncties en klantenservice. Het kiezen van de juiste broker voor uw behoeften en doelstellingen is net zo cruciaal als het kiezen van de juiste investeringsstrategie. Daarom bieden we op Strategisch Beleggen een uitgebreide broker vergelijking om u de broodnodige ondersteuning te bieden bij het kiezen van de beste broker voor uw persoonlijke beleggingsdoelen. Het beleggen in indexen zoals de Dow Jones biedt een breed scala aan mogelijkheden, variërend van diversificatie tot potentieel aantrekkelijke rendementen.

Wij nodigen u uit om deze en vele andere investeringsmogelijkheden te ontdekken op onze website.


<< Terug naar nieuwsoverzicht
Disclaimer - Handelen brengt risico's met zich mee. Zet niet meer kapitaal op het spel dan u bereid bent te verliezen. In het verleden behaalde rendementen bieden geen garantie voor de toekomst. Dit is geen beleggingsadvies.
Sluiten [x]
Tijdelijke kans - Profiteer nu van kennis van anderen en start met traden in grondstoffen als gas, olie en granen via het social trading netwerk van Etoro >>
Start nu met beleggen in commodities of aandelen via het Social trading netwerk van Etoro >>
Toch nu direct starten met beleggen in grondstoffen of aandelen via het social trading platform van Etoro?