Social trading met Etoro

De Innovatie van Fractionele Obligaties door Trade Republic

Trade Republic, een prominente Europese broker, heeft recentelijk een innovatieve wijziging in hun dienstenaanbod geïntroduceerd. Ze gaf bekend dat klanten vanaf nu voor een minimale inleg van slechts 1 euro kunnen beleggen in fractionele staats- en bedrijfsobligaties. Trade Republic is hiermee de eerste broker in Europa die deze mogelijkheid aanbiedt.

Wat zijn Fractionele Obligaties?

Traditioneel gezien, vereisen obligaties een minimale investering van €1.000 en zijn dus over het algemeen minder toegankelijk voor particuliere beleggers dan aandelen. Daarnaast is de obligatiemarkt doorgaans minder toegankelijk voor particuliere beleggers vanwege de vaak illiquide obligaties.

Echter, door deze innovatie van Trade Republic kunnen beleggers nu fractionele obligaties aankopen. Ze hoeven dus niet langer de volledige obligatie te kopen, maar kunnen in plaats daarvan een 'fractie' of gedeelte van een obligatie kopen. Dit kan al vanaf slechts 1 euro. Hierdoor zijn obligaties nu toegankelijker voor een bredere groep van investeerders.

Diversificatie en Hoge Rente

Eén belangrijk pluspunt van deze ontwikkeling is dat beleggers nu hun portfolio kunnen diversifiëren tegen een lagere kostprijs. Dit is een uitstekende manier om potentiële risico’s te spreiden en om de veerkracht van een portfolio te verhogen.

Opmerkelijk is dat Trade Republic vanaf 1 oktober 2023 ook een rentevergoeding van 4% per jaar zal voorzien op het niet-belegde geld van zowel nieuwe als bestaande klanten. Dit getuigt van een toewijding om klanten waar voor hun geld te bieden, zelfs wanneer hun geld niet direct geïnvesteerd is in beleggingsproducten.

Respons op de Marktcondities

De stap van Trade Republic om fractionele obligaties te introduceren komt op een moment dat de rentes op obligaties aan het stijgen zijn, waardoor ze een interessante optie zijn voor beleggers die op zoek zijn naar hogere rendementen. Volgens Erik Mauritz, Senior Advisor van Trade Republic in Nederland, zijn de obligaties van gezonde Europese bedrijven nu aantrekkelijker voor beleggers door rentes die gestegen zijn boven de 4%.

Voor meer informatie en een recensie van Trade Republic, willen we verwijzen naar uitgebreide broker review. We bieden er een schat aan informatie om u te helpen bij het nemen van weloverwogen beleggingsbeslissingen.


<< Terug naar nieuwsoverzicht
Disclaimer - Handelen brengt risico's met zich mee. Zet niet meer kapitaal op het spel dan u bereid bent te verliezen. In het verleden behaalde rendementen bieden geen garantie voor de toekomst. Dit is geen beleggingsadvies.
Sluiten [x]
Tijdelijke kans - Profiteer nu van kennis van anderen en start met traden in grondstoffen als gas, olie en granen via het social trading netwerk van Etoro >>
Start nu met beleggen in commodities of aandelen via het Social trading netwerk van Etoro >>
Toch nu direct starten met beleggen in grondstoffen of aandelen via het social trading platform van Etoro?