Social trading met Etoro

DEGIRO's nieuwe tarieven vanaf 15 mei 2023: Wat betekent dit voor beleggers?

DEGIRO, een populaire online broker in Nederland, heeft aangekondigd dat er vanaf 15 mei 2023 nieuwe tarieven zullen gelden voor beleggers. In dit artikel bespreken we de belangrijkste wijzigingen in de tarieven, de achtergrond van deze veranderingen en de mogelijke gevolgen voor beleggers.

Belangrijkste wijzigingen in de tarieven

De nieuwe tarieven van DEGIRO zijn voornamelijk van invloed op de handel in Amerikaanse en Canadese aandelen en ETF's. De belangrijkste veranderingen zijn:

  1. Amerikaanse en Canadese aandelenbeurzen: Er zal een commissie van €1 per transactie in rekening worden gebracht, naast de bestaande handlingskosten van €1.
  2. Kernselectie ETF's: Er zullen handlingskosten van €1 per transactie in rekening worden gebracht, naast de ongewijzigde €0 commissie.
  3. Overige ETF's die niet tot de Kernselectie behoren: Er zullen handlingskosten van €1 per transactie bijkomen, naast de huidige €2 commissie per transactie.

Achtergrond van de tariefwijzigingen

De tariefwijzigingen zijn voornamelijk het gevolg van de hoge inflatie en stijging van operationele en wettelijke kosten. DEGIRO heeft aangegeven dat deze veranderingen noodzakelijk zijn om de kwaliteit van hun dienstverlening en de groei van het bedrijf te waarborgen.

Gevolgen voor beleggers

Hoewel de veranderingen in de tarieven van DEGIRO relatief beperkt zijn, is het belangrijk voor beleggers om op de hoogte te blijven en de gevolgen van deze wijzigingen voor hun beleggingsstrategie en rendement te overwegen. Enkele aandachtspunten zijn:

  1. Kostenbewust beleggen: Beleggers moeten de kosten van hun transacties in de gaten houden en overwegen of het zinvol is om hun handelsfrequentie aan te passen of te zoeken naar goedkopere alternatieven.
  2. Vergelijken van brokers: Het is aan te raden om de tarieven van DEGIRO en andere brokers te vergelijken om ervoor te zorgen dat u de beste keuze maakt voor uw beleggingsbehoeften. Raadpleeg ons online brokers overzicht voor een handige vergelijking van verschillende brokers.
  3. Herziening van beleggingsstrategie: Beleggers moeten hun beleggingsstrategie herzien en overwegen of aanpassingen nodig zijn om rekening te houden met de gewijzigde tarieven.

Conclusie

De nieuwe tarieven van DEGIRO die ingaan op 15 mei 2023 kunnen gevolgen hebben voor beleggers, vooral op het gebied van kosten en rendement. Het is belangrijk om op de hoogte te blijven van deze veranderingen en uw beleggingsstrategie en brokerkeuze dienovereenkomstig aan te passen. Voor meer informatie en vergelijkingen kunt u ons online brokers overzicht raadplegen en onze uitgebreide review van DEGIRO lezen.


<< Terug naar nieuwsoverzicht
Disclaimer - Handelen brengt risico's met zich mee. Zet niet meer kapitaal op het spel dan u bereid bent te verliezen. In het verleden behaalde rendementen bieden geen garantie voor de toekomst. Dit is geen beleggingsadvies.
Sluiten [x]
Tijdelijke kans - Profiteer nu van kennis van anderen en start met traden in grondstoffen als gas, olie en granen via het social trading netwerk van Etoro >>
Start nu met beleggen in commodities of aandelen via het Social trading netwerk van Etoro >>
Toch nu direct starten met beleggen in grondstoffen of aandelen via het social trading platform van Etoro?