Social trading met Etoro

DEGIRO Kernselectie voor ETF's & Beleggingsfondsen : Uitleg & Kosten

Als belegger bent u altijd op zoek naar manieren om uw investeringsstrategie te optimaliseren en uw portefeuille te diversifiëren. DEGIRO's Kernselectie kan hierbij een cruciale rol spelen. We nemen een uitgebreide en gedetailleerde kijk op DEGIRO's Kernselectie van ETF's en beleggingsfondsen, om u te helpen de voor- en nadelen te begrijpen en weloverwogen beleggingsbeslissingen te nemen.

Wat is DEGIRO Kernselectie?

DEGIRO's Kernselectie is een lijst van meer dan 200 zorgvuldig gekozen Exchange Traded Funds (ETF's) en beleggingsfondsen. Deze ETF's en beleggingsfondsen zijn gratis te verhandelen, mits aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan, zoals het uitvoeren van de transactie binnen een kalendermaand en het handhaven van een minimale ordergrootte van €1.000.

Belangrijkste voordelen van DEGIRO Kernselectie

Diversificatie

Met DEGIRO's Kernselectie hebt u toegang tot een breed scala van financiële instrumenten die u kunnen helpen bij het diversifiëren van uw portefeuille. U kunt beleggen in verschillende sectoren en geografische locaties, waardoor eventuele risico's worden verspreid.

Kostenbesparing

Kosten zijn een belangrijk aspect van beleggen. Door te kiezen voor ETF's en beleggingsfondsen uit de Kernselectie kunt u aanzienlijk besparen op transactiekosten.

Geschikt voor beginners en ervaren beleggers

Zowel beginnende als ervaren beleggers kunnen profiteren van DEGIRO's Kernselectie. Beginnende beleggers vinden het wellicht een prettige start om vertrouwd te raken met ETF's en beleggingsfondsen, terwijl ervaren beleggers hun bestaande strategieën verder kunnen optimaliseren.

Rekenvoorbeeld: Kostenbesparing met DEGIRO Kernselectie

Laten we eens kijken naar een rekenvoorbeeld om het potentiële kostenbesparingsvoordeel te illustreren:

Stel dat u elke maand €1.000 wilt beleggen in ETF's. U kiest ervoor om te beleggen in vijf verschillende ETF's uit de Kernselectie van DEGIRO.

Zonder DEGIRO's Kernselectie zou u voor elke transactie kosten moeten betalen. Laten we aannemen dat de gemiddelde transactiekosten €5 per ETF zijn. Als u maandelijks in vijf ETF's belegt, betaalt u dus €25 aan transactiekosten per maand (5 ETF's x €5) en €300 per jaar (12 maanden x €25).

Echter, met DEGIRO's Kernselectie kunt u elke maand kosteloos in deze ETF's beleggen, mits u aan de voorwaarden voldoet. Dit betekent dat u in dit voorbeeld €300 per jaar bespaart op transactiekosten.

Belangrijke aandachtspunten

Hoewel DEGIRO's Kernselectie aantrekkelijk en veelbelovend lijkt, zijn er enkele zaken die beleggers in overweging moeten nemen:

  • Het is essentieel om de voorwaarden voor gratis transacties zorgvuldig door te nemen. Als u niet aan deze voorwaarden voldoet, bent u mogelijk toch transactiekosten verschuldigd.
  • DEGIRO's Kernselectie biedt weliswaar kosteloze transacties, maar er kunnen nog steeds interne fondskosten zijn, zoals de lopende kosten van het fonds.
  • Kies ETF’s en beleggingsfondsen niet alleen op basis van de kosten. Factoren zoals spreiding, risicotolerantie en uw financiële doelen zijn belangrijk om te overwegen bij het selecteren van ETF's en beleggingsfondsen voor uw portefeuille.

Over DEGIRO en de belangrijkste concurrenten

DEGIRO is een in Nederland gevestigde online broker die zijn diensten aanbiedt in 18 Europese landen. Bekend om zijn transparante prijsstructuur en toegankelijkheid, legt het platform de nadruk op het bieden van betaalbare beleggingsoplossingen, waaronder ETF's, aandelen, obligaties, opties en futures. Een bijzonder opmerkelijk kenmerk van DEGIRO is de Kernselectie, die kosteloze transacties biedt op geselecteerde ETF's onder specifieke voorwaarden.

Er is een scala aan concurrenten op de markt die u wellicht ook wilt overwegen:

  1. Saxo Bank: Deze Deense investeringsbank is bekend om zijn uitgebreid aanbod van internationale handels- en beleggingsproducten. Ook biedt het één van de meest technologisch geavanceerde platformen in de industrie, geschikt voor zowel beginnende als ervaren beleggers.

  2. Scalable Capital: Een digitale vermogensbeheerder en broker die bekend staat om zijn robo-adviseur diensten. Met een focus op ETF's, biedt Scalable Capital een reeks geautomatiseerde beleggingsstrategieën op basis van uw risicotolerantie.

Het kiezen van de juiste broker komt neer op uw individuele behoeften als belegger, en omvat overwegingen op het gebied van kosten, gebruiksgemak, klantenservice en de aangeboden beleggingsopties.

Voor diepgaande analyses en beoordelingen van DEGIRO en diverse andere brokers, kunt u onze gedetailleerde broker reviews raadplegen. Door deze inzichten goed te bestuderen, kunt u goed geïnformeerd de beleggingsreis starten of voortzetten die het best bij uw doelen en risicotolerantie past. Let op: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen!


<< Terug naar nieuwsoverzicht
Disclaimer - Handelen brengt risico's met zich mee. Zet niet meer kapitaal op het spel dan u bereid bent te verliezen. In het verleden behaalde rendementen bieden geen garantie voor de toekomst. Dit is geen beleggingsadvies.
Sluiten [x]
Tijdelijke kans - Profiteer nu van kennis van anderen en start met traden in grondstoffen als gas, olie en granen via het social trading netwerk van Etoro >>
Start nu met beleggen in commodities of aandelen via het Social trading netwerk van Etoro >>
Toch nu direct starten met beleggen in grondstoffen of aandelen via het social trading platform van Etoro?