Beginnen met beleggen?

U bent van plan te beleggen als beginner. Maar wat is beleggen nu eigenlijk? Beleggen is het investeren van geld in o.a. aandelen met als doel winst te behalen. Maar zo gemakkelijk is beleggen voor beginners niet. Daarom hebben wij ovor u een stappenplan voor de startende belegger gemaakt. Gebruik deze om de juiste keuzes te maken voor u daadwerkelijk gaat instappen. Zo is het verstandig een doel te stellen en hierop uw keuzes af te stemmen met betrekking tot risico en tijd. In het kort de zaken waarmee u rekening moet houden:

Snel beginnen met handelen? Dit zijn onze top broker keuzes:
Platform is relatief gemakkelijk in gebruik U kunt razendsnel een rekening openen bij deze broker Toegang tot veel internationale markten, wereldwijd
Onze score
Beleggen kan voordelig zijn maar het is niet zonder risico. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen.
Zeer betrouwbaar Mogelijkheid om andere gebruikers te kopiëren Gebruiksvriendelijke interface Actieve community
Onze score
75% van particuliere handelaren verliest geld bij het handelen in CFD's met deze dienstverlener. Ga na of u begrijpt hoe CFD's werken en overweeg of u zich het hoge risico voor verlies van uw geld kunt veroorloven.
Lage kosten Veel rapportagemogelijkheden Online begeleiding voor beginners
Onze score

Beleggingsvormen

Er zijn verschillende beleggingsproducten. De meest voorkomende vormen zijn het handelen in aandelen, beleggen in beleggingsfondsen, obligaties en ETF's, het handelen in opties of CFD's. Natuurlijk zijn er nog veel meer beleggingsvormen, zoals futures, turbo`s en trackers. Deze zijn veel meer risicovol. Voor deze vormen van beleggen heeft u de juiste kennis en ervaring nodig.

Aandelen kopen : Hoe werkt het?

Zelf beleggen en behorend tot de beginners? Denkt u dan eens aan het beleggen in aandelen, obligaties of beleggingsfondsen. Wanneer u besluit aandelen te kopen bent u eigenaar van een aandeel van een onderneming. U wordt in feite mede-eigenaar van dat bedrijf. U heeft medezeggenschap binnen het bedrijf door de deelname aan de aandeelhoudersvergaderingen en u profiteert mee van de winst. Bij winst krijgt elke aandeelhouder een percentage dividend uitgekeerd. De waarden van de aandelen veranderen en kunnen stijgen wanneer het bedrijf goede zaken doet. Er zal dan meer vraag zijn naar aandelen van het betreffende bedrijf. Wanneer u uw aandeel verkoopt zult u profiteren van de binnengehaalde koerswinst. Maar daarentegen kan de koers van het aandeel natuurlijk ook dalen, waardoor uw aandeel minder waard is.

Beleggingsfondsen : Specialisten beleggen voor u

Als beginner wilt u beleggen in beleggingsfondsen. Een zeer slimme keuze. Beleggingsfondsen beschikken over specialisten die beleggen in verschillende effecten in vele verschillende ondernemingen, waardoor er een goede risicospreiding plaatsvindt. Wanneer u belegt in een beleggingsfonds, zal deze uw geld beleggen. U kunt al deelnemen met een klein bedrag en het is daardoor erg geschikt voor de beleggende beginner. Wel moet u rekening houden met het feit dat u het fonds moet betalen en dat de winst minder hoog zal zijn.

Obligaties - Weinig risico met rentevergoeding

Het beleggen in obligaties is een goede vorm van beleggen voor een beginner. Dit brengt weinig risico met zich mee. U koopt een obligatie, leent daarmee uw geld uit en u krijgt hetzelfde bedrag na een bepaalde periode terug. Het voordeel is de rentevergoeding, die hoger ligt dan geld dat op uw spaarrekening is gezet. Het enige risico is het gevaar dat de onderneming van uw obligaties failliet gaat.

De juiste beleggingsportefeulle samenstellen

U bent een beginner bij beleggen? Wilt u niet te veel risico nemen, maar wel graag al investerende geld verdienen? Met onze hulp & een goede cursus beleggen stelt u de juiste beleggingsportefeulle samen die past bij het risico dat u bereid bent om te nemen.

Zoek de beste broker voor u!Vergelijk alle brokers Naar vergelijker
Disclaimer - Handelen brengt risico's met zich mee. Zet niet meer kapitaal op het spel dan u bereid bent te verliezen. In het verleden behaalde rendementen bieden geen garantie voor de toekomst. Dit is geen beleggingsadvies. De prijzen van cryptovaluta kunnen sterk fluctueren. Daarom passen cryptovaluta niet bij alle beleggers. De handel in cryptovaluta staat niet onder toezicht van enige regelgevende EU-instantie.