Beleggen in vastgoed

Beleggen in vastgoed betekent het beleggen in panden, zoals woningen, winkels, kantoren of bedrijfsruimte. Goed om te weten: het verschil tussen vastgoed en onroerend goed / zaak is dat onroerend goed alle vastgoed is met inbegrip van de onderliggende grond waarop deze is gebouwd. De term vastgoed of onroerend goed is een directe verwijzing naar het niet-verplaatsbare karakter van de goederen. Omdat ze niet verplaatsbaar zijn en vaak ook erg gewild is vastgoed een uitstekende mogelijkheid om in te beleggen. Bij (online) vastgoed beleggen bestaan er soms grotere risico`s dan de risico`s die te vinden zijn bij beleggingen in bijvoorbeeld aandelen en obligaties. Aan de andere kant zitten er ook veel voordelen aan investeren in vastgoed. Hoe moet men nu duurzaam particulier beleggen in vastgoed, wat zijn de risico`s van vastgoed beleggen, wat zijn de kansen van beleggen in vastgoed en hoe gaat u hier op de juiste wijze mee om?

Snel beginnen met handelen? Dit zijn onze top broker keuzes:
Top beleggingsplatform Stabiele bank met goede klantenservice gebruiksgemak en de toegankelijkheid
Onze score
Platform is relatief gemakkelijk in gebruik U kunt razendsnel een rekening openen bij deze broker Toegang tot veel internationale markten, wereldwijd
Onze score
Beleggen kan voordelig zijn maar het is niet zonder risico. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen.
Lage kosten Veel rapportagemogelijkheden Online begeleiding voor beginners
Onze score
Geavanceerd handelsplatform Meer dan 100 beurzen wereldwijd
Onze score
Beleggen in liefst 24 landen wereldwijd Lage transactiekosten Zeer stabiel servers
Onze score
100% gratis beleggen Eenvoudige software Nederlandstalige ondersteuning Betrouwbare, grote partij
Onze score
Zeer betrouwbaar Mogelijkheid om andere gebruikers te kopiëren Gebruiksvriendelijke interface Actieve community
Onze score
75% van particuliere handelaren verliest geld bij het handelen in CFD's met deze dienstverlener. Ga na of u begrijpt hoe CFD's werken en overweeg of u zich het hoge risico voor verlies van uw geld kunt veroorloven.
Overzichtelijk dashboard Uitstekende klantenservice
Onze score
Hefboom mogelijk Handig platform met veel mogelijkheden
Onze score
76.4% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.
Minimale storting van €1,-
Onze score
Gebruiksvriendelijk platform Veilige omgeving Handel met hefboom
Onze score
Let op! Handelen brengt risico's met zich mee. Zet niet meer kapitaal op het spel dan u bereid bent te verliezen.
Hogere hefboom functie Demo account Diverse verhandel platformen Realtime koersen volgen
Onze score
Let op! Handelen brengt risico's met zich mee. Zet niet meer kapitaal op het spel dan u bereid bent te verliezen.
Tijdbesparing dankzij signaalprovider Risico verminderd doordat ervaren traders gevolgd kunnen worden Gratis demo account Live handeltransacties uitvoeren
Onze score
Keuze uit 60 beleggingsfondsen Rekening openen is geheel kosteloos
Onze score
Uitstekende wereldwijde spreiding Ervaren fondsmanagers Optimale toegankelijkheid met de applicatie
Onze score
Geen transactiekosten bij beleggingsfondsen Gratis realtime koersinformatie Geregistreerd bij het KIFID
Onze score
Gebruiksvriendelijk handelsplatform Alles onder één dak
Onze score

Vastgoed beleggen: in welke vastgoedsectoren?

Ten eerste is het goed om te weten dat er verschillende sectoren vastgoed zijn waarin je kunt investeren, namelijk woningen en appartementen, recreatiewoningen, winkels, kantoren en bedrijfsruimten. Hierbij is het belangrijk te weten dat iedere sector verschilt in marktontwikkelingen en dat iedere vastgoedsector andere risico`s en kansen heeft. Een belegging in onroerend goed betreft altijd een belegging voor langere termijn (minimaal vijf jaar). Het rendement op een investering is te onderscheiden in direct rendement (exploitatie-resultaat) en indirect rendement (verkoopresultaat).

Particulier beleggen in vastgoed

Zoals iedere belegging risico`s kent, kent ook iedere belegging kansen. Kansen die vooral voor beleggingen in onroerend goed gelden zijn dat beleggen in vastgoed inflatiebestendig is en dat de belegging een beter rendement biedt dan een obligatie, maar minder risico. Verder biedt de Nederlandse vastgoedmarkt je veel kansen, omdat ondanks de grote groei van particulieren op de vastgoedmarkt en de sterke toename van het aantal aanbieders in Nederland dit succes ook zijn nadelen heeft. Door de grote groei van beleggers in onroerend goed missen de aanbieders professionaliteit en zijn de beleggers zich niet voldoende bewust van de risico`s of worden ze onvoldoende geïnformeerd over de risico`s. Wanneer men zich bewust is van alle risico`s en hier op de juiste wijze mee omgaat, zijn er genoeg kansen om een goede vastgoedbelegger te worden.

Beleggen in vastgoed: kies een broker

Om te kunnen starten met de alternatieve beleggingsvorm vastgoed beleggen is het belangrijk om allereerst te kiezen voor een bepaalde broker. Kiezen tussen brokers doet u eenvoudig via onze broker vergelijking. Klik hieronder op de button en ga direct naar de broker vergelijking.

Zoek de beste broker voor u!Vergelijk alle brokers Naar vergelijker
Disclaimer - Handelen brengt risico's met zich mee. Zet niet meer kapitaal op het spel dan u bereid bent te verliezen. In het verleden behaalde rendementen bieden geen garantie voor de toekomst. Dit is geen beleggingsadvies. De prijzen van cryptovaluta kunnen sterk fluctueren. Daarom passen cryptovaluta niet bij alle beleggers. De handel in cryptovaluta staat niet onder toezicht van enige regelgevende EU-instantie.