Beleggen in vastgoed

Beleggen in vastgoed betekent het beleggen in panden zoals woningen, winkels, kantoren of bedrijfsruimte. Goed om te weten: het verschil tussen vastgoed en onroerend goed / zaak is dat onroerend goed alle vastgoed is met inbegrip van de onderliggende grond waarop deze is gebouwd.  De term vastgoed of onroerend goed is een directe verwijzing naar het niet-verplaatsbare karakter van de goederen. Omdat ze niet verplaatsbaar zijn en vaak erg gewild zijn ze een uitstekende mogelijkheid om in te beleggen. Bij (online) beleggingen in vastgoed bestaan er soms grotere risico`s dan de risico`s die te vinden zijn bij beleggingen in bijvoorbeeld aandelen en obligaties. Aan de andere kant zitten er ook veel voordelen aan investeren in vastgoed. Hoe moet je nu duurzaam beleggen in vastgoed, wat zijn de risico`s van beleggen in vastgoed, wat zijn de kansen van beleggen in vastgoed en hoe ga je hier op de juiste wijze mee om?

Welke vastgoedsectoren zijn aantrekkelijk?

Ten eerste is het goed om te weten dat er verschillende sectoren vastgoed zijn waarin je kunt investeren, namelijk woningen en appartementen, recreatiewoningen, winkels, kantoren en bedrijfsruimten. Hierbij is het belangrijk te weten dat iedere sector verschilt in marktontwikkelingen en dat iedere vastgoedsector andere risico`s en kansen heeft. Een belegging in onroerend goed betreft altijd een belegging voor langere termijn (minimaal vijf jaar). Het rendement op een investering is te onderscheiden in direct rendement (exploitatie-resultaat) en indirect rendement (verkoopresultaat).

Welke kansen biedt beleggen in vastgoed?

Zoals iedere belegging risico`s kent, kent ook iedere belegging kansen. Kansen die vooral voor beleggingen in ontroerend goed gelden zijn dat beleggen in vastgoed inflatiebestendig is en dat de belegging een beter rendement biedt dan een obligatie, maar minder risico. Verder biedt de Nederlandse vastgoedmarkt je veel kansen omdat ondanks de grote groei van particulieren op de vastgoedmarkt en de sterke toename van het aantal aanbieders in Nederland dit succes ook zijn nadelen heeft. Door de grote groei van beleggers in onroerend goed missen de aanbieders professionaliteit en zijn de beleggers zich niet voldoende bewust van de risico`s of worden ze onvoldoende geïnformeerd over de risico`s. Wanneer je jezelf bewust bent van alle risico`s en hier op de juiste wijze mee omgaat, zijn er genoeg kansen om een goede vastgoedbelegger te worden.

Zoek de beste broker voor u!Vergelijk alle brokers Naar vergelijker
Onze top brokers

76.4% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.
Disclaimer - Handelen brengt risico's met zich mee. Zet niet meer kapitaal op het spel dan u bereid bent te verliezen. In het verleden behaalde rendementen bieden geen garantie voor de toekomst. Dit is geen beleggingsadvies. De prijzen van cryptovaluta kunnen sterk fluctueren. Daarom passen cryptovaluta niet bij alle beleggers. De handel in cryptovaluta staat niet onder toezicht van enige regelgevende EU-instantie.