Binaire opties

Tegenwoordig is er de mogelijkheid om te beleggen in binaire opties. Maar wat zijn binaries eigenlijk? In principe is dit een optie waarop óf een mooi bedrag als rendement kan worden behaald, óf een verlies. Er is geen tussenweg, vandaar ook de naam `binair`, want er zijn twee uitkomsten. Een optie is afgeleid van een product. Afhankelijk van de stijging of de daling van de koers kan er winst dan wel verlies worden behaald. Het is dus de kunst om goed in te schatten of de koers is gestegen of gedaald na een bepaalde tijdsperiode. Deze tijdsperiode wordt expiry time genoemd. Doordat er twee mogelijke uitkomsten zijn, is het voor een onervaren belegger prima mogelijk om in de binaire optie markt te stappen.

Handelen in Binaries

Binaries heeft als unieke feature dat het niet mogelijk is om gelijk te eindigen. De uitkomst is dus winst of verlies. De winst wordt bepaald aan de hand van een vooraf ingesteld rendement. Dit rendementspercentage valt meestal tussen de 80% en 85%. Het volgende voorbeeld zal het wat duidelijker maken.

U wilt gaan handelen in Binaries, laten we zeggen van de AEX. U denkt dat de koers binnen 1 uur zal 1,5% hoger zal liggen. Van tevoren bespreekt u met een broker, de aanbieder van de binaries, voor welk bedrag u binaries zult kopen, bijvoorbeeld €100,-., U bespreekt ook het potentiële rendementpercentage, bijvoorbeeld 85%.  Als u gelijk heeft, dan ontvangt u 0,85 x €100 = €85,- en u ontvang uw inleg terug. Heeft u ongelijk? Dan bent u uw inleg van €100,- kwijt.

Voordelen van binaire opties

De voordelen van binaire opties zijn onder andere dat het vrij gemakkelijk is om in deze opties te handelen. Er zijn namelijk maar twee mogelijke uitkomsten, wat alles zeer vereenvoudigd. Tevens is het een snelle manier van handelen. Daarnaast hoeft u geen groot startkapitaal te hebben om te handelen in binaire opties. Tenslotte heeft u veel keuze tussen binaire opties. Er zijn namelijk enkele verschillende soorten. De bekendste zijn de One Touch (zal de AEX een x-aantal punten behalve vóór het sluiten van de markt?) en Ladder (zal de AEX om 17:30 hoger liggen dan een x-aantal punten?)