Social trading met Etoro

Beleggingsfondsen vinden met een Bewezen Staat van Dienst

Het kiezen van de juiste beleggingsfondsen kan een uitdaging zijn, vooral gezien het grote aantal beschikbare opties. Een belangrijke factor om te overwegen bij het kiezen van een beleggingsfonds is de bewezen staat van dienst. We bespreken hier hoe u beleggingsfondsen met een solide staat van dienst kunt vinden en waar u op moet letten bij het maken van uw keuze.

Stap 1: Bepaal uw beleggingsdoelen en risicotolerantie

Voordat u op zoek gaat naar beleggingsfondsen met een bewezen staat van dienst, is het belangrijk om uw eigen beleggingsdoelen en risicotolerantie te bepalen. Dit helpt u bij het vinden van fondsen die passen bij uw financiële doelen en comfortniveau met betrekking tot risico's.

Stap 2: Gebruik online bronnen en databases

Er zijn verschillende online bronnen en databases beschikbaar die u kunnen helpen bij het vinden van beleggingsfondsen met een bewezen staat van dienst. Enkele voorbeelden zijn:

  1. Morningstar: Morningstar is een toonaangevende leverancier van onafhankelijke beleggingsinformatie en biedt beoordelingen en analyses van beleggingsfondsen. U kunt Morningstar gebruiken om fondsen te zoeken op basis van prestaties, risico, kosten en andere criteria.

  2. Lipper: Lipper, een dochteronderneming van Thomson Reuters, biedt fondsanalyses en -classificaties op basis van historische prestaties en risico-gecorrigeerde maatstaven. Lipper kan u helpen bij het identificeren van fondsen die consistent beter presteren dan hun categoriegemiddelden.

  3. Financiële nieuwssites en publicaties: Websites zoals Bloomberg, CNBC en The Wall Street Journal bieden regelmatig artikelen en ranglijsten van beleggingsfondsen met sterke prestaties en solide staat van dienst.

Stap 3: Analyseer de prestaties van het fonds

Als u eenmaal een lijst met beleggingsfondsen met een bewezen staat van dienst heeft samengesteld, is het belangrijk om de prestaties van deze fondsen grondig te analyseren. Hier zijn enkele factoren om te overwegen:

  1. Historische prestaties: Kijk naar de historische prestaties van het fonds over verschillende tijdsperioden, zoals 1, 3, 5 en 10 jaar. Houd er rekening mee dat de prestaties uit het verleden geen garantie bieden voor toekomstige resultaten, maar consistent sterke prestaties kunnen wijzen op een solide beleggingsstrategie en deskundig beheer.

  2. Prestaties ten opzichte van de benchmark: Vergelijk de prestaties van het fonds met een relevante benchmark, zoals de MSCI World Index voor wereldwijde aandelenfondsen of de Barclays Global Aggregate Bond Index voor obligatiefondsen. Een fonds met een bewezen staat van dienst zou idealiter de benchmark consistent moeten overtreffen.

  3. Risico-gecorrigeerde prestaties: Beoordeel de risico-gecorrigeerde prestaties van het fonds met behulp van maatstaven zoals de Sharpe-ratio, die het rendement van een fonds afzet tegen het risico dat het neemt. Een fonds met een hogere Sharpe-ratio levert meer rendement op per eenheid risico, wat wijst op een efficiënter beheer van risico's en rendementen.

Stap 4: Overweeg kosten en andere factoren

Naast de prestaties is het belangrijk om de kosten van het beleggingsfonds en andere factoren te overwegen bij het kiezen van een fonds met een bewezen staat van dienst. Let op:

  1. Kostenratio: Kies voor fondsen met een lage kostenratio, aangezien hoge kosten de nettorendementen kunnen verlagen en de prestaties op lange termijn kunnen beïnvloeden.

  2. Fondsbeheerder: Onderzoek de achtergrond en ervaring van de fondsbeheerder, zoals besproken in het artikel over het vinden van ervaren fondsbeheerders.

  3. Beleggingsstrategie en -stijl: Zorg ervoor dat de beleggingsstrategie en -stijl van het fonds aansluiten bij uw beleggingsdoelen en risicotolerantie.

Door deze stappen te volgen en grondig onderzoek te doen naar de prestaties, kosten en andere factoren van beleggingsfondsen, kunt u weloverwogen beslissingen nemen bij het kiezen van fondsen met een bewezen staat van dienst. Dit kan u helpen om uw beleggingsportefeuille te optimaliseren en uw financiële doelen te bereiken.


<< Terug naar nieuwsoverzicht
Disclaimer - Handelen brengt risico's met zich mee. Zet niet meer kapitaal op het spel dan u bereid bent te verliezen. In het verleden behaalde rendementen bieden geen garantie voor de toekomst. Dit is geen beleggingsadvies.
Sluiten [x]
Tijdelijke kans - Profiteer nu van kennis van anderen en start met traden in grondstoffen als gas, olie en granen via het social trading netwerk van Etoro >>
Start nu met beleggen in commodities of aandelen via het Social trading netwerk van Etoro >>
Toch nu direct starten met beleggen in grondstoffen of aandelen via het social trading platform van Etoro?